Inlägg

Inlägg som Frux har skrivit i forumet
Av Frux

Jag har inga special-appar på surfplattan utan använder den hemma till precis samma saker som jag gör på mobilen. Bankärenden, surf och forum, youtube osv.

Fast med en större, skönare och mer överskådlig skärm som kan visa vanliga fullstora gränssnitt istället för små ihopknölade mobilvyer.

Mobilen är bra på att gå ner i fickan när man går hemifrån, that's it.

Av Frux

Fnys. När jaaaag var ung så renderades minsann allting i software. Och vi siktade med piltangenterna.

Och vi respekterade de äldre och spelade bra musik.

Av Frux

Bra att bli ekonomiskt medveten absolut, men när jag hör sånt här tänker jag:

- Någon som äter ganska simpel mat eftersom de inte är så intresserade av matlagning helt enkelt.
- Får omväxling i maten på annat håll, bjuden på lunch, frukt varje dag på jobbet osv. Då är det kanske inte så farligt med tråkig mat hemma på kvällen. Inte helt rättvis jämförelse med andra som inte har samma möjligheter.
- Glädjekalkyl med bara snåla månader och "glömmer" räkna med restaurangbesök, fika ute med kompisarna osv, sånt som måste räknas in i snittkostnaden förr eller senare.
- Inte har barn och familj att göra glada med god mat och mys.

Samt att personen nog inte "sparar" några pengar egentligen, som i att det hamnar på nåt konto. Istället för pengar på god mat lägger de bara mer än genomsnittet på något annat.

Av Frux

Frågan är om VR i en klumpig skidmask någonsin kommer att lösa ett så stort vardagsproblem att det är värt att ha på sig en klumpig skidmask? Jag börjar luta åt, nej. Jag tror det behövs något annat.

Av Frux

Jag tycker laptop är för klumpigt för slösurf/youtube och sen för dålig för arbete/spel. Den är liksom inte bra på något helt enkelt.

Jag använder mest stationär om dagarna och sen smidig surfplatta i sängen eller soffan.

Av Frux
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Google Assistant var för mig en produkt som jag imponerades på i början, därefter tycker jag den bara blev sämre. Först var det Sonos-bråket och funktioner försvann. Sedan var det att den enligt mig har blivit dummare.

Ja nånting har hänt för Assistant blir oftare förvirrad numera än för nåt år sedan. Det är ju trots allt inte så många olika saker som familjen ber den göra gång på gång så med ens en skvätt AI så borde den naila allting.

"Det finns ingen timer aktiv just nu" samtidigt som displayen visar timern som är aktiv. En klassiker vid det här laget.

Av Frux

Sscchh ingen säger något nu!! "Flygbiljetter och presentshopping" mmm yes absolut vi kör på det!

Av Frux
Skrivet av Hazelberg:

Värst vad högt jag verkar ha jmf med de flesta, 4,99% rörligt på SEB med drygt 70% belåningsgrad.

Det blir ju aldrig helt representativt i sådana här trådar visserligen. De som har en låg ränta är ju mer benägna att dela med sig om detta än de som sitter med en hög ränta.

Av Frux

Ja förr i tiden var färdigbyggt detsamma som felmatchat, nästan alltid minst en av komponenterna som skrapats upp från botten av nån gammal låda. Och dålig och högljudd kylning. Så är det inte längre som tur är, eget bygge är inte lika nödvändigt längre om man inte vill ha full koll på hårdvaran samt uppgraderingsmöjligheter.

Min första PC var en ärvd Dell 333Mhz, men efter det har jag byggt alla datorer själv och lär fortsätta med det också.

Av Frux

Fiber 500/500 för 599kr/mån från Telia. Lite dyrt, men hade inte så mycket att välja på när jag skaffade det.

Skrivet av exroz:

Har hittills inte förstått grejen med att ha mer än 100/100.

När man köper spel till en ivrig 10-åring och plötsligt behöver vänta på 100GB nerladdning, då kan det gärna gå fort. Men visst, det är ju mest vid sådana tillfällen som det märks.

Av Frux

Jag blev lite nyfiken själv och googlade på om det fanns någon "hård" gräns. Som maximalt 64 aktiva (olika) BT-enheter samtidigt på samma yta, eller något i den stilen.

Hittade massor av info och problem som olika BT-versioner löser, men lite förvånande ingenting om just detta, varken som teknisk spec eller folk som klagar. Så jag tolkar det som att många BT-enheter på samma ställe helt enkelt inte är ett problem i praktiken.

Av Frux

Blir trevligt när 8K oled tv slår igenom, inte för att det är så viktigt på just tv utan för att vi äntligen får högre pixeltäthet och bättre text när panelerna blir datorskärmar sen.

Av Frux

Namnbytet till intetsägande X istället för det världskända fenomenet Twitter var strategiskt osmart, oavsett allt det andra politiska. Fanns ju det användbara verbet "twittra" som inte fick någon motsvarighet efteråt, "exa" funkar ju liksom inte.

Så media skriver inte alls lika många korta notiser om kända personer som "twittrat" något, när de behövde lägga halva notisen på "gjort ett inlägg på det sociala nätverket X, tidigare Twitter". Och därmed uteblir mycket gratisreklam för X den vägen.

Ingen större förlust för mig personligen visserligen, men tänker medialt genomslag, marknadsvärde osv.

Av Frux
Citat:

... PCI Express 5.0-baserade SDD-enheter. Där har X670E, X670 samt B650E stöd för detta medan det är frivilligt för moderkortstillverkarna att bygga in det på B650-moderkort och A620-modellerna står helt utan.

Aah moderkorts-specifikationer... Så många meningar här i artikeln som är perfekta att ha som icebreakers på första dejten.

Av Frux

Kan vara "Bold Font" eller "High contrast fonts" som är aktiverade. Kryssa ur dem isf. Hittas enklast via sökfunktionen inne på inställningar.

Edit: Eller så heter det något på svenska ja enligt svaret ovan.

Av Frux

Jag hade såna frysningar ett tag på min förra dator, otroligt irriterande... Har för mig att jag fixade det antingen med nytt bios på moderkortet och/eller med att återställa all överklockning på CPU och GPU och köra default.

Av Frux

Ska jag väl uppgradera så vill jag ha en "bra" router och så känns det inte prisvärt och så väntar jag lite till. Repeat.

Av Frux
Skrivet av Linda_Almighty:

Fullstort ATX intryckt i boxen?
15 minuters drifttid på _eventuellt_ batteri?
Eller... går den på diesel?

Flyttbar stationär är nog ordet. Gissar att målgruppen är t.ex. kineser som bor väldigt trångt och behöver en kompakt dator som går att flytta undan vid behov.

Av Frux

Det var åtminstone smart att sätta vibrationsdämpningen i mitten så att man kan skruva fast fläktramen på vanligt sätt. För det är rätt pilligt ibland att fästa fläktar med gummipluggar när det är trångt bakom CPU osv. Nån annan tillverkare kan göra samma sak fast på en bra fläkt.

Av Frux

Jag testade ett tag, men det ser roligare ut vid första anblicken än vad det är.

Lätt att tappa bort varandra på de relativt komplicerade banorna också tycker jag.