Potato gaming

tl;dr Vad kan du spela på en minimum spec pc?

Brukar bli fascinerad av rekommendations trådarna här på forumet, ibland känns det som Du omöjligt kan göra dina bankärenden eller titta på Youtube utan 32GB ram och minst 12 kärnor. Så när jag letade efter en ny surfplatta Aliexpress och hittade den här blev jag sugen på att testa.
Kan du ha roligt med en dator i den lägsta prestandaklassen?

Alla delar matchar minimum kraven man får upp om man googlar win10 spec. utom processorn som faktiskt är 330 Mhz snabbare än vad som behövs.

Edit
Microsoft har ökat kraven för 1903 till 32GB lagring för både 32 och 64 bitar. Eftersom fördröjningen av 1903 beror på att dom glömde att det fanns SD kort och USB minnen så kommer det nog inte att hjälpa hur mycket extern lagring man har. Så den här plattan kommer att stanna på 1809.

Microsofts krav för windows 10

1903 Buggen för dom med externa lagringsenheter
/Edit

Specifikation:
Model 7inch MOMO7W
CPU  intel Atom Z3735G Quad Core 1.33GHz
RAM 1GB DDR
ROM 16GB Flash memory (show 13.7GB cuase system app occupied part memory)
Extention card TF card up to 32GB (not included)
Display Screen 7 inch
Resolution 1024 x 600 high definition digital capacitive touch screen

Övrigt:
microusb OTG för laddning och USB enheter
hörlursuttag
mini HDMI
Windows 10 Home 32bitars

SEK 517.34
Tror den var några kronor billigare när jag köpte den. Lite intressant med tanke på att en windows 10 home OEM licens kostar 1299:-

Tillbehör:
OTG USB hubb för att kunna ladda den samtidigt som man använder mus och tangentbord.
Mus och tangentbord
64GB sanddisk microsd för lagring av spelen.

Alla spel nedan är från GOG för att slippa ha någon speltjänst snurrande i bakgrunden. Inga andra program igång förutom fraps för att få FPS och screenshots när inte printscreen fungerar.
Har ställt in de flesta spelen på low via menyer men har inte pillat i några config filer för att sänka kvaliteten ännu lägre. Alla spel är testade i början så risken är att det kommer att gå långsammare när man har kommit in en bit i spelen