Inlägg

Inlägg som saru har skrivit i forumet
Av saru

Annonsen är avslutad

Av saru

Alla prylar sålda. Avslutar annonsen.

Av saru

AOC 24" Curved gamingskärm C24G1 & Intel 6700K med ASUS Z170 PRO GAMING

Hej,

Ska flytta inom kort och kom då på att jag har en AOC 24" Curved gamingskärm 144hz liggandes. Inköpt för åtminstone 4 år sedan men den är i bra skick och utan skavanker. Skickar med en oanvänd displayportkabel om det är önskvärt.

Har även en gammal processor av slaget i7 6700k monterad på ASUS Z170 PRO GAMING tillsammans med en Cooler Master fläkt. Om jag inte missminner mig är det en Hyper 212 EVO. Sakerna funkar utan problem fastän något dammiga.

Sakerna finns endast för avhämtning i Linköping och det optimala vore att få bort grejerna innan måndagskvällen

Tänker att jag börjar budet på 1000 SEK för skärmen och typ 500 SEK för processorn med tillbehör.

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, för vilket pris jag vill, när jag vill, och så vidare.

Läs hela annonsen här

Av saru

GeForce 4 Ti4200SE det strulade från dag ett med artifakter och blåskärmar i tusental. Men när det väl funkade var det så jävla trevligt. Hade jag vart mer ordentlig på den tiden hade jag givetvis reklamerat det men jag var oerhört dum i hövet.

Av saru

Köpte den "nya" idag och tyckte mig, bland annat, skönja en tydligare syrlig smak som lutade åt lime-hållet. Måste ge det några chanser till men fördrar helt klar den gamla cola zero. Favoriten är emellertid Pepsi Max utan tvekan.

Av saru

Edin1984 har ledande bud på 1850

Av saru
Skrivet av ponben59:

1900+hämtning

Samtliga bud noterade. Tänker att jag stänger annonsen imorgon.

Av saru

Asus GeForce GTX 1070 ROG Strix

Hej!

Säljer min trotjänare då jag bytt upp mig till ett 3060ti. Kortet fungerar utan anmärkning och är i prima skick. Har inte kvar originallådan eller antistatpåse. Däremot kan jag lägga kortet i lådan jag fick mitt nya graffe i om så önskas.

Kortet finns endast för avhämtning i Linköping för tillfället. Startar budgivning på 1500 kronor.

*Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, när jag vill etc etc*

Läs hela annonsen här

Av saru

För jävla finer får jag lov att säga

Av saru

2400 hämtar

Skickades från m.sweclockers.com

Av saru

2700+ frakt

Av saru
Skrivet av Jalle64:

Om du läste våra regler så vet du att du inte ska bumpa trådar, men då du kom med ny info så håller jag inne med ev bestraffningar.

Som du beskriver verkar du fått ett moderkort som är keff, så hör av dig till den butik som du köpte det av och begär garantibyte.

Oj okej. Ber så mycket om ursäkt

Garantin på moderkortet är sedan länge förbrukat tyvärr, ty det är från 2007 före kristus.

Skrivet av Mac83:

Testa att nollställa biosen när det inte sitter någon cpu i, stoppa i cpun och testa starta, nolla biosen igen om den inte startar och ha endast ett ramminne i när du startar, jag har varit med om såna lustiga fel med innan men löst sig när jag pillat med att nolla bios och köra bara ett minne, eventuellt ett annat minne också.

Skall testa detta. Var kanske inte tillräckligt ihärdig med själva nollställandet.

Angående revision borde vi har exakt samma moderkort eftersom vi beställde samma typ, samma dag och från samma plats. Men ska dubbelkolla detta.

Tack för alla tips!

Av saru
Skrivet av dunis90:

Låter konstigt. Uppdaterade du BIOS via Windows eller BIOS? Har du bekräftat i BIOS att det faktiskt uppdaterades till senaste versionen?

Jag lade uppdateringen till BIOS på ett USB-minne och flashade via BIOS. Japp, dubbelkollade så att det var rätt version...

Skrivet av Arkanoid:

Har samma problem med ett asus p5kpl och e8400, har senaste bios.
Funkar bra med min e6550 men blir svart skärm med e8400.
Läste att när man ska göra cmos reset så ska batteri eller jumper vara ur i en minut upp till en timme. Vet inte om det gör skillnad men jag hade bara ur batteriet nån halvminut.
Vet inte om cpu:n funkar, har köpt min på tradera

Ska testa mer när jag får tid

Jag tog bara bort batteriet i typ 30sek. Men allting verkade vara nollställt, t.ex. var datum och klockan i Windows var inställt på 2002.

Bumpar tråden igen.

Min kompis har nu testat cpun på hans moderkort som är av samma modell och sort som mitt. Funkar som ett klockverk för honom, vilken innebär att det är något knasigt med mitt moderkort. Jag har alltså nollställt allt, resetat cmos, laddat hem nytt bios etc men inget funkar. Någon som har varit med om något liknande...?

Av saru
Skrivet av Puttefnasket:

Ja just det ja men frågan kvarstår är pinnarna hela oavsett var dom sitter?

Hej igen, ja pinnarna är hela. Har kontrollerat det noga. Jag funderar på om det är nån defekt på mitt moderkort eftersom polaren har ett identiskt och det funkade i hans. Ska skicka tillbaka det på måndag igen, och funkar det då för han är det ju nått skevt med mitt moderkort...

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av SSGS:

Att ominstallera Windows är ju att rekommendera vid byte av cpu.
Där har du lösningen

Trollar du nu eller

Skickades från m.sweclockers.com

Av saru
Skrivet av Tranceguy:

jag har varit med om att asus angett att processorn skall stödjas men när jag uppgraderat bios (till motsvarande) har det fortfarande inte fungerat

Min kompis sade likadant också. Så jag har testat med att installera senaste bioset utan framgång. Då tog jag och installerade det bioset som först stödde q8200, men utan framgång där också. Känns lite hopplöst. Vet inte vad jag ska göra mer liksom.

Vad som är märkligt är ju att datorn surrar igång som vanligt. Det blir ju inte det där distinkta höga fläktandet som det kan bli ibland när t.ex. minnena är cpiga eller dylikt. Kan man utgå från att CPUn är trasig? Detta är ju sjukt skumt isåfall eftersom min kompis testade den precis innan han gav den till mig.

Av saru

Ingen bild efter byte av processor

Hej,

Jag fick idag min kompis gamla q8200 och skulle testa att byta den mot min nuvarande e8400(stenåldersgrejer jag vet). Han hade testat den innan och den funka bra. I min dator funkar den dock inte alls. Har gjort massa försök till att få igång den, däribland flashat bios till senaste, flyttat runt och testat olika minnen, nollställt cmos etc. När jag sätter i min e8400 fungerar den felfritt, men när q8200 ska i så bootar den exakt likadant och låter helt normalt men får som sagt svart skärm. Är det något rookie-misstag jag gjort som kan förklara det hela? Det vore ju underbart om det var så men jag tror cpun är död helt enkelt av någon anledning.

Har ett p5e moderkort, 750w corsair nätagg och OCZ reaper minnen pc2 8500.

Är tacksam för alla tips!

Av saru

Datorn låser sig, tar lång tid att starta

Hej på er.

Min dator har betett sig underligt de senaste månaderna. Började med att datorn helt plötsligt hängde sig, och när jag försökte starta drog alla fläktar i datorn igång som fan och det susar bara, men inget händer. Stänger av och sätter på igen, samma sak upprepas. Såhär håller det på i allt från 2 min till 20 min tills den bestämmer sig för att gå igång.

En kompis sa att jag skulle testa byta plats på mina ramminnen, och voila den drar igång direkt.
Varje gång datorn hänger sig nu flyttar jag om minnena och den startar igen. Tror ni med 100% att det är minnena det är fel på? Ska jag bemöda mig köpa nya eller kan mitt problem tyda på att moderkortet är konstigt eller dylikt?

Kan tillägga att jag kört datorn klockat sen jag köpte den 2007, men när dessa problem uppstod klockade jag ner till vanlig frekvens men problemen kvarstår ändå, så jag antar det inte beror på klockningen...

MVH Viktor

Av saru

Har inte tänkt på det... Det vore ju möjligt att så är fallet i och med att det kom helt plötsligt och att jag inte upplevt problem dessförinnan.

Av saru

Blåruta, total frysning, vägrar starta

Hej på er! En kort teknisk specifikation innan jag förklarar problemet;

Operativsystem: Microsoft Windows 7 32-bit
Processor: Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.0ghz (tidigare 4.2ghz)
Processorkylare: ZeroTherm Nirvana NV120
Moderkort: Asus P5E iX38
Minne: 3x 1GB OCZ Reaper PC8500
Grafikkort: ASUS GeForce GTX260
Hårddisk: Samsung SpinPoint T166 400GB & Hitachi Deskstar P7K500 500GB
Nätaggregat: Corsair 750W
Övrig kylning: 3x80mm insug och utblås i lådan
Temperaturer: 50-60C processor med full belastning. 75-80C graffikkort med full belastning

Problem:
Datorn har funkat felfritt i ca 2.5 år, men igår när jag spelade Mount & Blade: Warband så fick jag två blårutor under dagen. Det har jag fått innan när jag har klockat CPUn för mycket(i Windows XP kan jag ha 4.2ghz men i Windows 7 bara 3.9ghz). Klockar ner till standard hastigheten och fortsätter som vanligt, och då kommer en total frysning medans jag spelar. Datorn svarar inte på CTRL-ALT-DEL utan jag får stänga av manuellt. När jag försöker starta snurrar bara alla fläktar igång och hårddiskarna piper som vanligt men jag får ingen bild på skärmen. Försöker igen utan resultat. Kopplar ur strömmen ur nätagget, väntar 5 min, sätter in sladden och försöker igen och datorn drar igång. Drar igång program så jag ser temperaturer och load och annat på både CPU och GPU. Allt är som sig bör och jag hinner sitta i kanske en halvtimme så totalhänger sig den igen, denna gång i Windows. Klockan är mycket och jag blir förbannad och går och lägger mig.

På morgonen drar jag igång datorn igen och har kunnat sitta i 3 timmar utan något hänt. Hur stor är chansen att det bara var något tillfälligt? Själv lurar jag på om kanske CPUn sjunger på sista versen, eller om minnena är knas. Min polare, som har exakt samma dator som mig, tror snarare det är mitt moderkort. Vad tror ni? Tar tacksamt emot hjälp!

MVH
Viktor

Av saru
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vashy
Q »
How can I acquire replacement/additional cables for my Corsair modular power supply?

A »
Please send an email to jackflash@corsairmemory.com with your name, address, phone number, the cables you require and your PSU model and we’ll be happy to help.

Finns i Corsairs FAQ

Släng iväg ett mail till adressen ovan, gjorde det när en av sata kablarna till min hx620 gick sönder.

Tack så hemskt mycket. Fick du hem kablar? Vad kostade det?