Gigabyte GeForce RTX 2080 8GB GAMING OC

Annonsen är verifierad via IDkollen
Säljes Grafikkort Publicerad 2023-01-10

Den här annonsen är avslutad. Du kan ge eller läsa feedback i den tillhörande kommentarstråden .

Profilbild av Tanari
Annonsör
Tanari (dolt)
Medlem sedan
Jan 2009
Foruminlägg
132
Annonser
5
Marknadsbetyg
5,00 / 5
Slutpris: 3 000 kr
Antal bud: 10 st
OBS! Bud är inte bindande
16
Västra Götaland, Alingsås
Skickas & Avhämtas
Kvitto finns

Då det blivit dags för en uppgradering så tänkte jag försöka sälja mitt gamla grafikkort. Det är ett RTX 2080 från Gigabyte, specifikationer finns i länken längst ner i detta inlägg. Grafikkortet är köpt från Inet 2018-10-12 i samband med att jag lät dem bygga ihop en ny dator.

Naturligtvis är inte kortet använt till mining eller några sådana dumheter, men det har en egenhet jag bör nämna. Just den här modellen av 2080 har problem med dålig applicering av kylpasta. Det finns flera trådar om detta, och hur kassa Gigabyte är som väljer att snåla på en sådan fundamental aspekt hos ett grafikkort. Se t ex https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/g6a56a/another_threa...

Hursomhelst, detta är inget jag orkat åtgärda utan jag har istället klockat ner kortet med MSI Afterburner. Sugigt, men eftersom jag mest spelar strategispel som inte är så himla krävande för grafikkortet så har det inte medfört några egentliga problem. Så sammanfattningsvis med just detta kortet har man 3 val:

1) Gör ingenting och kör med kortet som det är. Fläkten låter som ett jetplan i så fall.
2) Klocka ner kortet/undervolta det med t ex Aorus/Afterburner. Detta är lösningen jag valt.
3) Byt kylpasta. Det ska lösa problemet enligt internet, men jag har verkligen inte lust eller ork.

Det finns guider för hur man byter kylpasta för just den här typen av kort, se t ex https://wickedninjagames.com/new-thermal-paste-rtx-2080-super...

I övrigt vill jag påpeka att det är inga som helst problem med själva kortet, har aldrig fått några blackscreens eller omotiverade krasher eller liknande. Det är bara kasst applicerad kylpasta. Om ni köper kortet och väljer att byta kylpastan, skriv gärna ett meddelande och berätta hur temperaturerna/ljudnivån blev i efterhand!

Allt det gamla vanliga gäller, förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, när jag vill eller inte alls osv. Betalning sker kontant eller via Swish. Kvitto finns i digital form. Kartong finns inte eftersom man inte får med sådant när man köper en färdigbyggd dator av Inet. Har dock en antistatpåse som grafikkortet ligger i nu. Ska det skickas står köparen för frakten. Bud gäller!

Länk till kortet hos Inet: https://www.inet.se/produkt/5406725/gigabyte-geforce-rtx-2080...