Vattenkyld speldator - hel eller i delar

Säljes Stationära datorer Publicerad 2017-10-08

Den här annonsen är avslutad. Du kan ge eller läsa feedback i den tillhörande kommentarstråden .

Profilbild av Broder Truck
Annonsör
Broder Truck (dolt)
Medlem sedan
Apr 2004
Foruminlägg
2333
Annonser
77
Marknadsbetyg
5,00 / 5
Pris:  4 500 kr
11
Östergötland, Linköping
-

Haj

Efter att ha levt på två orter har jag äntligen landat på ett och samma ställe och har således en stationär dator till övers.

Saknar lagringsmedia, så det är det som saknas för användning. Har en 500GB Samsung EVO-disk liggande som vi kan komma överens om något vettigt pris för om ni köper hela datorn.

Specs:
Moderkort: Asus P9X79
CPU: Intel Core i7 3820
RAM: Corsair Vengeance XMS3 DDR3 1600MHz 9-9-9-24 (4x4GB, totalt 16GB)
GPU: EVGA GTX980 Gaming
PSU: Corsair RM850
Chassi: Något Fractal Design, skapligt moddat för att få in radiatorerna. Saknar en 5.25"-plåt.

Vattenkylning:
Block GPU: EK Acetal/Koppar
Block CPU: EK Supremacy acetal (Tror jag, osäker)
Pump: EK DDC 3.2 med Top, utan PWM
1st 360mm radiator, 50mm tjock
1st 240mm radiator, 85mm tjock
1st 15cm Reservoar
Slang/kopplingar: 19/13mm

Info:
Som ni ser så har jag inte lagt överdrivet mycket pulver på att allt ska se tipptopp ut, här är det generellt funktion och ljudnivå som legat i fokus. Buntbanden till exempel ser bra luffigt ut, men är snortäta.

Vad gäller samtliga prylar här är det saker jag köpt i omgångar begagnat, mestadels härifrån, och använt mig av för att till slut få den här datorn som fungerat som underhållning när jag varit hemifrån. Kvitton har jag gjort mig av med då allt är utgånget iallafall, möjligtvis med undantag av nätagget men det har jag inte lyckats hitta iallafall.

Moderkortet har en bra-att-veta-punkt - tyvärr var ett gäng pinnar böjda på det när jag fick det. Jag satt med förstoringsglas och nål/pincett och justerade dem så gott det gick, och det finns ingenting att anmärka på vad jag märkt. Dock bör man kanske inte montera i och ur processorn för skojs skull, då är det bättre att bara låta grejerna sitta.

Processorn är som synes ingen K-modell, dock har jag klockat den till runt 4.5GHz stabilt med hjälp av bland annat baseclock samt några andra parametrar, googlar man på moderkortet och processorn finns det skapligt med forumsidor som beskriver vad som är bra att ändra och inte.

Saknar i stort sett alla tillbehör, t ex finns inte andra monteringskit för CPU-block eller liknande. Inga luftkylare finns heller kvar, det är ovan nämnda prylar som gäller.

Datorn finns strax utanför Linköping, har möjlighet att köra en bit om vi kommer bra överens.

Buda på antingen delar eller hela burken så ser vi var vi landar. Låter annonsen ligga till slutet av veckan initialt, alternativt slutar jag tidigare om jag är nöjd med vad jag ser.

Budstarter:
CPU: 500:-
Moderkort: 500:-
Ram: 500:-
PSU: 600:-
GPU med block (enda sätt den säljs): 1500:-
Radiatorer: 250:- styck
Pump med topp: 500:-
Chassi: 200:-

Hela burken: 4500:-