Inlägg

Inlägg som wwraver har skrivit i forumet
Av wwraver

Vad som än kommer närmast BF1942 tack. En av de bästa gamingperioderna i mitt liv
Blev lagom krossad när de bestämde sig för att skrota BF1943 till PC.

Har inte gillat något BF sedan dess, inte ens BF2. Det var säkert objektivt ett bra spel dock!

Av wwraver

Också Dune 2 här. Sämre än första filmen med karaktärer jag inte kunde förmå mig att bry mig om. Alldeles för många generiska actionscener som jag tyvärr gäspar mig igenom dessutom. Jag kom på mig med att hoppa fram i filmen rätt mycket.

Helt otroligt att man kan skriva så pass intetsägande karaktärer i ett universum som Dune.

En vanlig 6/10 för mig, sebart om man gillar miljöerna och Dune överlag. Kanske 7/10 i ren kvalité men bristen på saker jag bryr mig om drar ner det lite till.

Av wwraver

De är alldeles för mottagliga för smuts i uttaget på telefoner ivf. Man kan ju argumentera att man bör rengöra oftare, men med min Ifåne 14 (lightning) har jag inte haft problemet alls trots samma brist på rengöring. På mina Samsung tidigare med USB-C så har jag konstant få skrapa nere i uttaget för att kontakten inte ska sitta dåligt. Brukar komma efter något år eller så.

Så själva känslan och kvalitén av kontakttypen är definitivt sämre än lightning men kapaciteten är ju betydligt bättre.

Oavsett så är det en klar uppgradering från Micro USB.

Av wwraver

Nog har det absolut att göra med vinstmarginaler, men det är ju inget vi redan vet. Däremot tycker jag inte alls att det är otydligt - det står ju både 70% nöt- & 30% ärtfärs och har symboler för både ärtor och kor. Självklart hade de kunnat spränga upp detta större och ännu tydligare, men jag tycker nog att de klarar spärren för falsk marknadsföring rätt väl.

Jag har absolut inget intresse av att hålla ICA om ryggen men jag tycker de klarar detta utan problem.

Av wwraver
Skrivet av Pågenbröd:

Hm, intressant.

Jag har Bredband2 nu och snittar 180-299MS när jag lirar på US-servrar. Pingen vet jag inte om då den ej syns i spelet.

Latens (mätt i ms) är samma sak som ping Nog för att ping egentligen är ett verktyg men uttrycken används för samma sak eftersom ping används för att mäta latens.

Så om du säger att du har 180-299ms så är det vad du har i "ping".

Av wwraver

Det vore rätt riskabelt att tro att vissa yrken är undantagna från AI och robotar. De saker som idag är skapade och organiserade för att tas hand om av människor kommer givetvis i framtiden ändra karaktär. Vi förutsätter att originalprodukten kommer se likadan ut, vilket är ett misstag.

Så det är inte bara att AI kommer ta över nuvarande yrken - nuvarande yrken kommer ändra karaktär för att kunna tas om hand om av AI.

Av wwraver

Mja, inte intresserad förrän de ersätter Google Assistant med den så man äntligen får lite mer användning för sina Google-högtalare.

Men bra att de är med i matchen 👍

Av wwraver

Hmm.

1. Det enda alternativet? Ingen skulle väl öppna en diskmaskin mitt i programmet för att stoppa i smutsig disk?

2. Om man vrider den till rent när diskmaskinen är klar, ska man inte istället ta ut den rena disken då? I värsta fall så har man inte tid och då vet nästa person att diskmaskinen innehåller ren disk i varje fall.

Oavsett, vem stoppar ren disk i en diskmaskin? Rent kan ju bara innebära att den innehåller ren disk och att någon bör ta hand om det.

Av wwraver
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Vart köpte du din?
Enbart 2 ÅF enligt prisjakt varav den "billigaste" har riktiga kassa recensioner.

Jag köpte den på ergoff.se (ser ut som det är de som är SONO idag om man kollar recensionerna).
Men om du kollar recensioner på prisjakt så är det bara en kass äkta recension, vilket är svårt att säga om det verkligen är bolaget som är oseriöst eller det bara blev en miss. Den andra recensionen pratar om att priset är exkl moms och att det inte är billigt...

Det funkade bra för mig men jag har inga barn ihop med dem så jag kan inte direkt ge något klart besked

Av wwraver

Kan starkt rekommendera KAB Controller. Det är deras 24/7-stol som är gjord för personal som t.ex. måsta sitta och övervaka i flera timmar och som sedan roterar personal. Den är gjord för att hålla med andra ord. Det är också utan tvekan den skönaste kontorsstolen jag någonsin provat och det är värt pengarna. Det gäller ju dock att man har pengarna så klart.

Hela stolen andas kvalité och har ett inbyggt ländrygg-stöd som man kan pumpa upp beroende på hur mycket man svankar.

Det finns möjligtvis en sak att tänka på - stolen går väldigt tätt mot golvet med gascylindern i mitten. Väger du lite mer (kanske händer ändå) så trycks cylindern ner med tiden. Jag hade en rätt tunn utklippt heltäckningsmatta under där jag satt, men stolen började riva hål på mattan. Inga problem med ett hårt golv eller en linoleum-matta jag har lagt under.

Så +1 på KAB Controller.

Av wwraver

Privatpersoner är rätt skyddade. Ångerrätten börjar inte gälla förrän du har varan i din besittning efter uthämtning så de kan inte hävda att ångerrätten har löpt ut eller liknande.
Däremot är du skyldig att betala returkostnaden för paketet om du inte hämtar ut det. Så länge de kan bevisa att du har beställt, vilket de säkert kan.

Så låt det gå tillbaka och förvänta dig en kostnad för returen. Om du slipper så är det skönt, men räkna inte med det.

De kommer aldrig kunna tvinga dig att betala för produkten i varje fall.

PS. Bäst är ju alltid att prata med företaget givetvis, du kommer väldigt långt på det. Men om de jävlas så har du lagen på din sida, förutom för returfrakten då.

Av wwraver
Skrivet av serverfel:

2fps till 6fps i 720p är 300% prestandaökning :-D! Kunde inte hålla mig.

Nej, det är kul att Intel är med i matchen!

En 300% prestandaökning på 2fps hade dock resulterat i 8fps ;D

Jag drar ner fedoran över ögonen och vandrar iväg nu.

Av wwraver
Skrivet av Fulci:

Om du inte vet vad termer betyder kanske du inte ska använda dem när du skriver. Lite skrattretande att påstå att det är en alfaversion.

Vad man tycker om spelet är en annan sak, men om du inte gillar det nu tror jag inte du gillar det om några år heller. Det kommer vara samma spel, fast med en expansion, lite DLC och en del buggfixar.

Oj oj vad surt det blev Häll upp en whiskey och lugna ner dig.

Av wwraver

Ska bli kul att lira Starfield när det släpps på riktigt om 2-3 år kanske! Försöker att inte ge mig in för djupt i alpha-versioner.

Av wwraver

Definitivt USB Type-E, alltså kontakten du ansluter till moderkortet för att driva USB-C i frontpanelen. Om du har en sådan så sitter den i stort sett alltid bredvid USB 3.0-anslutningen på moderkortet.

Av wwraver

Jag beställde denna till vår Q7 https://www.amazon.se/dp/B0BXPZXJG9 och det ser ut som original med deras egen logga osv. Nu är det inte original givetvis men det funkar bra än så länge. Har bytt en gång och kört upp halva ungefär.

Av wwraver
Skrivet av anon351286:

Sitter en cat5e mellan fiberdosan och routern, samma kabel som gav 250 mellan fiberdosa och xbox

Att byta kablar som är dragna i huset är inget jag kan göra själv då de är genom vägg och golv/tak

Ingen aning vad något av resterande betyder

1. Routen är kass, byt.
2. Routern förhandlar bara 100Mbit över ethernet av någon anledning, se punkt 1.
3. Ta hem en tekniker som löser det åt dig med tanke på att du inte är kunnig nog att prova övriga lösningar (inget illa menat).

Av wwraver

Så du kommer inte ens upp till eller över 100Mbit via kabel? Låter som du har kopplat en CAT4 eller CAT5-kabel mellan vägguttaget och routern. Kolla den noga, det står ofta skrivet på kabelns hölje. Oavsett, prova en annan kabel som är CAT6 eller högre.

Routern är också lite väl i underkant med 867Mbit på 5GHz och 2x2 MIMO. Men det ska gå så länge du har 80MHz kanalbredd. Kolla detta i routerns webbgränssnitt. Om 5GHz står på 40MHz just nu, öka till 80Mhz. Detta förutsätter dock att du först ser till att få ut mer än 100Mbit på kabel från routern Rätt lönlöst annars.

Överkurs, men 40MHz på 5GHz WiFi5 klarar bara 200Mbit per "spatial stream" och din router kan köra 2 spatial streams åt gången till en klient, så det blir 400Mbit vilket i praktiken inte brukar bli mer än runt 100-150Mbit. Den hastighet som du läser i beskrivningen är alltså definitivt inte den hastighet du får ut i verkliga livet. Räkna med ca 25%.

Av wwraver
Skrivet av cyklonen:

Du förstår ju inte vad du själv skriver. Man måste ju öppna fönstret för att använda den, och där har du problemet. Jag kan inte lämna fönstren öppna. Sen är det totalt värdelöst med enslangsmodeller. Måste vara två, en för inluft och en för utluft. Och det behöver vara tätt runt slangarna för att det ska bli rimligt. Därför behöver man i praktiken bygga nån form av skiva som ersätter fönstret, eller som får "tryckas dit" i ett öppet fönster VARJE GÅNG luftkonditioneringen ska användas. Inte fasen orkar jag hålla på med sånt.

Som sagt, det går inte så som jag bor, så är det bara.

Sen är det helt akademiskt ändå. På grund av galningen Putin och hans idiotiska tilltag, i kombination med rikspuckona Ingves och Thedéen, så är min privatekonomi i spillror, så jag hade inte kunnat skaffa en sån anläggning ändå.

Istället för att komma med trötta ursäkter om hur dåliga portabla AC är eller att du inte "orkar hålla på" så räcker det att säga att du inte har råd.

Jag skiter fullständigt i akademiska argument om ineffektivitet och att man måste sluta tätt runt slangen och inte orkar hålla på - jag har haft portabel AC i nästan 15 år och har aldrig gjort detta. Jag har en temperatur på ca 22 grader i vardagsrummet i söderläge. Kostar det? Självklart. Är det värt det? Definitivt för mig och för alla jävlar som klagar på värmen OCH har råd.

Av wwraver
Skrivet av cyklonen:

Jag bor på markplan och kan inte montera nån luftkonditionering utan att ha ett fönster permanent, eller semipermanent, öppet. Det är helt enkelt inte acceptabelt, och skulle garanterat även utradera alla möjligheter till ersättning från försäkringsbolag om jag drabbades av inbrott.

Jag kan ställa upp dörren till uteplatsen för att vädra, men det hjälper inte mycket om det ändå är varmt ute, och det är förstås bara görbart när jag är hemma. Så fort jag stänger dörren stiger tempen igen på kort tid eftersom byggnaden är av solid betong som lagrar värme oerhört effektivt.

Men du behöver inte montera något med en portabel AC. Du slänger ut slangen bara och kör tills temperaturen går ner. När du åker hemifrån eller går och lägger dig (om det känns osäkert att ha det öppet då) så tar du in slangen och stänger fönstret bara.

Det du pratar om verkar vara en riktig luftvärme-pump, vilket är något helt annat och är något som rätt många (inklusive jag) inte får tillstånd att installera i våra lägenheter.

Men en sådan här t.ex: https://www.elgiganten.se/product/hem-hushall-tradgard/inomhu...

Det står möjligtvis att man ska montera fönsterkit osv men det behövs aldrig, bara ut med slangen genom fönstret. Jag lovar att det blir en skillnad mellan natt och dag inomhus.

PS. Måste säga att jag är rätt övertygad om att många har underdimensionerade portable AC om de tycker att de ger dålig effekt. Det är nog rätt vanligt att man köper en riktigt billig på Netonnet och förväntar sig att den ska ta hela lägenheten/huset. Du får skaffa en för åtminstone 6-10 lakan och ha den i det rum du vill sänka temperaturen. Definitivt en livsförändrande insats.