Inlägg

Inlägg som Söderbäck har skrivit i forumet
Skrivet av Aka_The_Barf:

Alltid verkar det vara dessa stora problem, varför lär dom sig inte att fläska på lite, det är inte så att det kommer bli liggande på hyllorna direkt...
populära produkter kostar väldigt lite lager pengar då dom knappt hinner nudda lager hyllan innan de åker ut igen. kunder och butiker blir nöjda när populära produkter finns just för kostnaden blir låg då de går åt fort.
Jobbar själv inom lager och de perfekta produkterna är dom som bara hinner nudda hyllan innan dom är ute hos kund.

Antagligen för att fabrikerna redan gått på högvarv ett tag. Alltså tillverkningsledet jobbar redan. Ska de bygga mer lager som ska räcka globalt så skulle de väl få skjuta på lanseringen tills... november-december kanske.
Med tanke på att både AMD har konkurrerande produkter på gång och konsolerna också kan norpa kunder så var det väl brådskande att visa vad de hade - och få igång försäljningen när de väl började få igång lager och distribution.
Gissningsvis.

Kanske kan man sammafatta det som tas upp i tråden med följande:

Papperslanseringar är sällan nå vidare populära.
Nvidias 3080släpp kan vad jag förstår inte kallas en papperslansering.

Men vad gör en papperslansering så sur? Kan man återfinna samma problem här som vid en papperslansering kanske?

Skrivet av makatech:

Ändå lite hmmm konstiga turer kan man tycka.

Huawei stängs ute från Googles tjänster när de började klassas som ett säkerhetshot av amerikanska myndigheter på grund av sina påstådda kontakter med kinesiska myndigheter.

Nu byggs det därför Android varianter förbi Googles tjänster och alla hurrar? Frågan är dock vem som skrattar högst, den kinesiska staten & Huawei?

Jag vet inte om man kan säga "nu" riktigt. Det har väl byggts på plattformar med android som grund fast utanför google i över 10 år. Ja även en del projekt som inte är androidbaserade också för den delen. Ubuntu på moobilen and all that.

Det kommer rimligen inte bli nå vidare stort någonsin. Men ibland dyker det upp artiklar om att det finns lite sådana sidoprojekt i media (något som glädjer mig iaf).
Jag tror varken kina eller huawei hurrar speciellt mycket kring sailfish exempelvis ;). Det är vad det är och det har funnits där länge.

Fantastiskt nice artikel @loevet !
Alltså ämnesvalet. Blir glad av att det här tas upp.

Hur funkar appmarknaden egentligen? Känns som det kan fälla idén om man inte får in exempelvis sina bankappar.

Jag har i det närmsta sysslat med självplågeri sedan mars.

Med viss överdrift kanske. Men jag har suttit med ett trådlöst deltaco-tangentbord som inte klarat av uppkopplingen till datorn riktigt. Tryck en tangent och den kan komma en sekund senare, eller skriva ut den 15 gånger i rad. Även backspace betedde sig så vilket... ställt till det.
Övriga grejer är på topp i hemmakontoret.
Jag har av någon dum anledning härdat ut. Tills idag när jag såg den här tråden och insåg min dumhet. Tog tag i problemet direkt och köpte precis ett logitech MX keys som kommer uppgradera livskvaliten för hemmajobbandet med flera pinnhål.
Finally!

Men på det stora hela då. Ja - jag tyckte det var helt OK att sitta hemma fram tills... juli kanske. Jag är socialt lagd, men trivs bra själv också. Har inte tyckt det var så jobbigt att sitta hemma ändå.
Meeeen!
Arbetsuppgifterna har upplevts som mer oengagerande när man inte bollar grejer med kollegorna. Den delen - att tappa intresse har jag brottats med under sensommar/höst.
Nu har jag börjat vara på kontoret igen och det har helt klart underlättat. Skönt!

Skrivet av Aleshi:

Dålig tillgänglighet är en sak. Men lockpriser ställer till det för konsumenter och är ett fult sätt att få bättre recensioner.

Yas!
Det här håller jag med om hela vägen.

Intresset för lanseringen verkar ha varit ovanligt stort. Har märkts i forumen också. Det blir såklart problem med tillgången initialt då.
Vi får väl se hur snabbt marknaden blir så mättad att lagren inte gapar tomma. Jag gissar på att det kommer ta ett tag, men det där får nog framtiden utvisa.

Skrivet av Jejk0b:

Nej, det man har i USA är att lånet är på fastigheten och inte personer. Det var detta system som bidrog till bankkrisen 2008. Började med att människor förlorade jobb, då kunde de inte betala sina "mortgage" och då fick bankerna kliva in och ta över ägandet till huset. En så kallad "foreclosure". Problemet var bara att när så många blev bostadslösa / arbetslösa samtidigt så åkte värdet ner drastiskt så bankerna stod med hus som var värda en bråkdel av det de hade lånat ut. Men eftersom låntagarna hade lämnat huset i bankens ägo så var lånen tvungna att skrivas av.

Bra förtydligande i tråden! Jag känner själv till det här också. Men jag undrar över ett litet sidospår. Säg att man belånat en fastighet i USA till 50% och värdet går upp med 100% på fastigheten. Är fastigheten då fortfarande belånad till 50%? Dvs. att skulden ökar i takt med värdeökningen.
Det borde rimligen vara så tänker jag - men vet inte hur deras upplägg ser ut riktigt.

Skrivet av AplAy:

Då bör någon ha haft inkorrekt info här. Jag har fått för mig att kan du inte betala av bolån så står du ändå kvar med bolånet trots att svenska banken sålt ditt hus till faktiskt lånebelopp eller till och med med vinst. Tyvärr bankfoliehatt nu från mig (pga. mild frustration över bolån): svenska banker är "ondare" än amerikanska i detta fall.

Nä alltså bankerna i Sverige kan inte sälja andras hus.
Det som kan hända om du inte betalar för dina lån är att de hamnar hos inkasso och sedan kronofogden. Går det tillräckligt långt så kan kronofogden sälja dina lägenhet för att betala av fodringarna mot banken. Ingen annan.
Så banken i Sverige kan inte sälja ditt hus även om det är belånat.

Beroende på situationen så kan det säkert bli så att intäkten från kronofogdens försäljning används för att betala av banklånet. I teorin kan det kan hända att säljpriset då inte täcker hela storleken på lånet och då kommer personen i fråga ha kvar en restskuld hos banken.

I USA kan bankerna däremot sälja ens hus om de så önskar. Funkar inte finansieringen så kan de driva igenom en försäljning.
-------

Vad är det bankerna tjänar pengar på då? Ja de tjänar ju pengar på räntan för lånen. De vill att pengarna konstant tickar in. Därför vill banken se att man har en stabil finansiell grund att kunna betala på sina räntor även i en situation där räntorna markant går upp.
En låntagare som inte kan visa ett upplägg med finansiell stabilitet kan innebära att banken behöver lägga tid och resurser att driva in skulder. Det kostar arbetstimmar och de ränteintäkter som banken räknat med kan förskjutas i åratal tills kronofogden agerar.

RTX 2070.
Jag kan tänka mig att uppgradera om förutsättningarna blir rätt.
Ca 80% mer prestanda utan att höja strömbudgeten och för ca 5000 spänn.

Gissningsvis händer det inte förrän nästa vända grafikkort kommer ut vilket kanske blir om nå år eller så. Så jag får nog sitta ner i båten ett tag till tror jag. Det är väl egentligen ganska vettigt.

Ja och nej. Det är väl rimligen samma lim som används för att laga sprickor i bilglas.
Och ja, det kan faktiskt fungera. Men inte så bra dom deras marknadsföring visar. Finns väl en anledningatt det här inte slagit igenom för resultatet blir inte perfa på en mobil.
Det kan säkert dölja en del sprickor, andra inte. Har man mer komplex sprickbildnong så blir det inge bra på mobiler vad jag fösstått. Bäst blir det antagligen på repor.
Jag rekommenderaratt du tar dig en titt på Youtube när folk använder bilglaslimmet på trasiga mobiler för att få en uppfattning om vad resultatet faktiskt blir.

Det här känns inge vidare. Första versionen av korten är alltså snålversionen, och även de korten verkar bli dydare än nvidia påstår dessutom.

Främst är det väl priset som känns svårsmält. 9-10.000 spänn för vingklippa varianten tycker jag låter... dyrt helt enkelt.

Och så känns det väl inte helt 100 att de inte berättar om att de har en annan version på gång med mer minne. Om de ändå ska ut snart så låt kunderna få underlag så att man kan välja rätt kort. Det här skapar väl mest irritation om kunderna upplever att de valt fel kort enstaka månader efter köp. Eller?

Hade jag tänkt skaffa nytt grafikkort nu så hade jag inte tyckt det här hade känts nå vidare iaf.

Edit:
Ja möjligheten finns väl visserligen att det här ligger nå år fram i tiden. Låter otroligt att det skulle läcka så tidigt. Men det kan väl inte uteslutas heller. Om så är fallet är det väl en mer rimlig planering - men olyckligt att det har läckt i så fall. Mycket väntan på det okända...

Skrivet av johanandersson:

Att de remastrar Crysis är väl roligt, men jag hade hellre sett dem upprepa fenomenet. Tänk ett nytt spel som var så grafiskt krävande att inte ens 3090 kunde köra det helt lätt. Och inte för att spelet är dåligt gjort eller för att valbara inställningar vridits upp, utan för att själva spelet var utformat med den grafiken. Det hade varit roligare.

Jag kollade på linus tech tips precis när han testar nya crysis med RTX 3080 i 4K och allt på max. Det var nog ca 15-20 fps som gällde där. Så du har kanske fått vad du frågar efter ändå ;).
Eller ja, delvis iaf hehe. Grafiknivån motsvarar väl inte riktigt samma hopp som förra vändan om man säger så.

Ser ut som första rymdskeppet (sidewindern) man börja med i spelet Elite dangerous
Och ja - namnet "Nighthawk Pro Gaming XR1000" är väl inte långt därifrån.

Jag tänker mig att flertalet antingen gömmer routern och då behöver den inte se så.... tokig ut. Eller så är den framme - exempelvis på väggen och då önskar väl gemene man att den inte sticker ut allt för mycket.
Eller är det bara jag?

Skrivet av Defender:

Hur va det nu med att kunna få ett kort enkelt ?

Ja nä tillgången kommer vara dålig initialt. Något annat har jag inte påstått. Nuvarande brist förvånar mig inte.
Poängen i mitt förra inlägg var ju något annat.
Anledningen att köpa ska inte grundas i rädslan för att missa att vara med. Beslutet ska ju fattas utifrån behov.

Risken är ju att man blir triggad att köpa grejer för att det är ont om det. Lite som toappershysterin vi såg i våras. Alltså att folk får för sig att köpa utan att behöva för säkerhets skull.
Ja - nu är det mer reell brist på tillgång på grafikkort än det var på dasspapper, men även detta är ju temporärt.

Om nu intresset fanns att vänta på vad AMD kommer erbjuda - vilket ju var en del av frågeställningen så är ju de recensionerna fortfarande inte släppta heller. Vänta tills AMDs kort kommit ut är väl en del av det hela här också. Kanske är det lite skralt med utbudet även då. Who knows.

Oavsett så kan man skydda sig själv från att fastna i köphets baserat på rädsla om man funderar en vända till. Det var min poäng.

Skrivet av m4gnify:

Kostar väl lika mkt som 2080 gjorde.

Yas.

Skrivet av m4gnify:

Att priset inte gått upp är egentligen otroligt.

Now you´re pushing it
Jag tycker nog att priserna saltades förra vändan och blev lite väl dyra. Och denna vändan fortsätter priserna vara lika höga. Nvidia önskar säkert gärna att vi ska svälja de nya priserna och vänja oss. Och de är säkert här för att stanna.
Men att det skulle vara otroligt att det inte blev ännu dyrare - det blir svårsmält. För mig iaf.

Jag har iaf inte vant mig ännu.

Skrivet av Chris_Kadaver:

Det kan nog löna sig att inte lockas, eller låta sig skrämmas till tidigt köp av den här generationen. Med skrämmas så syftar jag exempelvis på asus strategi att planera prishöjningar för en specifik modell längre fram. När jag köpte mina HD4850 så fanns det ingen mening att köpa någon modell med 512 MB vram, trodde man... Inte långt därefter blev det dubbla standard och 512mb blev en flaskhals. Visst... Många spekulerar ju i att 10GB kommer räcka i många år framöver. Men säg att man vill börja pusha 8K med tweakade inställningar. Ja då lär dom där 10GB man sitter fast med om man kör ett 3080 käkas upp rätt snabbt?!

Yas!

Oavsett om minnesmängden är rätt väg eller ej alltså.

Just nu är det säljarnas marknad. Som köpare får man stå med hatten i näven och hoppas på tilldelning av det kort som finns tillgängligt. Kan man vänta lite så kommer man som köpare istället kunna välja det kort som passar en själv bäst.

Jag köper hellre kort när större mängd kort släppts och testats - och jag kan få välja. När det är lite bättre förutsättningar för köparen ;).

Skrivet av MacAllan:

@JonasT: Måtten på korten är ju officiella men anges i tjocklek som "2-slott", kan du översätta hur tjockt ett 3080 faktiskt är i mm?
Finns ju en del av oss om sitter på ITX chassi där det kan röra sig om just någon enstaka mm om kortet får plats eller inte då vi endast har 2 PCI slotts i chassit.

Det där med mått på korten är lite knixigt. För det är måttet från PCI-kontakten som är av relevans i tjocklek. Ett kort med backplate ökar på den totala tjockleken utan att denna backplate tar upp mer plats mot ytterdelen av chassit.
Eller med andra ord - ett kort med backplate och tjocklek x kan passa i chassit samtidigt som ett annat kort utan backplate med samma tjocklek inte får plats. Om man mätt totaltjockleken dvs.
Det här kan säkerligen redaktionen ta hänsyn till. Frågan är väl hur väl hur lätt ett sådant mått kan jämföras med måtten för andra kort (som andra mätt upp). Har andra mätt tjockleken med backplate?
Hur mäter man i chassit hur mycket plats man har från PCI-E kontakten till backplate på ett smidigt sätt?

Jag tänker bara att det kan vara av relevans att nämna potentiella felkällor i förväg ;).

Skrivet av Jonhed:

Jag får inte till detta:
Kommer 3070 få mer fps än 2080ti i 1080p?
Är det någon som har en tanke kring det?
I dagsläget är det det enda som betyder någonting för mig

Ja tanken jag har är väl att vi får invänta tester på 3070 ;). Inte för att det är ett perfekt svar, men ingen har svar på exakt var det kommer landa ännu - utöver vad nvidia själva nämnde i sin presskonferens. Men det är marknadsföringsmaterial.
Så vi får nog sitta ner i båten och vänta ett litet tag till innan vi vet mer.