Inlägg

Inlägg som Asce har skrivit i forumet
Av Asce

GTX 1080Ti!

Kör fortfarande på det kortet.

Av Asce
Skrivet av Printscreen:

Sitter inte på en Windowsdator just nu, så kan inte kika själv, men stödjer det handkontroller?

Nej det gör det inte. Inte än i alla fall.

Av Asce

Acrobatic Car - Underskattat spel!

Jag har hittat ett i princip okänt spel på Steam som är oerhört underskattat som jag vill tipsa om. Det heter Acrobatic Car och det är ett indie-spel som görs av en man från Egypten. Det är helt gratis.

För de som känner till det gamla klassiska spelet Elasto Mania så är det inspirerat av det. Men det har en hel del skillnader också. Det är ett speedrunning spel i 2D där du kör en monster truck och ska ta dig i mål så fort som möjligt. Det är utmanande att bemästa fysiken. Spelet finns också upplagt på speedrun.com.

Jag är inte affilierad på något sätt med utvecklaren, det är bara det att jag spelar det själv och tycker det är så himla bra, så jag skulle tycka det var synd om inte fler upptäckte det. Så jag gör vad jag kan för att sprida ordet om det.

Så kolla in Acrobatic Car på Steam. Det är helt gratis. Kan du klå någon av top 3-tiderna?

Lycka till 🙂

Av Asce
Skrivet av Asce:

Jag har två konton som jag växlar mellan på youtube. Jag köpte premium och upptäckte att det gäller bara för ett av mina konton. Kanske inte jätteförvånande, men lite dumt. När jag växlar över till icke premium-kontot så gnäller de på att min add blocker inte är tillåten, fast att jag ju stödjer dem. Jag vill inte köpa premium på två konton och få dubbla kostnaden bara för det.

Svarar på mitt eget inlägg eftersom jag upptäckte att om man har Premium Family-varianten så betalar man 179 kr istället, men kan bjuda in upp till 5 st familjemedlemmar att dela Premium med. Så det är ett sätt att ha premium på flera konton utan att betala full premiumkostnad per konto.

Av Asce

Jag har två konton som jag växlar mellan på youtube. Jag köpte premium och upptäckte att det gäller bara för ett av mina konton. Kanske inte jätteförvånande, men lite dumt. När jag växlar över till icke premium-kontot så gnäller de på att min add blocker inte är tillåten, fast att jag ju stödjer dem. Jag vill inte köpa premium på två konton och få dubbla kostnaden bara för det.

Av Asce

Fel på grafikkortet?

Jag upptäckte för några månader sedan att färgen på båda mina skärmar visade ovanligt mycket rött en dag. Ett par dagar senare var det normalt igen. Efter det har det sporadiskt återkommit och sedan gått tillbaka till det normala igen. Sedan har det blivit så allt oftare och nu verkar det har blivit ett permenent tillstånd att båda skärmar visar för mycket rött.

Skulle det kunna vara grafikkortet som felar? Det är nästan exakt 5 år gammalt.

Har försökt justera genom att kalibrera i windows med "Calibrate display color" men det blir aldrig riktigt bra.

Av Asce
Skrivet av evil penguin:

Men om det är port 25 du testar så är det ju port 25 du isf ska öppna?

Vad gäller just port 25 så sker det ju väldigt mycket missbruk, så det är ju inte heller ovanligt att operatörer blockar porten rakt av för sina privatkunder.

Jag har öppnat både port 23 och 25, men samma problem. Det konstiga är att oavsett var jag försöker telneta så får jag samma fel. Även om jag telnetar till servrar jag vet svarar på port 25.

Av Asce
Skrivet av Scarabeo:

Först skriver du port 25 och sen port 23. Har du råkat testa fel port? Port 25 används normalt för SMTP och port 23 för Telnet.

Ja, jag testar port 25. Då telnet använder port 23 så tänkte jag bara se till att port 23 i min egen brandvägg tillåts för utgående trafik, så det inte blockeras där. Det är så jag menar. Men det kanske inte funkar så.. jag testade i alla fall.

Av Asce

Telnet vill inte funka

Min dator verkar inte kunna telnetta någonstans. Jag får alltid "Could not open connection to the host, on port 25: Connect failed". Även till servrar som jag vet svarar på port 25. Testar jag ett onlineverktyg för telnet så fungerar det. Men inte från CMD.

Jag har naturligtvis sett till att telnet är aktiverat i windows. Har även provat stänga av min bitdefenderbrandvägg samt tillåta port 23 i windows brandvägg på utgående (som jag förstår det så används port 23 för telnet).

Några idéer?

Av Asce
Skrivet av Rouge of Darkness:

antingen sätter du Y-delare på RCA kabeln eller så använder du out RCA porten för att koppla till nästa förstärkare på ingångssidan tills du har tillräckligt många stärkare och hörlursutgångar.

Ah, det låter som det smartaste alternativet.

Typ:

https://i.gyazo.com/a4300465ae3238b7db4c0b915eb8bfc6.png

Av Asce
Skrivet av Ziron:

Förstärkarna lär ha högnivåutgångar och lågnivåingångar. Så länge du håller utgången på låg volym så "borde" det fungera, är volymen/signalen för stark så kommer i bästa fall ljudet klippa och distas, i värsta fall så bränner det ingången på förstärkaren om den är dåligt designad.

Tack för svar. Någon aning om det kan påverka ljudkvalitén negativt?

Av Asce
Skrivet av werr:

En rca-switch kanske kan vara ett bättre alternativ?

Förlåt, jag skrev visst ingångar, men menade utgångar. Har rättat till inlägget nu

Av Asce

Koppla en hörlursamp till en annan amp?

Jag har en amp för mina hörlurar (schiit magni 3+). Den har en utgång för hörlurar, men nu behöver jag fler utgångar. Är det en bra idé att koppla den till en 4-vägs hörlursförstärkare (Mackie HM-4) för att få 4 utgångar? Eller kan det bli knasigt att koppla en amp till en annan amp? Kan man förstöra något? Eller kan det bli några andra knasigheter med det?

----------
Edit: Skrev att jag behövde fler INgångar, men det är UTgångar jag behöver
----------

Av Asce
Skrivet av Mongroovy:

När jag precis hittade rätt stream så var bilden lite skev, mittendelen var liksom förskjuten jämfört med resten av bilden.
Det löste sig efter en kort stund dock och efter det rullade det på resten av matchen, jag behövde aldrig starta om och jag tyckte att det såg riktigt skarpt ut även om jag inte skulle kunna svära på om det var UHD eller inte.

Vad för enhet använde du?

Enheten är en 4K samsung qled TV.

Väldigt många rapporterade samma bildfel. Men det med att bilden helt frös så man fick ladda om, det vet jag inte om det bara var jag. Men på min 100/100 anslutning kom jag upp i 94 mbit/s enligt bredbandskollen, så den var stabil. Aldrig behövt ladda om andra streamar än just denna.

Av Asce

Köpte Cmores Premium Plus-paket för att kunna se fotbolls-EM i UHD. Sett fram emot sommarens EM länge då jag planerat in semester samtidigt.

Men deras UHD sändning funkade inte alls igår. De har enorma bildstörningar samt att sändningen hängde sig titt som tätt så man fick ladda om streamen hela tiden. Till sist verkade de ge upp och sände den i vanligt kvalitet på UHD-kanalen.

500 spänn har jag betalat för detta....!

Av Asce

Cmore hade enorma problem med sin UHD sändning igår, Italien - Turkiet-matchen. Bildstörningar utan dess like, samt att streamen stannade upp hela tiden så man fick starta om den. Till sist verkade de ge upp och sände den bara i vanlig kvalitet på UHD-kanalen.

Hoppas de fixar detta idag. 500 spänn har man betalt för något som inte ens funkar!

Av Asce

Jag hittade att C More har ett paket som heter Premium Plus. De kommer sända fotbolls EM i UHD kvalitet!

Jippi!

Av Asce

Streama Fotbolls-EM i 4k?

Finns det någon streamingtjänst som kommer sända sommarens fotbolls-em i 4k?

Eller bara något sätt att se det i 4k...

I Sverige kommer TV4 och SVT sända det, men de har inte 4K. Har sökt men inte lyckats hitta någon som erbjuder det. (Behöver inte vara svensk tjänst).

Av Asce

Ni hade rätt, de var windows firewall. Jag tillät Remote Desktop i den så funkade det igen.

Tackar!

Av Asce
Skrivet av jocke92:

Kan du pinga datorn? Ansluter du med datorns namn eller IP-adress?

Ansluter med IP. Kan inte pinga den. När jag anslutit VPN så jag kommer åt jobbets nät så kan jag pinga olika servrar och dylikt som finns på jobbet, men jobbdatorn svarar ej på ping. Telnet till 3389 svarar inte heller.