Bartop Arcade

Alltid varit fascinerad av arkadmaskiner och flipper men de tar ju enorm plats (om man bor i lägenhet), men en dag när jag surfade på ett raspberry pi forum stötte jag på "Bartop Arcade", dvs en mindre modell av en arkadmaskin och jag blev riktigt sugen. Alla gillar ju o spela retro spel!

Ritningar fanns att få tag på och materiel samt en raspberry pi hade jag redan till övers så jag tänkte att jag lika gärna kunde ge det en chans. Det tog ett tag att bygga den då jag aldrig gjort något liknande innan och modifieringar fick göras under tiden för o passa mina delar, men jag blev riktigt nöjd med slutresultatet.

Jag köpte det mesta på AliExpress (innan postnord förstörde allt), allt från högtalare, förstärkare, knappar, spakar, ledslingor, raspberry pi skal, krom listen, wi-fi, strömkontakt, kabelskor med mera.

Arkadmaskinen kör RetroPie och står nu i fikarummet på jobbet och sprider mycket glädje vid co-op spel, men sprider lika mycket ilska när vi möter varandra i International Superstar Soccer Deluxe på SNES.

Kör även Rocket League på den via SteamLink, helt galet att lira med joystick och arkadknappar men vi har kämpat oss upp i gold 2 på 2on2, så möter ni två som har svårt för aerials så kan det vara jag och min kollega haha!

Rekommenderar alla att bygga en arkadmaskin! Mycket glädje, hoppas jag kan inspirera någon