IN-WIN BP655, billigt till farsan

Tänkte belöna farsan för att han hjälpt mig med mitt datorintresse som liten knodd med att ge honom en uppgradering av hans nuvarande c:a 10 år gamla burk.

Då han inte gör något krävande alls så beslutade jag mig tidigt för en relativt svag processor med inbyggd grafik. Tänkte först i3-21xx men efter lite input från forumet verkade en Pentium G840 som ett lagom kraftigt alternativ, farsan var nöjd om SVT-play, vanlig surf och att titta på bilder fungerar. Även enkel ordbehandling uppskattades.
Med en Sandy Bridge så finns ju möjligheten till uppgradering senare också.

Så komponenterna fick bli:
IN-WIN BP655 (inkl 200W PSU) som verkade billigt och förhoppningsvis bra nog för ändamålet.
ASrock H67M-ITX då stödet för snabb SSD (SATA 3) var värt den extra pengen.
Intel Pentium G840 med sin lågprofilkylare, funderar på att ta stockkylaren från i7-2600K och sätta där.
4GB 1333MHz bara en sticka för framtida uppgradering (dual channel ger ändå inte så mycket extra)
DVD-brännare från Samsung, fullstor.
500GB 2,5" HDD från tidigare NAS
60GB OCZ Agility 3 från min Netbook
diverse modmateriel.

Då jag inte sett så många byggen med BP655 och då det på papperet verkar OK så tänkte jag att det kunde vara av intresse med lite bilder. Dessutom mitt första galleri så jag tänkte testa lite nytt (ingen van byggare direkt).

Kommer uppdatera allteftersom jag får delarna.

2012-04-06
Nu är datorn helt ihopplockad och installerad och klar. Jag är dock inte helt nöjd med fläktljudet från den medföljande nätaggsfläkten. Verkar som det är lite slump om man får en tyst eller högljudd sådan men min har trots 5v fortfarande ett störande ljud. CPU och chassifläkt går dock lätt att styra via AsRocks BIOS (och överklockningsverktyg i Windows) så de blir tysta och bra. Är även lite orolig för nätaggets temperatur men mätte utluften till 41 grader C så det borde nog inte betyda så mycket. Har ändå bestämt mig för att skaffa ny fläkt till agget som tyvärr är en slimvariant. Ska beställas och monteras, blir ju tyvärr inte förrän efter påsk.
Angående chassit så verkar luftflödet inte helt genomtänkt. Chassifläkten kyler visserligen HDD men sen åker den luften inte så organiserat ut i chassit. CPU-fläkten som tar luft ovanifrån suger in mer luft i chassit än chassifläkten och skickar även strömmar mot chassifläktens riktning vilket inte borde vara fördelaktigt för ljudnivå. Nätagget tar som synes luft där det sitter som mest sladdar (beroende på moderkort så klart) och inifrån lådan där CPU ska kylas. Nä, bättre luftflöde kunde man kanske tänkt ut. Nätagget kunde fått eget intag på sidan och hade jag bara varit lite mer moddig av mig hade det varit lätt fixat.

Så nu väntas det på ny fläkt! (kanske byter chassifläkten också när frakten ändå ska betalas (finns ingen bra datorbutik i Kalmar vad jag vet så måste beställa)).