Inlägg

Inlägg som LASER KENNETH har skrivit i forumet
Av LASER KENNETH
Skrivet av Sarato:

Men än en gång så är det inte någon empirisk studie de pekar på. De hävdar en sak som det inte finns något direkt fakta bakom.
Det du klagar på i det fallet är oreglerad kapitalism och amerikansk politik. Nu är det svensk studie gjord av Karolinska institutet, inte direkt från Telia.
Stor skillnad.

Och låt bli att använda härskartekniker som om det vore 90-tal.

Så du menar att korruption inte är möjligt inom svenska institut?
Det var ingen härskarteknik, jag tyckte genuint att du verkade arg.

Av LASER KENNETH
Skrivet av Söderbäck:

Ja fast det är en relevant skillnad på reklam - och på längre forskningsstudier från väletablerade forskningsinstitut. Det går såklart inte att likställta tillförlitlighetsgrad i reklam med seriösa forskningsstudier. De ska inte röras ihop - av förklarliga skäl.

Men bortsett från det så ger den här typen av argumentation mer problem än det löser. Om vi nu bortser från att det är reklambudskap från 50talet som är argumetet mot att tro på forskningsläget så innebär det ju att det här förtroendekortet kan spelas i båda riktningarna. Om det nu skulle komma forskning som visar på problem med strålningen så kan man visa precis samma reklambanner och säga att man ska inte tro på den forskningen heller.
Det här erbjuder som bäst en struktur där man inte kan lita på någonting och allt har samma förtroendevärde. Man får istället välja det man själv tycker passar ens smak.
Det blir en ganska ovetenskaplig approach till kunskapsläget på området.

Det ska sägas att det här fältet att förstå sig på signinfikans av studier och forskning inte är helt lätt att navigera i. Än mindre för lekmän.
Men det finns såklart metodik att hantera det här också. Parten om utför studien har en viss tyngd från tidigare arbete. Väletabllerade forskningsinstitut väger tyngre än okända forskargrupper. Större studier väger tyngre än mindre omfattande. Repeterbarhet, granskning av studien, hur ofta den citeras, publiceras i kända vetenskassamanahg spelar också in. Bland annat.
Här har då exempelvis strålskyddsstiftelsen ett dåligt akademiskt rykte. Dels för att de fått utmärkelsen årets förvillare av VoF. Det krävs att man är extra dålig på sitt område för att få den utmärkelsen. Och dels för att de visar på att de är ovilliga att bättra sig på området.
De är alltså inte en bra part att lyssna på kring forskningsläget. En långtidsstudie från exempelvis karolinska har en helt annan vetenskaplig tyngd på området.

Jag skulle väl säga att det är bra att ställa frågor. Om allt ifrån varför jorden är rund eller varför vaccin fungerar till om hur forskningsläget ser ut för svagare mer lågfrekvent strålning. Men det tror jag också görs.
Jag tror man kan göra det utan att knuffa undan vetenskapsläget.
När man däremot börjar ifrågasätta om jorden är rund eller om vaccin fungerar - som om alternativet är lika troligt /att det är två likvärdiga världsbilder så blir det en mindre faktagundad debatt.

Jag är med dig, men även stora etablerade institut gör även dom misstag, de är inte gudar vi ska be till, utan dom ska visas samma skepsis som alla andra. Korruption tar sig in överallt, det finns det otaliga exempel på, särskilt inom sjukvården och andra institut.

Men du anser inte att det är okej att ställa frågor om vaccin, går gränsen för ifrågasättande där?
Sen tycker jag att du pratar nästan om vetenskap som att det innebär att alla är eniga om någonting, då skulle ju ingen utveckling kunna göras om alla bara höll med varandra som "peer reviews" anser. "Scientism"

Det är nästan idag som att vissa tror inte på någonting om inte någon i en vit rock har skrivit en publicerad artikel om saken.

Av LASER KENNETH
Skrivet av deltascu:

Jag tror du fick rätt...

Det måste vara så enkelt att leva i en fantasivärld där allting antingen är svart eller vitt.
Inga företag ljuger, korruption existerar inte, dom onda och illvilliga är bara dom som människorna i tv pekar ut.
Alla politiker talar sanning, Aftonbladets bantningstips på löpsedlarna är våra bästa dietråd osv :'D

Av LASER KENNETH
Skrivet av Sarato:

Fast det där är inte ett faktablad. Det är ett reklamblad. Kan du inte veta skillnaden mellan en empirisk studie gjort på 10 år och ett cigarettmärke som i sin reklam hävdar att läkare påstår att ett cigarettmärke är bättre för din hals så är det tyvärr kört för din del.

Ja, det är ett reklamblad, bra observerat.
Och det visar att till och med läkare rekommenderade cigarretter förr i tiden, trots att man visste att det var skadligt.
Ett tydligt bevis på antingen korruption eller inkompetens, för idag vet vi bättre.
Och ett bra exempel på varför man ska ställa sig kritisk och ställa frågor snarare än godta allting man ser eller hör.
Men du verkar bara vilja att information ska komma från ett håll, alternativa tankar och perspektiv bör förbjudas som du säger.
Du verkar lite grinig i tonen, har du haft en dålig dag kanske?

Av LASER KENNETH

https://i.imgur.com/DOTKcim.png

Sarato du verkar tro att allt är antingen svart eller vitt, så jag går nog vidare från diskussionen.
Ha en fin dag!

Av LASER KENNETH

Nvidia är definitivt bäst, på att ha sämst prissättning på sina grafikkort, hatten av Nvidia!

Av LASER KENNETH
Skrivet av Sarato:

När man väljer att sälja produkter som handsfree-hörlurarna jag nämnde innan, för att påstå att den fungerar som skydd emot den "farliga strålningen" men ingen annans gör det enligt de själva så får det en verkligen att lyfta på ögonbrynen. Särskilt när de inte ens kom med någon fakta om VARFÖR den skulle fungera medan alla andras inte gjorde det.

Att ha "avvikande åsikt" är att t.ex. inte gilla Grease och istället för att föredra Grease 2.
Att istället hävda att något är farligt när det gång på gång har konstaterats ofarligt är faktaresistens.

EDIT: Var inne också och läste att de hävdar att Wifi ger en ADHD också. Bara där visar hur inkompetenta påståenden de egentligen kommer med.

Jag vet inte med deras hörlurar, men fakta är någonting som går båda håll och det finns många infallsvinklar.
Att välja sida och anklaga andra som inte delar åsikt för att vara "faktaresistenta" är att övergå i fascism.
Tror säkert att många som har andra perspektiv och synvinklar än du skulle kalla dig för precis samma sak.
Det finns gott om exempel på beställda studier inom olika områden som gjorts för att göra en poäng och stärka bilden av att en produkt fungerar/inte fungerar på ett särskilt sätt, sen om man undersöker
själva metoderna som använts i studien kan man ibland hitta medvetna fel eller korrigering för att kunna få studien att visa vad beställaren ville ha ut.

Man behöver inte tro på allt man hör, men man ska inte heller avfärda allting bara för inte stämmer överens med sin världsbild.

Av LASER KENNETH
Skrivet av Sarato:

Hade en granne som gav mig mängder med propaganda från dem som jag faktiskt läste från pärm till pärm. Har aldrig skrattat så mycket över hur de gör allt för att blåsa människor men hade jag inte haft koll på hur tekniken fungerar så hade jag nog ärligt talat kunnat gå på det.

Särskilt när de påstod att all annan handsfree till mobiltelefoner inte fungerade för att skydda mot strålning men deras egna handsfree tog bort all strålning och var ett sketet Kina-headset som de sålde för runt 700 kronor.

Så nej, de vill verkligen inte bara väl, de är klassiska snake oil salesmen som lever på andras oro.
De har gjort sig välförtjänta för att få priset som årets förvillare.

Har bara hört lite intervjuer med en kvinna som är inblandad, och hon låter åtminstone genuin när hon pratar och lägger fram deras fakta, sen får man ju också inse att självklart kommer någon som känner sig hotad av viss typ av information om deras verksamhet slå med taggarna utåt, och attackera och raljera precis som statlig media och bransch-intressen gjort när det kommer till sån typ av systemkritik.

Jag har aldrig tagit någonting för givet bara för att en studie konstaterat en sak, där ska inte diskussioner sluta för då har vi helt tappat konceptet om vad vetenskap är i grunden, som någonting som ständigt utvecklas och teorier och konstateranden ändras som vi sett genom tiderna.

Sen är det lite sorligt att folk som ställer frågor och kritiserar vissa saker om särskilda ämnen ska behöva bli förföljda attackerade och hånade på olika sätt som hon på Strålskyddsstiftelsen vittnat om i intervju jag lyssnade på.
Har man en avvikande åsikt som visar att man är lite dissident, så sätts det fula etiketter på istället för att föra dialog.
Sånt hoppas jag ska försvinna iaf.

Av LASER KENNETH
Skrivet av Sarato:

Strålskyddsstiftelsen är välkända för att vara bedragare och hittepåpersoner.

Njae dom vill nog bara väl, men om du frågar bransch-anslutna personer som dom granskar, så låter det nog så.

Av LASER KENNETH
Skrivet av perost:

Delar av studien var delvis finansiserad av teleoperatörer, men i övrigt är det ju mängder av andra organisationer och myndigheter från olika länder inblandade. Och för t.ex. den svenska delen av studien kommer inte pengarna direkt från teleoperatörerna utan som en del av finansieringen från VINNOVA.

Det hade varit något helt annat om studien var beställd och finansierad av en teleoperatör, men så är definitivt inte fallet här. Och bland författarna finns t.ex. Anke Huss, ordförande för strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd för EMF, och flera liknande positioner i andra länder.

Ja, jag ställer mig ändå lite avig och skeptisk när det är bransch-finansierat.
Hade även varit intressant att få höra Strålskyddsstiftelsens sida av rapporten också, då strålsäkerhetsmyndigheten inte verkar tro att någon form av strålning är skadlig oavsett studiemetod, men dom kommer nog ut med en artikel om den här studien tids nog så man kan läsa.

Av LASER KENNETH

Nyfiken på vilka som finansierade studien, bör tas med stor nypa salt om telekom-bolagen själva finansierat.

- Jaha, efter att tittat vidare ser man att den inte helt oväntat var finansierad av just telekombolagen själva.
Tror man att dom skulle finansiera en studie som på något sätt kunde visa dom i ett dåligt sken är man tyvärr naiv.
En studie helt oberoende från telekombolags inblandning där dom inte kan beställa ett visst typ av resultat skulle vara intressantare att se.
Det är lite att likställa med när läkemedelbolagen själva gör studier på sina egna produkter och konstaterar att det inte finns några biverkningar annat än lite huvudvärk och ömhet, sen får folk blodproppar och hjärtmuskelinflammationer och strokes.

Av LASER KENNETH

Gigabyte Geforce 2080 ti Aorus Turbo 11gb

Jag säljer mitt grafikkort som tillhörde min Webhallen Config Pro dator från 2019.
Har mest använt det till World of Warcraft och under tiden jag spelat med det har jag även undervoltat det via MSI Afterburner, så det har inte fått särskilt mycket slitage sedan dess.

Det finns kvitto att maila om man så vill ha ett, det kan jag hämta ut från Webhallen.
Finns att hämta i Stockholm i Telefonplan/Hägersten och jag accepterar Swish!

Läs hela annonsen här

Av LASER KENNETH

Annonsen är avslutad

Av LASER KENNETH
Skrivet av Cyb3rBan4na:

9000 och hämtar

Budet accepteras, har skickat dm!

Av LASER KENNETH

Paketet finns fortfarande kvar, har försökt nå luckychris888 utan resultat

Av LASER KENNETH
Skrivet av luckychris888:

Bjuder 9000kr och hämtar!

Jag kan tänkas gå ner till 9000:-
Är hemma hela dagen, om du vill komma och testa/hämta.
Skicka ett DM så kan du få adress och kontakt info.

Av LASER KENNETH

Speldator i9 9900k GeForce RTX 2080 OC 32GB DDR4 Asus ROG Swift 27" 165hz IPS

Ursprungligen en Webhallen Config-dator.
Klarar de flesta spel utmärkt i upp till 1440p upplösning.
Datorn är precis ominstallerad och en aktiverad Windows 11 Pro-licens ingår.

Chassi: Fractal Design Define R6 Tempered Glass (Svart)
Nätaggregat: Corsair RM750X V2 750W 80 Gold (Svart)
Ram: Corsair Vengeance LPX Black 32GB (4x8GB) 3200MHZ DDR4 CL16
Hårddisk: Seagate Barracuda Compute 2TB 256MB 7200 RPM
Intern SSD: Samsung 970 EVO SSD 1TB M2
AiO: Corsair Hydro H150i Pro 360mm
Moderkort: ASUS ROG Strix z390-F Gaming ATX
GPU: ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC
CPU: Intel Core i9 9900K (8 kärnor 16 trådar 3.6ghz med 5ghz turbo) 16mb Socket 1151

Hämtas upp i Hägersten i Stockholm.
I priset ingår även en ASUS ROG Swift 27" PG279Q 165hz IPS skärm.
Den har ingen fot, men väggfäste med skruvar är inkluderade.
Kvitton finns på webhallen, men tiden har gått ut eftersom allt byggdes 2019.
Kvitto kan såklart skickas över mail om så krävs.

Allting säljes som paket.

Läs hela annonsen här

Av LASER KENNETH

Jag säger köp 7800x3d nu, du kommer alltid kunna "vänta till nästa generation" annars.

Av LASER KENNETH

Supernöjd för övrigt, tack för tips/råd!

Av LASER KENNETH

Köpte min Galaxy S9 2018 och ser inga anledningar att köpa nytt idag, funkar utmärkt för mig.