En liten HTPC (F1CWS EVO, 2400G)

Sådär lagom inför Zen+ 3400G beslutade jag mig för att bygga in min 2400G i ett HTPC-chassi, ett Streacom F1CWS EVO som jag hittade här på marknaden. Jag har alltid velat bygga i ett F1C och nu gjorde jag slag i saken!

Själva byggandet gick smärtfritt, jag kör ett KMPKT Dynamo Mini DC-in med en Dell PA-9E 240W-laddare vilket funkar fint. Dock är Dynamons jack inte riktigt passande för chassit, så jag skaffade ett gängat jack med muttter från HDPLEX. Sladdar behövdes klippas och lödas för att det skulle funka, men det var snabbt gjort och problemfritt.

Någonstans i mitten av byggandet skaffade jag ett till likadant chassi, fast svart, och jag velar fortfarande mellan vilket jag vill använda. Jag borrade upp ventilationshål i silverchassits tak vilket visade sig vara nödvändigt om man vill kräma på lite, och väntar nu på en glasskiva med liknande ventilationshål i. Dock kommer de vara mycket färre och större då härdningen tydligen inte fungerar bra om de ligger för nära varandra. Ska bli intressant att se hur det blir när jag får glasskivan!

Processorn går i 4 GHz med 3,333-minne i 14-17-13-17-22-30 och lite fipplande med sekundära timings, vilket efter lite testande verkar vara optimalt för mig (Hynix CJR 3,200 CL16-stickor). Kan komma upp i 3,533 stabilt, men då måste jag använda så lösa värden att jag tappar 300 i Fire strike.