Hårddisk klockan

Varför?
Hade en gammal extern hårddisk över hemma som hade gjort sitt. Detta i kombination med att jag tidigare sett att man kunnat göra klockor av gamla hårddiskar gjorde att jag satte igång direkt!
Tanken av att bygga en sådan klocka har funnits länge, men nu hade jag äntligen tillgång till något jag kunde göra det med (som ändå inte kom till användning för något annat!) i kombination med en tight budget.

Delar
- 1 st 2.5 HDD
- 1 st klocksats från Clas Ohlson
Det är bokstavligt talat alla delar i detta bygge!

Verktyg
- Skruvmejselsats
- Lim pistol
- Dremel med diverse uddar

Inspiration
Inspiration fick jag i grunden från en annan SweC medlem som tidigare byggt en liknande klocka, dock ville jag göra min mer utförlig i form av att jag vill ha en disk som agerar som timvisare samt fortsätta på spåret med läsarmen som minutvisare. Det resulterade i ett halvt genomtänkt, halvt "on the fly" bygge som formades ju mer jag arbetade med det.

Nu då?
Tanken med den nu färdigställda klockan var väl egentligen utlopp för kreativiteten, har ingen aning om jag själv kommer behålla den eller möjligtvis skänka för ett gott ändamål. Att bygga den har dock lärt mig otroligt mycket, nämnvärt att jag helt klart vill ha bättre utrustning om jag nu ska bygga en till!