Massa strul med kontrollerkort

Permalänk
Medlem

Massa strul med kontrollerkort

Hej!

Igår satt jag o kliade mig i huvudet över att mitt gamla kontrollerkort vägrade fungera i Windows 7 (nyformaterat). Efter att ha kört alla updates i hela universum så gick det igång a lá magi. Problemen slutade tyvärr inte där, utan givetvis ska jag få bluescreen förjämnan nu. Diskarna fungerar alldeles utmärkt - när datorn fungerar - vilket är rätt slumpmässigt. Sen blir det BSOD och reboot.

Någon som har en aning om vad som behöver göras eller om det öht kommer att fungera. Kortet är något noname, kretsen är Silicon Image 3114.

Om det inte löser sig kanske någon har något tips på annat kort. Det enda jag hittat är ett Promise TX4, men känner mig måttligt sugen på att lägga 700 spänn på ett kort för att koppla in 3 diskar till. Inget RAID eller annat bus, för övrigt.

Tack på förhand

Permalänk
Permalänk
Hedersmedlem

Ifall du inte får ordning på det och du är på jakt efter lite fler portar så kan t.ex. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=246275 fungera (billigt men enbart 2 portar).

Permalänk
Medlem

Mitt universalsvar:
Boota upp en Linux-dist med LiveCD. Sil3114 funkar direkt (finns i kärnan, så du behöver inte strula med hemladdade drivrutiner).
Funkar det inte så är det nog kortet som är vajsing, funkar det så är det nog Windows-drivisarna.

Om kortet är trasigt: Kolla tradera/blocket. Billiga PCI-kort kan man få för en hunka.

Visa signatur

Whisky kan drickas på 3 sätt:
1. Utan vatten. 2. Med vatten. 3. Som vatten.

Klassiskt PC-V2000 med mycket SSD.