Inlägg

Inlägg som Shrudder har skrivit i forumet
Av Shrudder
Skrivet av Zyzlite:

Jag är inte så rädd för fläkten, denna modell ska ha tystare fläkt än föregångaren. Däremot är jag rädd för den matta ytan som enligt recensioner ska vara VÄLDIGT matt och göra bilden nästan grumlig!

Får känslan av att klagomålen kring matt yta, ljusstyrka och så vidare kring olika skärmar är lite motsvarande audiofiler. Videofiler kanske det får heta? Själv vill jag ha en matt yta då jag inte har för avsikt att sitta i ett becksvart rum och stirra på hur bilden ser ut mer än innehållet. Kör med ljusstyrkan på 0 på nuvarande huvudskärm (Lenovo Y27q-20 IPS).

Får väl se om det stämmer eller är en överdrift då jag la en beställning på denna jag också.

Av Shrudder

5000;- +frakt. Kan eventuellt ordna hämtning.

Av Shrudder

Tycker att Hyperskill är riktigt bra både för nybörjare och mer erfarna som vill lära sig mer. Projektbaserat lärande där man väljer ett projekt i lämplig svårighetsgrad baserat på vad man vill lära sig och/eller tycker är intressant, sedan får man teori och praktiska övningar för att lära sig det man behöver kunna för att sedan applicera det i projektet man bygger steg för steg.

Mest fokus på Java men det är inte så viktigt vilket språk man väljer först då nya språk är enkla att lära sig då man lärt sig ett. Väl integrerat med IntelliJ som är en riktigt bra IDE för Java och Kotlin.

Har för mig att det finns en trialperiod på det så värt att testa på.

Av Shrudder

Köpte till PC när det kom ut. Körde mest GTA:Online men det blev totalt förstört av mikrotransaktioner och fuskare på rätt kort tid. Hoppas det inte blir samma sak med nästa iteration.

Av Shrudder

Ship of Theseus för hela slanten. Senaste stora uppgraderingen på samma gång var moderkort, CPU, och grafikkort cirka 2013 och nuvarande bygge är "samma" fast allt har blivit utbytt allt eftersom.

Av Shrudder

Kul quiz

Av Shrudder

Mer intressant med de som håller på att ordna lösningar för att kunna få täckning via satellit från en helt vanlig mobiltelefon så man kan ringa och kanske öppna Google Maps eller dylikt när man virrat bort sig på vischan.

Av Shrudder

Köpte en Series X precis innan förra höjningen. Är inte så intresserad av de spel som bara finns på PS5. Bryr mig inte om att jag kan spela samma spel på PC, det är skönt att ha en konsol när man bara vill lägga sig i soffan och spela nåt eller spela flera. Det är inte samma sak att "dra en HDMI-kabel från datorn" även om det funkar så klart.

Av Shrudder

Önskedröm: grafikkort med vattenblock <6000kr som är värt att uppgradera från ett 2070

Av Shrudder

Grafikkort är villhöver för de flesta. Många känner nog igen sig i att skaffa ett nytt grafikkort, starta sitt mest krävande spel på högsta grafikinställningar, dregla i fem minuter - sen gå tillbaka till att slösurfa eller spela det där gamla spelet som kan spelas på ett smart kylskåp.

Istället för att uppgradera med dagens priser och inflation så tänker jag och säkert många istället att man uppgraderar i framtiden när man måste, inte nu när det bara är vill ha.

Av Shrudder

Bara om man "tjänar" på det när det är kampanjer och slutkostnaden är exakt samma (ingen uppläggningsavgift, ingen fakturakostnad, ingen ränta, osv). Svaret blir väl i så fall nej då jag inte gjort det på hårdvara men däremot andra konsumentprodukt er som möbler. Om inte mobiler räknas för då har man ju utnyttjat "fusket" förut med att få en billig mobil på avbetalning mot ett dyrare abonnemang där man sedan sagt upp abonnemanget men behållt avbetalningen för mobilen.

Av Shrudder

Byter batteri i min G305 nån gång varannan månad kanske (Ikea Ladda) i förebyggande syfte. Aldrig varit med om att det tagit slut. Kommer aldrig köpa en trådad mus till min egen dator igen.

Av Shrudder
Skrivet av jensen.:

Någon som la en beställning på: https://www.amazon.se/gp/product/B07KJT9PG2/ref=ppx_yo_dt_b_a... under förra veckan när den fanns för ett bra pris?

Jag köpte en men den ligger fortfarande som "beställd" hos Amazon och inte skickats än för mig, misstänker om dom utreder att dom har satt felpris på varan eller dylikt.

Så tänkte kolla om det är någon som har fått sin vara än, kanske man skall ta och trycka på lite hos Amazon?
(OBS att tillägga är att jag valde fri frakt så skulle ju ta ett par dagar extra men minns det som att den skulle landa under denna veckan hos mig.)

Fick min igår, beställde med Prime.

Av Shrudder

Hade varit bra om det även stod inköpspris för butiken, även om det då kanske blir ramaskri då folk ser att deras favoritprodukt ligger på flera hundra procent i marginal. Har jobbat på en mataffär och då kunde man se marginalen direkt i dosan när man skannade en produkt, rätt bra marginal på en del varor kan jag säga. Bland annat "finare" mjöl typ Tipo 00 kan vara några kronor dyrare än vanligt vetemjöl i inköp men kosta 20 kronor mer för en påse.

Av Shrudder

Jag köpte Xboxen på grund av Game Pass för att det enda spelet som intresserar mig på Playstation men inte finns på Xbox är Gran Turismo och motsvarande spel finns ändå på Xbox (Forza). Väldigt trevligt att bara kunna klicka och dra hem några spel som ser intressanta ut, samt att spel som är "Xbox Play Anywhere" har samma save på PC och Xbox så man kan helt enkelt spela på den enhet man känner för i stunden.

Av Shrudder
Skrivet av lambdan:

Gjorde min årlia genomspelning av Zelda Ocarina of Time förra veckan. Fortfarande bästa spelet ever.
Är det snyggt? Nja. Är det 20 fps med lagg? Jepp. Fortfarande kul? Jepp.

Det jag tycker är det fina med "gamla" spel är att det bara fungerar. Inga laddningstider, inga inställningar att ändra, inga shaders som ska compilas, inge DLC, inga "connecting to network..."... it just works and always will.

Finns en PC-port som möjliggör 60 fps samt att det funnits grafikmoddar sedan länge tillbaka med emulatorer. Inte provat PC-porten själv men kört emulator med bättre grafik, rekommenderas till nästa genomspelning om du är öppen för lite bättre grafik än då.

Av Shrudder
Skrivet av JoOngle:

Svensken skriver bara arga lappar, knyter näven i fickan - och köper ändå.

Med tanke på att dessa går att beställa och finns i lager så tyder det knappast på att de flyger av hyllorna här i Sverige.

Av Shrudder
Skrivet av bubbelbabbel:

Jag ser inte riktigt kopplingen mellan SVB och den här. Den förra riktade sig mot startups, den senare mot krypto.
Är verkligen krypto en stor del av startup inom tech?

Som jag förstått det så vill man förhindra en bankpanik efter bankrusningen hos SVB förra veckan. Antar att de såg att den här banken var nästa "mål" och då har de nu gått in och stängt ner den och garanterat alla insättare att de kommer att få ut sina pengar (utöver de $250,000 som deras insättningsgaranti är i normala fall och även andra banker än dessa). Med den garantin så förhindrar man att det blir fler bankrusningar från folk, företag, osv som vill ligga ett steg före och tar ut "för säkerhets skull". Tänk dig toalettpapperskrisen i början av pandemin som bara existerade för att man trodde att det skulle ta slut toapapper och folk köpte på sig mer än vad marknaden var anpassad för, i princip samma sak här.

Av Shrudder
Skrivet av BostonGurkan:

Håller tummarna att det går vägen då. Fick du artefakter eller BSOD? Är Kombo 2 fortfarande negativ offset fast mildare?

Menade såklart bios. Lite helgtrött... Verkar som jag fick önskad effekt nu när jag slog på Kombo Strike. Blev lite förvirrad över MSI:s egna påhitt.

Var stabilt utan problem i någon vecka tills datorn kraschade utan BSOD när jag slötittade på tuben och då fick jag tummen ur och körde OCCT lite snabbt och fick errors direkt som försvann när jag bytte till Kombo 2. Det är bara mindre offset, gissar på -20.

Av Shrudder
Skrivet av BostonGurkan:

Efter lite vidare googling så verkar kombo strike 3 ge liknande resultat som offset -30. Får testa göra det en period och se om det är stabilt.

En kort session Cinebench multi core gav 14 858 pts, 4.4ghz med 88w power och 80c temp. Kyld med ett Hyper 212 evo.

Testa OCCT också, jag fick errors med Kombo Strike 3 så fick köra med Kombo Strike 2 istället.