Inlägg

Inlägg som Greywolfer har skrivit i forumet
Av Greywolfer

Lånar tråden lite,

Hur mycket skulle gå att återställa efter att man kört DBAN eller Killdisk på en hårddisk? Försvinner verkligen allt då?

Av Greywolfer

Turkiet säger jag med. Antalya är fint

Av Greywolfer

Vilken Wipe-metod lämplig för moderna diskar med DBAN?

Hej!

Jag har läst att man inte ska köra till exempel gutmann-metoden på moderna hårddiskar med DBAN. Vilken wipe-metod är då lämplig att köra på de hårddiskar som sålts de senaste 2-3 åren?

Av Greywolfer

Göra två partitioner osynliga för varandra?

Hej!

Skulle vilja ha två partitioner på en hårddisk med dualboot, alltså ett operativsystem på ena partitionen och ett andra operativsystem på andra partitionen.

Nu tänkte jag använda ena som en sandbox där man kan leka runt med allt möjligt utan att till exempel virus ska kunna infektera den andra partitionen som används för spel/surf. Då är alltså frågan, hur gör jag så att partitionerna absolut inte kan se varanndra och självklart då inte heller skriva/läsa från varanndra?

Eventuellt så ska True Crypt köras på bägge partitioner.

Av Greywolfer

Helt klart mycket sämre än vad jag förväntade mig. Sen att den var från 11 år är ju bara sjukt.

Av Greywolfer

F-35:an, SU-25:an samt SU-35:an upplever jag väldigt skakig när jag flyger, hela flygplanet svänger liksom åt höger och vänster av sig självt. Är det för att jag har för hög hastighet eller är det för att det fortfarande är buggigt?

Ifall det är på grund av hastigheten så är det ganska dåligt för då bli man ju mer eller mindre tvungen att skaffa en joystick.

Av Greywolfer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
vad skulle vi gjort? Jaa du. Själv ska skall sitta lugnt i båten nått halvår till. Vi har så pass lika datorsystem så att det är väl rätt lätt att jämföra oss rakt av. I höst-vinter skall jag nog skaffa bättre grafikkort för 2000:- kanske. Mer än så tänker jag inte göra iaf.
Men allt handlar om ekonomin. Har man pengar som växer på träd å är det väl bara att tuta och köra. Har man inte det så.. kan man alltid vänta ett tag till. Finns det några spel du inte kan spela idag? Nej, precis. Då är det nog ingen panik att uppgradera (om det nu inte är så att pengar växer på dina träd där hemma)

Nejdå inge pengar växer på träd här inte
Du har en bra poäng i det du säger, så jag väntar med att göra något. Tack för hjälpen!

Av Greywolfer

Skadligt att täcka för hål?

Har ett Antec Sonata III chassi och vad jag vill göra är att täcka för små hål där bak under själva 120mm fläkten, alltså bredvid PCI-fästena.
Detta för att damm inte ska ta sig in. Det är ju ändå helt oanvändbara hål.

Min fråga är då ifall det på något sätt skulle kunna bildas statisk elektricitet om jag nu skulle tejpa för hålen med plasttejp?

Av Greywolfer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
Ja, det är högst individuellt hur högt varje processor går.
Men det man kan säga är att en bra kylpasta kan sänka temperaturen... säg 2-3 grader (om ens det när denna används med stockkylning) medan en bättre luft-processorkylare kan sänka temperaturen 10-20 grader. Givetvis är dessa siffror högst beroende av originaltemp, processor, val av kylare osv...

Ok. Vad skulle ni gjort, kört på att skaffa kylaren och klocka processorn, investera i ett nytt grafikkort eller väntat med allt tills en stor uppgradering av systemet när nästa generations datorkomponenter träder fram på marknaden?

Av Greywolfer

Hur högt har ni kunnat få upp processorn med stock-kylaren?

Av Greywolfer

Nu är jag väldigt förvirrad. Idag skulle jag egentligen ha köpt kylaren men efter att ha läst lite på andra forum så verkar många bara raskt byta ut stock kylaren med en 3:e parts kylare, men vad jag då undrar är ifall det inte blir lika bra resultat om man bara byter ut kylpastan som följer med stock kylaren då den antagligen är en billigare variant?

Ber om ursäkt för att det blivit så många frågor

Av Greywolfer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av noone70
Är de någon som vet hur stora volymer truecrypt klarar av? sitter i dag med en 6TB stor disk.

What is the maximum possible size of a TrueCrypt volume?

The maximum possible size of a TrueCrypt volume is 8589934592 GB. However, due to security reasons, the maximum allowed volume size is 1 PB (1,048,576 GB), as the amount of data that is considered secure to be encrypted using a single key depends, among other factors, on the block size of the encryption algorithm. In addition, you need to take into account other limiting factors. For instance, file system constraints, limitations of the hardware connection standard and of the operating system, etc.

Av Greywolfer

Tackar så mycket för all dess hjälp, imorn blir det att starta igång med överklockningen

Återkommer med resultat!

Av Greywolfer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
Beror på spelet. Finns ett fåtal spel som är väldigt processorkrävande. Ska du spela ARMA2 så är det verkligen lönt att klocka processorn. I 3Dmark kommer du se en hel del prestandaförbättring vilket egentligen är helt irrelevant. Den stora spelkomponenten är grafikkortet... så även om vi skulle sitta på en superklockad Intel i7 med vårat grafikkort så skulle vi inte få så bra grafik längre. Men visst märker jag skillnad på min nuvarande 3,4ghz klock jämfört med 2,4ghz. Framförallt när man kör program som är processorkrävande. Min överklockning resettas ibland och det märker jag själv ganska lätt. Men inte i spel utan som sagt i de programmen som kräver lite mer kräm

Det var precis så antog att det var, så efter en eventuell överklockning är fortfarande grafikkortet en flaskhals.

Vad är load-tempen på din processor?
Förresten, läste på någon annan tråd att de mest vanligt felen en dåligt överklockat processor leder till förutom reboot och blåskärm är mjukvarofel i form av att filer inte skrives/läses av ordentligt. Är detta något som har hänt dig?

Av Greywolfer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
Kolla min sign
Antec sonata III, Q6600 samt Arctic Cooling Freezer 7 Pro. Japp. De fungerar tillasmmans.

Ok, jo jag märkte det :). En annan sak jag märkte är att du och jag har väldigt lika system:

Q6600
GA-P35-DS3 [Rev 2.0 tror jag]
2 X 1 Corsair TWIN2X DDR2 6400C 2048MB
8800GT 512MB
Antec Sonata III

Hursomhelst, innan jag går och köper fläkten då:

Hur mycket skillnad blir det ifall ifall jag skulle få upp den till 3Ghz ?
Använder systemet för spelande.

Av Greywolfer

Men om jag inte vill ha samma domän till båda servrarna, går det då att konfiguera så att DynDNS omdirigerar till ena serven och någon annan DNS-tjänst till den andra servern?

Av Greywolfer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gabbano
vad är det för tjänster du skall köra? är det på olika portar?

Ja, det är på olika portar. Vet inte ifall jag behöver skriva exakt vilka det är?

Av Greywolfer

2 servrar bakom ett IP?

Har inte kunnat reda ut hur det här ska gå till, men jag ger er ett exempel:

såhär kör jag just nu:

Server 1 ---> Router ---> DynDNS--->Internet

men jag tänkte att eventuellt lägga upp ännu en server och undrar då ifall det blir strul med DynDNS?
Just nu omdirigerar ju DynDNS en domän till min router som i sin tur omdirigerar den anslutningen till Server 1, men hur blir det ifall det är 2 servrar på samma IP-adress?

Av Greywolfer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr.p_22
Arctic Cooling Freezer 7 Pro är väldigt bra till priset har den själ och kommer aldrig över 55c och då stressar jag den till max! ser dock inte så bra ut i mitt chassie

Vad har du för chassi?

Någon som vet ifall den får plats i ett Antec Sonata III chassi?

Av Greywolfer

Vad för 3:e parts kylare kan ni rekommendera?

Hade tänkt mig Arctic Cooling Freezer 7 Pro eller Cooler Master Hyper TX 2, billiga är de också.

Vet ju att Thermalright Ultra-120 eXtreme är det ultimata men inte för min plånbok :/