Inlägg

Inlägg som Glam har skrivit i forumet
Av Glam

Tack för tipset. Men det hade jag inte missat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glam
Skrivet av Gipsyboy:

Det är inte ofta jag ser trådar som är direkt fördummande, men diskutioner som pågår här har inte direkt gjort mig klokare.. Den ena teorin är mer otrolig än den andra, och empirisk vetenskap är fake news.

Jag har dock et litet avslöjande til foliehattarna. Folien har inte altid varit gjord av aluminium, den var ursprungligen gjord av tenn, et material som är lite hårdare, lite tätare och med lägre smältpunkt, och med större motståndskraft mot at påverkas av korrosion och strålning. Det användes även som tandfyllningar som sades ta imot radiosignaler, om plasserad rätt..

Hur som haver så har era moderna foliehattar inget skydd mot den fördummande strålningen av från alla olika frekvenser i spektrat, vilket belyses i denna tråden på et tydligt och bra vis.

Jag ber om at få påminna om att fakta är bara fakta på grund av at den har erkänts av et globalt kollegium på området, genom empirisk forskning och upprepat prövande.

Fakta upphör dessutom at vara fakta om rön genom empirisk forskning och upprepat prövande, överbevisar det globala kollegiet på området om at det bör ersätta det gamla faktat som nytt fakta, så det gamla återgår til at bli et rön, et historiskt, men inte efter tidens metoder korrekt rön.

PS. 1 litet hint til. Fakta med tidens metoder får man från de vetenskapliga instituten, inte från youtube videos.

Varför lägger du så många rader på något du tycker är trams?
Enligt vad jag kan hitta på nätet finns det tillräckligt med forskning och forskare som kommit fram till att wifi påverkar. Hur mycket har du själv forskat? Eller är det uppenbarelser du redovisar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glam

Har hållit på i snart två helger. Har öppnat upp allt, följt alla anvisningar jag hittat på nätet.
Lik förbannat får jag inte delning mellan två datorer att fungera längre. Detta år 2018!!!
En sk-tlösning.

Av Glam
Skrivet av keyser:

Chemtrails, homeopati och antivaccin på ett och samma ställe. Inte illa alls.

Skickades från m.sweclockers.com

Chemtrails vet jag inget om. Homepati är ofarligt och tycks hjälpa en del. Vacciner behöver diskuteras med tanke på alla vaccinskadade. Så vad är din poäng?

Av Glam
Skrivet av Hubertus:

Det som är typiskt är att man låser sig vid en fråga, en förklaringsmodell och sedan har svårt att diskutera frågan. Det leder till väldigt underliga "diskussioner". En tjej jag känner slutade dricka te för det var cancerframkallande men hon fortsatte att röka. Hur hamnar man där att man reagerar på en mindre risk men blundar för en större?

Varför blunda alls?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glam

För mig är det självklart att det medför risker. Det är något fysikaliskt, inte inbillning. Storleksordningen är svårare att ha en uppfattning om. Många experter varnar dock för att utsätta framför allt barn med för mycket strålning.
En del nämner 100 mW. Dock ska man komma ihåg att man idag har minst ett 10-tal enheter som strålar i hemmet. På ett kontor betydligt mer. På restaurangen kan det bli ännu mer. I en Arena... Cocktaileffekten är vad jag vet inte studerad.
Själva har jag ingen strålande utrustning i sovrummet. Kör tråd till all fast utrustning som t.ex TV och stationära datorn. Man har bara en hjärna.

Av Glam
Skrivet av Shudnawz:

@Happen:
Om jag dör av hudcancer är det ingen katastrof för mänskligheten, mänskligheten överlever mitt frånfälle.
Om vi fuckar upp planetens klimat beyond human repair är det ingen katastrof för planeten, livet som koncept överlever garanterat.

Men vi har möjligtvis bara en chans att fixa det här, och innan Elon Musk har lyckats backa upp mänsklighetens hårddisk genom att flyga en miljon människor till Mars, så har vi ingen safeguard. Om jag dör finns det ~7 miljarder människor kvar att reda ut min deklaration. Men om mänskligheten knasar upp det för sig så vi till slut blir utrotade, så är det slut på det roliga.

Tycker du det är värt att chansa på den?

EDIT:
Det lät väldigt alarmistiskt det där. Men poängen är fortfarande att vi har ETT klimat att jobba med, fuckar vi upp det för att vi inte vet vad vi håller på med, så kan vi ställa till det rejält för oss. Det KAN gå bra ändå, men vi vet inte. Och worst case ser riktigt trist ut.

EDIT2:
Såhär; du kör en bil längs en normal väg. Det finns vissa mindre kurvor och lite backkrön, men mestadels raksträckor. Du kör fortare och fortare för det har ju gått bra hittills. En bit fram ser du ett backkrön som du inte kan se över, du vet inte vad som ligger bakom det. Mer raksträcka, eller en snäv sväng och bergvägg rakt fram? Ingen aning. Gasar du fortfarande vidare, eller saktar du ner inför backkrönet, ifall det skulle vara något otrevligt bakom det som du inte kan hantera med din nuvarande hastighet? Jag vet vad jag brukar göra. Och det är inte att gasa.

Vi har inte ett klimat, vi har många regionala. Musk kommer inte fixa några marsresor än mindre flytta människor.
Vi har inga tippingpoints. Vi har ingen orsak att frukta ett varmare klimat. Ett kallare däremot är värre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glam
Skrivet av Shimonu:

Och vad har du att säga om Venus?

Det låter som du försöker förenkla det till att koncentrationen av CO2 direkt påverkar alla atmosfärer likadant, det tror jag ingen påstått. Påståendet har väl främst varit att ökad CO2 i vår atmosfär ger en ökad växthuseffekt här på jorden?

CO2 är en molekyl, inte en atom. Och ja, den har samma egenskaper även på Mars. Den reflekterar en del av IR-spektrat. Sen har det inte samma påverkan på medeltemperaturen på Mars som på jorden.

En kombination av mycket tät atmosfär och vulkanisk aktivitet bidrar till höga atmosfäriska temperaturer. Planeten ligger även närmare solen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glam
Skrivet av mibsweden:

Ja jag tror på det. Gör man inte det har man huvudet i sanden. Tror dock vi inte kan göra så mycket, vi får nog lära oss att leva med det. Det enda vi kan göra nu är att försöka minska temperaturökningen så mycket vi kan. Vårat ekonomiska system är helt enkelt inte riktigt kompatibelt med jordens natur på lång sikt.

Varför tror du lite varmare medeltemperatur är lika med katastrof?
Varmare perioder historiskt har varit bra för livet. Det är de kalla dom varit tuffa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glam
Skrivet av Hellowiener:

@Casgar: Jag är också på sidan som vill försöka göra något åt utsläpp av växthusgaser, just in case samt att det leder ofta till bättre miljö (oavsett klimatpåverkan). Men problemet med klimatpropagandan är att den har övertygat så många att det är absolut sanning och att om vi inte gör allt vi kan åt det så kommer vi att dö. Det leder bara till verkliga problem, som snubben i den här tråden som slutade äta kött för att spara på lite co2 trots att betesmarker växer igen i hela landet och hotar hela näringskedjan, och folk som väljer bort ekologiska varor för att de har ett större co2-avtryck.

Okej, alla klimatmodeller kanske inte har varit fel, men eftersom de allra flesta är fel så är det mer eller mindre omöjligt att lita på någon av dem. Att 1/100 visar sig stämma men 99/100 behöver korrigeras gör att klimatmodeller är otillförlitliga. Som jag sa innan, att man kan retro-fita en modell till att passa in på existerande data efter att den missat målet gör den inte tillförlitlig.

Att människan har orsakat uppvärmningen är inte heller nollhypotesen. Att "förneka" det påståendet kräver ingen som helst bevisbörda. Varför ska man tro på något så radikalt utan att ha rejält med bevismaterial?
Att inte tro på det är inte samma sak som att säga sig veta att motsatsen är sann.

Klimatdebatten har tagits över av aktivister som är allt annat än natur och miljövänner.
Fear mongering är en vanlig metod.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glam

@Trunk: Svendsmark har bevisat att kosmisk strålning också kan påverka molnbildning. Kosmiska strålning påverkas i sin tur av solens aktivitet. Den är låg just nu.

Av Glam

@anon159643: Jag tycker du ska få informationen på ett vis som gör att du begriper den. Det är inte omöjligt att förklara nyttan och risker med olika läkemedel. Förklara alternatva behandlingar så att du kan deltaga i beslutet.

När det gäller klimatet är de flesta forskare bara överens om att det påverkar. Hur mycket och på vilket vis är man inte särskilt eniga om.
De flesta tror idag på en måttlig påverkan, vissa att det mest är positivt. Vetenskap är ingen demokrati, det handlar om att samla fakta och att tolka dessa fakta.

Av Glam

@Happen: klimathotet är i första hand en politiskt konstruktion där media slutat granska politiken och istället propagerar.
Det mesta tyder idag på att de måttliga förändringar koldioxiden förorsakar är huvudsakligen positiv.

Av Glam

Att en efterträdare till Vega, som överträffar förväntningarna, hittar ut till butikerna med rätt prislapp.

Av Glam

Du har rätt, står inte längre i högra nedre hörnet att det är en pre-release.

Skrivet av BjornS:

10240 var den versionen som valdes till release. Så du har redan rätt version.

Av Glam

Försökte uppgradera med ISO-verktyget från Win 10 ver 10240. Den jobbade ett tag, sen bara det försvann och jag är kvar på 10240....

Av Glam

Min Q skärm hade alltid svårt att vakna, efter uppdateringen inga problem.

Av Glam

En apparat till som samlar in fingeravtryck. Nej tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glam

Windows 9

Tänkte att när de lanserade windows 10 så var det mest en signal till företagen att det kommer en release de bör planera för. Sen kommer det en liten mindre Release 9 lagom till jul som i första hand fokuserar på privata användare där gränssnitt rättas till för de som kör stationära datorer. Kanske lite nyheter för att hantera sociala medier bättre.

För windows 8 är ett bra system utom just gränssnittet för vanlig skärm med vanlig mus.

Av Glam

OK, ska pröva. Känns dock något tveksamt med nyttan av att hålla inne en knapp på en strömlös skärm, är det en kondensator man laddar ur eller vad återställs?

Alternativet jag annars kört är helt enkelt att låta datorn på i viloläge efter kortare tid istället och ta bort skärmsläckaren helt. Med SSD går det rätt fort att starta upp.