Inlägg

Inlägg som sesese har skrivit i forumet
Av sesese
Skrivet av sesese:

Står att batteriet är online nu men det är tyst och skärmen är fortfarande släkt. (ändrar mig för nu står det att batteriet är offline.)

Uppdatera nu lyser batteriet upp men är rött löv och 4 röda sträck. (20Kwh)

Av sesese
Skrivet av jocke92:

Batteriet måste ju vara online om de ska kunna skjuta ut firmware. Annars bara chansar de med det billigaste först, dvs uppdatera växelriktaren.

Står att batteriet är online nu men det är tyst och skärmen är fortfarande släkt. (ändrar mig för nu står det att batteriet är offline.)

Av sesese
Skrivet av aragon:

det är mjukvaran, när batteriet går under 10% så laddar det inte igen utan drar ur sig helt,
dom bytte mjukvaran hos mig för någon månad sedan på grund av detta, mjukvaran gjorde även att när man laddade för fort eller drog ur batteriet för fort slutade det att fungera och drog ur sig till 0%. detta var särskilt tydligt när jag laddade batteriet under billiga timmar med köpström. du bör sätta batteriet till typ 13% som max det får ladda ur då det lätt faller någon % extra. ett tips, köp dig en rpi samt en licens för solarassistant, då får du sekund uppdateringar av anläggningen i stället för typ varje 10-15 minut, detta underlättar mycket när man felsöker+ att det blir mycket lättare att styra anläggningen. vill du får igång batteriet innan byte av mjukvara får du stänga av all el i ett par minuter, sedan slå på igen då brukar den ladda upp igen, detta bör göras under dagen när solen lyser om du inte har att den får ladda batteriet med el du köper.
ett par gånger gick inte detta för mig, men när jag slog av inverter brytaren och lät övrigt vara på så laddade den batteriet till 11% med köpström, sedan fungerade ett par dagar igen. Men som sagt begär att dom ger dig den nya mjukvaran, man får använda ett par usb nycklar för att uppgradera till den och det tar ett tag att fixa. (körs in i batteriet)

fått ny mjukvara idag men ingen skillnad för mig fortfarande felkod 217(01) och död panel på Growatt - APX Batteri Kontrollenhet. Nu får vi se vad nästa steg blir.

Av sesese
Skrivet av Vapo:

Är anläggningen ny, precis driftsatt?
Vad har leverantören för ledtid på service och support - borde ju vara dagen-efter!? Har de felsökt på distans?

Jag fick hjälp omgående av leverantören dagen efter trots att de tyckte det var nätägarens ansvar (i mitt fall EON) som hade släckt ut ena fasen i huvudskåpet...

De menar att de inte får göra garantiarbete innan Growatt gett ett gokännande.

Av sesese
Skrivet av jocke92:

Har du provat att hålla inne start-knappen på batteriet i 5sekunder?

Tyvärr ja ingen skillnad.

Av sesese

Kör man tesla och inte är en bra förare så får man skryta länge. Såg denna på väg 40 i 110km/h till Göteborg

Av sesese

Hej

Har en ny anläggning med 47paneler a430w med Growatt 3PH Hybrid Växelriktare och 20KWh Growatt APX high-voltage battery

Funkade bra i några dagar med laddning av batteri på dagen för att nyttja på kvällen. Men nu är panelen på batteriet svart och appen visar 0% på batteriet. Så nu funkar det inte. Leverantören ska kolla på problemet och återkomma.

Någon här som varit med om samma sak?

Har provat att starta om anläggningen men ingen skillnad.

(stämmer jag säljer ingen el)

https://i.postimg.cc/nhDscDZr/IMG-5537-1.png

https://i.postimg.cc/Bnn0mW70/IMG-5533-1.jpg

Av sesese

Helt galet. Att det går att trycka in så mycket effekt utan att CPUn brinner upp. Att bygga pålitliga CPUer det är intel bra på. När man kör denna CPUn i standard nivå så är det bara en bråkdel av effekten av vad CPUn klarar av. AMD, här har jag inte sett någon CPU som kan ta emot samma effekt med förbättrad prestanda.

Av sesese
Skrivet av pv2b:

Med tanke på målgruppen för den här processorn hade det varit relevant med lite flera processorer i AM4-sockeln att jämföra med. Det är ju inte jättemånga som står och väljer mellan en Intelprocessor och denna.

Ryzen 5 1600 var ju t.ex. en väldigt populär processor när det begav sig, hade ju varit användbart att veta hur en sådan presterar jämfört med en 5700X3D eller 5800X3D eftersom det ofta går att göra en uppgradering på samma moderkort!

Själv sitter jag med en 3800X som jag hade varit nyfiken på att se hur den presterar i jämförelse. Tror det blir svårt att motivera en uppgradering eftersom jag är rätt nöjd med vad jag har idag, men ändå.

jag hade en 3800 och har idag en 5800X stor skillnad. Så jag skulle inte tveka en sekund i dina kläder på en 3D cpu som är ännu snabbare än min 5800X

Av sesese

Tycker vinsten med att köpa en dyr Pc inte är intressant längre om den ska användas till spel. Skillnaden mellan olika inställningar är visuellt minimal i dagens spel.

Av sesese

Min fundering är att det snart inre finns butiker kvar som kan fylla alla stora köpcenter som vi har i Sverige. Kommer bli som i USA köpcenter dör ut då det inte finns några butiker som kan betala höga hyror.

Så extremt dålig nyhet för alla som inventera i köpcenter.

Av sesese
Skrivet av Holic:

Kör Y idag, och med priset dom sänkte så är ja nästan sur att ja inte tog en performance. Fick leverans i nov.

Kollegan kör också y, och han lämna på service i måndags och fick sin bil samma eftermiddag. Strejkvakterna utanför verkstaden hejade och log mot oss och arbetet på verkstaden verkade glida på som vanligt? Så ja märker inget direkt av att det är strejk?

Men ren bil för pengarna så tycker jag det är svårt att inte tycka att en Y RWD är enormt prisvärd. Lastar skitbra, väldigt bra utrustning och fin räckvidd. Laddar dessutom väldigt bra! Prestandan räcker gott, kör min YLR i chill som ja förmodar är ungefär vad en YRWD blir, samt båda blir bakhjulsdrivna då. Med det snökaoset som varit även här i gbg så har den gått som en stridsvagn i snömodd o isbackar o allt möjligt. Supernöjd.

Antar att det är privat köp. Skulle inte vilja åka till kunder i en tesla idag med tanke på deras ståndpunkt angående facket och arbetsmiljö.

Då tesla vägra återkalla fel som gör att hela hjulupphängningen kollapsar gör intresset för dessa bilar helt ointressant. Min familj ska inte bli lidande för att musk ska bli rikare.

Finns så många företag som säljer bilar och tar seden dit de kommer.

Sedan har det hänt något med värdeminskningen för tesla. Prisern dyker kollar du på blocket så ser du handlare som ligger helt galet fel i pris då bilen varit i lager +3mån

Av sesese
Skrivet av CrispVanDahl:

Alla får såklart göra som de vill men vi valde efter att ha övervägt alternativen att det blir ganska intetsägande att presentera siffror som vi vet är fel. Skulle vi veta att det vore rakt av 5% fel över hela brädet hade det såklart varit illa men lättare att ta höjd för. Nu stod vi inför läget att vi absolut kan publicera en recension där alla siffror har oklar felprocent och bygga en sammanfattning på vad vi tror att siffrorna kanske egentligen är eller skjuta på det till imorgon.

Känns rätt om det visar sig att det inte är samma fel i korten som vi konsumenter köper. Men om det är fel på första serien kort som når oss konsumenter så känns det fel att ni inte släpper resultatet som ni har för att vis vad man kan få om man kan/vågar uppdatera sitt kort.

Konsument hjälp på hög nivå där ni upplyser vikten av att hålla sin hårdvara uppdaterad. Här får ni ett tydligt exempel (ni har redan gjort jobbet)

Av sesese

Snart går 1700 i graven för något snabbare i gammeldatorn

Av sesese
Skrivet av sesese:

Nu väntar vi på spelprestandan som VD -23 kan leverera

sorry blev blind såg bara filmen och där hörde jag inget om speltest. Tycker spontant att grafikkortet levererar väl bra för att vara med detta paketet. Med tanke på priset också så skulle jag rekommendera en nivå ner som bra väg att gå. Övrigt mycket bra val pris prestanda för den som vill köpa ett bra spel paket.

Av sesese
Skrivet av JonasT:

Hej och välkommen till SweClockers Vinterdator 2023!

Läs gärna igenom sidan 2 för att ta del av resonemangen och tankegångarna kring de olika komponentvalen. Jag och Calle fleshar ut det hela ytterligare i den tillhörande videon, men har full förståelse om man inte orkar lyssna igenom en timmes babblande. Men har ni några frågor är det bara att skjuta ut dem i tråden.

Det finns egentligen inget rätt och fel när man bygger ny dator (eller ja, man kan ju kombinera ett AMD-moderkort med en Intel-processor, och det blir ju inte så bra), och i slutändan handlar det om vad man vill ha ut och prioriterar i sin konfiguration. Vissa kanske vill "minmaxa" och lägga allt krut på grafikkortet/processorn medan vissa andra vill sprida ut budgeten mer jämnt över delarna. Så dela gärna mer er av era tankar och egna listor.

Sist men inte minst kan det ibland bli lite hätsk stämning i den här typen av trådar, eftersom åsikterna går isär. Så var snälla mot varandra, håll god ton och försök vara konstruktiva i era svar.

Nu väntar vi på spelprestandan som VD -23 kan leverera

Av sesese

Väntar på den dagen då vi som "normala" användare kan skippa inköp av ram då CPUn redan har 16/32GB som datorn upplever som ram. De som kräver mer kan då montera som vi gör idag.

Av sesese

Tack AMD att ni skickar en cpu till sweclockers och kul att ni gör ett bra test om en så nischad produkt.

Av sesese

Billig budget TV blir en dyr TV då du inom 5 år har tröttnat på bilden och vill köpa en ny. Köp ur premium segmentet har du inte råd välj mindre eller vänta tills du har pengarna. Kul att kolla på goe filmen och veta att skärmen gör så det bli svårt att se vad som händer i mörka filmsekvenser.

Av sesese

WiFi Router 6e (7 hittade jag inte) Var runt i "vanliga" affärer där fanns det inte mycket att välja på. Tror det är många som har problem med sina "gamla" wifi router när allt möjligt ska vara uppkopplat.