Inlägg

Inlägg som Splinter Snake har skrivit i forumet
Av Splinter Snake

Inte kollat på ett tag men såg att någon admin på MinHembio skrev att poängtoppen tagits bort, tråkigt då man en gång var på top 10. Prisjakt är riktigt uselt att använda idag, väldigt synd då det var en fantastisk sida när det begav sig.

Av Splinter Snake

Har exakt samma problem med mitt Radeon R9 290X och jag hittar inte hur man gör detta i AMDs trash-mjukvara, någon som kan visa? Hittar bara info hur man gör för nyare kort, ser inte likadant ut för mig.

Av Splinter Snake

Har testat att dra upp fläkten konstant men det blir bara några grader svalare, ingen skillnad i problemet.

Hittade hur man kan ändra profiler för grafikkortet, allmänt och i olika spel, dock kan jag inte ändra minimum (state 0) till mer än 300 mhz vilket är just det som är problemet antar jag.

Om någon vet hur man gör, skriv gärna, under tiden får jag leta reda på någon Radeon-tråd som tar upp det för jag finner AMDs guider värdelösa.

Av Splinter Snake

Microstutter när grafikkortet varvar ner, enbart i spel

Hejsan, jag har problem när jag spelar spel att det hänger sig i någon sekund, för att grafikkortet varvar ner, bokstavligen med fläktarna som varvar ner och enligt HW Monitor där GPU utilization går ner från 80-90% till ca. 60%.

GPU kör normalt sett 80-90 % och ger bra flyt men varvar som sagt ner, som att den ba "äh det här går ju bra" och då hänger det sig och då varvar det upp igen som om "oh shit nu har jag skit att göra". Det kan hända när som helst, i någon megastrid eller när man går i en grå trappa utan några fiender i närheten.

Jag har testat med olika grafikinställningar men det är samma oavsett megasnyggt eller Duplo-mode.

Hade exakt samma problem med min förra dator, upplever aldrig några liknande problem utanför spelen jag spelar, [7 days 2 die] och [Valheim]. Det skulle kunna vara något med spelen eftersom det är early access men inga polare med liknande prestanda upplever dessa problem i dessa spel, som vi spelar på samma servers.

Jag har kollat i BIOS och Windows och kollat om det är någon ofrivillig energispar-funktion som aktiverats men jag hittar inget som gör någon skillnad.

Temps
CPU: 60-65 C
GPU: 80-83 C

Jag har tidigare spelat Crysis Warhead, Crysis 2, TF2, CS:GO, Deceit och kan inte påminna mig att jag hade dessa problem.

Kör Windows 10 Pro, senaste uppdateringarna.

Nuvarande build: i5-4690K / 16 GB RAM / MSI Lightning II 290x / 850 watt Corsair (även testat annat likvärdigt nätagg) / Något Asus ROG-moderkort

Förra builden: i7-2600k / 16 GB RAM / GTX 770 / 850 watt Corsair (även testat annat likvärdigt nätagg) / Något fläskigt moderkort från Asus.

Av Splinter Snake

Det måste väl vara en typo att dom skulle lämna 10 års garanti på Xbox 360?

Av Splinter Snake

Jag var en av alla sopor som köpte en Kingston v300, den som är legendarisk för att ha fått sämre komponenter efter att alla tester gjorts. Min fråga är om jag har rätt att returnera den nu, 1,5 år efter inköp, då prestandasiffrorna som angavs på förpackningen aldrig var i närheten av att uppnås. Man har väl 3 års fabriksgaranti eller vad skulle man kunna köra med för att få den utbytt?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1498545

Av Splinter Snake

Undra om man får allt skit som apparna innebär, dvs. Xbox, Väder osv, det kallar jag för bloat.

Av Splinter Snake

Då är det bara kvar att gå över till USB Type C fort som fan så man kan fasa ut allt annat.

Av Splinter Snake

Och så hade den en clickpad och så var det inte längre intressant.

Av Splinter Snake

Hur kan den inte ha VESA? Helt obegripligt.

Av Splinter Snake

Det skulle vara mycket trevligt med USB Type-C.

Av Splinter Snake

Det jag gillar mest med detta kina-lurar med fantastisk prestanda och ett fantastiskare pris är att man inser vilken brutal vinstmarginal de etablerade spelarna har på sina telefoner. Detta är konkurrens som det ska vara.

Av Splinter Snake
Skrivet av Bloopy:

Om du nu läser aftonbladet å göra dina internetbetalningar å kanske ser en å annat klipp på youtube enbart på denna.
Säg varför behöver du annat?
Behöver du en 20k dator för å läsa av en hemsida?
Du kan med en 500kr mobil läsa av internet å göra betalningar. Varför ska prestandan vara 100ggr mer på stationär för exakt samma ändamål?

Mupp å Jonatan80, förklara gärna vad som fattas i denna maskin för att klara det tänkta behovet å vad som skulle göra den enkla användaren så missnöjd.
EEEpc, kommer ni ihåg denna? Prestanda gick inte ens att mäta, men folk å företag handlade denna som godis ändå, varför? För att den räckte till.

Edit: Jag är inte missnöjd som ni kanske redan förstått, en enkel å mer än tillräcklig barndator.

Även den enkla användaren skulle bli missnöjd med prestandan, minsta sak känns så otroligt segt, för en modern dator, oavsett vad man tänkt göra. När en motsvarande dator med Intel (för samma pengar) med enkelhet springer i cirklar runt denna undrar man vad e1-2100 har för existensberättigande.

Skrivet av jonatan80:

ja sitter just nu och skriver på en Eee-pc 900. den är liten går bara göra en sak samtidigt. windows funkar inte alls (kör linux)

köpte den av en polare. hon hade betalat nästan 4000kr (2004) och hon tröttnade snabbt då den inte ens gick att ha som plugg dator. ja fick köpa den för en 10bitars tårta & en påse bullar.

den datorn funkar säkert som säljs på MM men den är INTE värd 4000kr ja satte ihop en dator till en arbetskollega för hälften & hon fick dubbel prestanda.

det går att hitta stationära med i3 eller liknande prestanda för den prislapen..

varför ha mer prestanda än vad man behöver
? jadu då slipper man känna sig lurad då den bara klarar av en sak i taget.

Visst var Atom ingen prestanda-best, men den var rappare på sin tid än vad denna är nu. Den första Eee kom 2007, och Eee 90x kom 2008.

Skrivet av Bloopy:

Prestandan är som den bör vara vid dessa typer av CPU´er.
Dvs gör ALDRIG multitasking, låt varje operation bli klar innan du kör på nästa program.
Å confa systemet menar jag att inaktivera/avinstallera alla onödiga operationer (ex: superfetch, windows search / font cache m.fl)
Om du vill ha siffror så kan du glömma det, jag har annat än att se en 3Dmark/winbench på feta 50 :/

Men sen att använda den för ren surf eller se på youtube, köra nå i word så är den en klockren barn/surfdator.
Ex så klarar den att köra sims3.

Summering: En dator som med enkla krav lätt klarar av dina/ditt behov, dock ska du ge den tid å gärna låta en expert gå igenom systemet.
Du bör heller inte installera 100 olika bra att ha program utan att nöja dig med 3-4 program/spel.

Det var inga prestandatester jag tänkte på, utan just döttrarnas alldagliga användande. Ska testa med Windows 8/8.1 och se om det blir bättre.

Av Splinter Snake
Skrivet av mini-z1994:

vad förväntades utav en processor som är så klen ? jaguar kärnor på 1,0 ghz har jag för mig att det är.

installera någon variant av linux så kanske den klarar sig lite bättre eller windows xp om kompisen din har vett på nätet så att säga och inte laddar ner saker... eller 8,1 utan bloatware.

kika om du kan återställa windows som kom på den och reklamera datorn sedan kika efter bättre begagnat istället på T ex http://www.greentech.se/

Jag vet inte vad han förväntade sig, jag har sagt åt honom att inte köpa saker utan att fråga mig, men nu gjorde han inte det och det gick som det gick. Jag sa åt honom att skicka in den till CDON och sa hur man skulle göra det, men han skruvade isär den (moderkort, skärm och allt) för att ta bort hårddisken av någon anlending, så jag är ganska säker på att garantin är körd.

Skrivet av CynXen:

Stöter på dem på jobbet ibland, Inte kul att förklara för någon som inte vet ett skvatt om datorer att datorn är för klen för det hjälpmedelsprogram de behöver.

jag får ideligen förklara att bara för att en dator är "ny" betyder det inte att den är snabb.

Populär modell bland äldre som inte har en susning av vad de köpt:
http://www.mediamarkt.se/mcs/product/HP-Compaq-100-006eom,909...

Usch, har rätt bra koll på mina bekanta som inTe har någon kolla ö.ht. men din länk var ju rena skräckexemplet.

Av Splinter Snake
Skrivet av Rydisen:

Försök installera en ren version Windows 8(.1), är ganska mycket kvickare än W7 på långsamma system enligt min erfarenhet.

Får försöka med det.

Skrivet av Bloopy:

Tss har 2st bärbara med E1 till mina döttrar.
Dom ligger på 1-2% passivt, kanske kasta bloatware å confa upp systemet lite?

Förlåt, men glömde fråga i förra quoten; hur är prestandan annars på dina döttrars datorer? Och är det E1-2100, det finns nämligen ex. E1-2500 som är högre klockad.

Av Splinter Snake
Skrivet av Bloopy:

Tss har 2st bärbara med E1 till mina döttrar.
Dom ligger på 1-2% passivt, kanske kasta bloatware å confa upp systemet lite?

Datorn kom med Windows 8 och massa bloat (fick jag berättat för mig) vilket segade ner massa, men med en ren W7-installation gjorde inte saken bättre. Visst, jag överdrev, den hoppar mellan 10-15% IDLE men såfort man gör något, som hoppar mellan flikar och gör mista sak drar det i väg.

Skrivet av Dew87:

Den CPUn slås med Intels Atom så det är inte så konstigt att den är seg som sirap. Det är nog tänkt att man ska köra hårdvaruaccelerering så långt det går när man tittar på video. Här ser du hur den ligger mot andra CPUer http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+E1-2100+APU 607 poäng jämfört mot i7-2600 på 8309

Det jag hade läst, den demolerades med enkelhet av allt vad atom och celeron heter.

Skrivet av Igelkott:

Off topic men är detta ett ord kidsen använder numera? Btw "finns" det inte ens (än).

Du har rätt, funderade själv på detta för några veckor sen och kunde inte hitta att det fanns bland svenska ord, men på engelska betyder det "bottenlös, urusel, usel, urdålig", så min gissning är att det är ett engelskt ord jag (kidsen också?) börjat använda i svenskan mot bättre vetande.

Av Splinter Snake

Varning för AMD APU E1-2100

Hejsan, fick kolla på polarens nya dator som verkade ha något knas med sig då den presterade abysmalt, det han beskrev var CPU-spikar på 100% och det var något jag upplevt genom defekta SSD:ar för något år sedan. Tog hem och kikade på den, installerade om med 3 olika hårddiskar, men problemet kvarstod.

Kollade då upp vad det var för hårdvara och såg att det var en AMD E1-2100 (2x1.0 GHz) med 4 GB ram. "Detta borde ju duga", tänkte jag, och fortsatte förundras över varför en så ny processor inte klarade Youtube 720p utan att det blerv bildspel med 2-3 FPS. Sökte mer på nätet och fann till min förvåning att det ej var fel på skiten, utan att detta är prestandan min vän betalat 3000 kronor för. Jag testade för skojs skull att sätta in en sprillans Samsung EVO 240 GB SSD men kunde tyvärr ej märka någon nämnvärd skillnad då CPU idlar på 60% och kör 100% så fort man gör minsta småsak.

Antingen är detta en varning för detta totala skräp, eller så vet någon som läser detta hur man kringgår denna fantastiskt usla prestanda. Och detta kommer från en tidigare rabiat AMD-fanboy.

Av Splinter Snake

Självklart borde jag ha testat från början, men jag tankade drivrutinerna för Windows 8.1, och det fungerade direkt. Hoppas denna tråd hjälper någon annan att komma ihåg detta steg om de har samma problem.

Av Splinter Snake

Drivrutiner från W8 till W7?

Hejsan, har en laptop med AMDs svagaste APU-prolle och den är bland det segaste jag varit med om någonsin. Försöker fixa Windows 7 på den, men har lite problem med drivrutinerna då det bara finns till Windows 8.0 och 8.1 på Acers hemsida och när jag försöker använda dessa i Windows 7 fungerar det inte, det kommer upp varningstext om att de ej är kompatibla och jag blir tvungen att avbryta.

Finns det något sätt att kringgå detta? Har även funderat på om man kan sno drivrutiner för samma nätverkskort från någon tillverkare som har drivrutiner, men då nätverkskortet bara kommer upp som ett frågetecken i Device Manager kan jag inte se vad det är för modell. Det blir inte bättre av att det finns drivrutiner för både Atheros och Broadcom för samma dator.

Detta kanske kan ses som felsökning, men problemet ligger just med Windows och därför postade jag det här. Hittade en post på ett utländskt Acer-forum där någon från Acer sa att man inte kommer släppa drivrutiner till äldre datorer.

Datorn är en ACER V5-123-12104.

http://www.acercomputer.se/ac/sv/SE/content/drivers

Av Splinter Snake

Oavsett om man är pirat eller ej så kan man fråga sig varför filmbolagen tvingar oss att vänta så länge på releaser. Filmer får ofta premiär tidigare i staterna, samma med releaser på fysiskt medium. Jag minns att jag var jävlist taggad på I Am Legend, men då den kom två månader senare i Sverige blev det att jag såg den hos en kompis i stället. Korkat av filmbolagen.