Inlägg

Inlägg som Shudnawz har skrivit i forumet
Av Shudnawz

Nej.
Har ett RTX 3070, ser verkligen ingen anledning att uppgradera nu.

Av Shudnawz

Med tanke på att jag inte tror att jag äger en enda Be Quiet-produkt längre (mitt gamla nätagg havererade) så är det inte så illa pinkat tycker jag.

Av Shudnawz

Alternativt PowerToys från Microsoft, specifikt funktionen FancyZones.
https://learn.microsoft.com/en-us/windows/powertoys/
https://github.com/microsoft/PowerToys

Av Shudnawz

När jag får ett nytt spel brukar jag (oftast) maxa grafiken, och sen sänker jag den stegvis tills jag når en nivå som jag anser vara spelbar. Så man får väl säga att jag prioriterar grafik, om möjligt.
Sen har jag på sistone mest spelat Bethesda-spel (Fallout 4, Skyrim) så jag är i praktiken bunden till 60 FPS ändå (tror jag rullar i halverad uppdateringsfrekvens, så 72 FPS, men motorn verkar hålla ihop ändå), så då handlar ju allt om att pressa ur så många polygoner jag kan och ändå hålla den nivån.
GTA V tror jag att jag körde i runt 80 FPS, vilket jag tyckte var helt okej.

Av Shudnawz

Prutt.

Av Shudnawz
Skrivet av improwise:

Även denna övertro på att det måste vara low sense för att kunna sikta i FPS tycker också är högst tveksam och därför kör jag också med high sense, men det är väl kanske en annan diskussion liksom i vilken mån det är ergonomiskt med dessa wrist flicks

För min del har jag väl accepterat att tappa numpadden till förmån för TKLs fördel med mindre bredd och därmed bättre musplacering. Men tanken på att kliva ner ytterligare i storlek känns klart främmande. Möjligtvis med utantag för de som verkar köra med splitt keyboard och ha musen (eller mer troligt någon form av trackball) mellan tangentbordshalvorna. Har dock aldrig testat detta i praktiken ska sägas men funderar på det.

Gällande FPS så har jag klarat mig bra i BF4 under många år med min setup, så jag tror inte det är ett "krav" med lowsense. Låter mer som nonsense.
Anyhoo, jag gillar dock DPI-shift, så jag kan kraftigt sänka sensen temporärt när jag siktar med en sniper eller liknande.

Nej, mindre än TKL tror jag inte att jag kommer gilla. Piltangenterna behöver fungera som jag lärt mig, och jag använder "null space" för att orientera mig på ett tangentbord i mörker, dvs var det INTE är knappar är lika viktigt som var det ÄR knappar. Numpaden orienterar jag mig på genom att tummen håller lätt på nedre vänstra hörnet på 0an, så jag alltid vet var jag är i förhållande till den, och sen är resten bara muskelminne därifrån.

Letade lite på Logitechs hemsida (det mesta jag har är Logitech just nu), men dom verkar inte ha några lösa numpads alls just nu. Trist.

Av Shudnawz
Skrivet av Chromatic:

En trend för det mesta, på samma sätt som att ha en musmatta som täcker hela bordet, fattar inte hur låg sens vissa måste ha xD

Fast för mig handlar det mer om att ifall jag har en musmatta som även tangentbordet kan ligga på, så slipper jag ha handledsstöd till tangentbordet. Hatar att ha händerna liggande på ett bart bord. Mitt musgrepp i kombination med "hög" sens låter mig ha handleden liggande stilla på bordet medan jag rör musen i sidled med endast fingrarna, och en vridande rörelse av handleden. Sensen är avpassad så jag når hela skärmen med musen utan att behöva "börja om" genom att lyfta musen nånstans.

Gällande TKL o 60% så är jag VÄLDIGT kluven. Om jag ska mata in siffror vill jag ha en numpad. Jag vägrar "laptop-style" där ett gäng vanliga tangenter som är offset mot varann blir sifferknappar. Jag vill också att alla tangenter ska ha samma "feel", så en lös numpad från random tillverkare som inte har samma caps o brytare går fetbort. Men samtidigt vill jag kunna ha händerna relativt nära varandra för att slippa knas med axlarna vid längre spelsessioner.
Mitt gamla diNovo var perfekt; numpaden hade exakt samma look and feel som tangentbordet, men var lös så jag kunde placera den på utsidan av musen istället. Best of both worlds, förutom att det inte var mekaniskt och det är dött sen länge.

Av Shudnawz

Glad att jag inte gick all in på detta. Å andra sidan verkar det ju som att man får pengarna tillbaka, så det är ju schysst.
Kommer inte sörja Stadia personligen, men mer konkurrens är ju generellt bra för den övriga utvecklingen på marknaden. Får se om detta får nån effekt på övriga streamingtjänster.

Av Shudnawz

Inte så illa! En hel del uteslutningsmetod.

Av Shudnawz

Började fundera på om jag skulle bjuda in farsan att bo hos oss istället. Han har ett stort jäkla hus själv, kan inte vara gratis att värma upp. Om han stänger ner huset och flyttar hit kan vi dela på elräkningen här istället.

Av Shudnawz

Kort svar: jag vet inte längre.
Den har stått avstängd ett bra tag, och under den tiden har Flash fasats ut. GUIt för min NAS är Flash-baserat (nån gammal Netgear Stora), så jag kommer inte åt den längre. Ska engagera mig att se om jag kan hitta den via FTP eller SAMBA, men jag tror inte det är konfat...

Av Shudnawz
Av Shudnawz

Nej, min 12th gen får hänga med ett tag till. Ser ingen anledning att uppgradera för mitt usecase just nu. Allt jag spelar flyter gott nock.

Av Shudnawz

Satte mig med Generation Zero igår minsann, får spä på mina 300h jag redan har.

Av Shudnawz
Skrivet av THB:

Hoppas på en Surface Duo 3.

Jag var sugen på 2an, men den kom lixom aldrig till nånstans där man kunde klämma på den, och nu blev det en Fold4 istället. Känns som att de tappat lite fart där.

Av Shudnawz

Jag fattar inte. Vad vill du uppnå? Det du visar på bilden, eller fullskärm på EN skärm bara?

Av Shudnawz

Stängt av eltillskottet i pannan (LVVP), satt in rumsgivare till pannan så den inte behöver jobba enbart på utetemp, stänger av datorn när jag inte använder den aktivt, slutat underhållsladda husvagnen, stängt av ACn i vardagsrummet, satt in mätare lite varstans...
Gällande bolånen ringde vi banken och fick lite ränterabatter, så det underlättade en del. Bundit om och flyttat vissa tjänster (bredband, mobiler osv).

Av Shudnawz

Intressant att jag inte ens vet vad Lost Ark är.

Av Shudnawz

Gissningar på det mesta.

Av Shudnawz
Skrivet av pskjonte:

Kanske dags att uppgradera från Windows 10?

Hur är det med högerklick för att komma åt "windows 10 context" menyer, är det fortfarande två klick som gäller?

Ja, i standardutförande. Men med tilläggsprogram som typ StartAllBack så går det att justera beteendet till att alltid visa de klassiska kontextmenyerna. Jag kör det själv och tycker att jag har fått en bra balans mellan de nya Win11-grejjorna som native centrerat aktivitetsfält, och mer klassiska Win7/10 look and feel.