Permalänk
Medlem

"Skrikande" nätaggregat

Godmorgon! Jag har sedan inköpet av en ny dator för några månader sedan haft problem med konstiga ljud från datorn. Jag har misstänkt att det är hårddisken som fått ifrån sig ljud när det skrivs och läses, men för någon dag sedan öppnade jag upp sidan och lyssnade vad ljudet kom ifrån - nätaggregatet. Det är svårt att förklara ljudet, men tänk en liten drakbebis som skriker på sina föräldrar. Inte riktigt ett tjut, men nästan. Ibland låter det även som att det tickar från nätaggregatet. Man hör inte ljud hela tiden utan endast när saker händer. Öppnar jag upp t ex Flashbacks forumsida och scrollar neråt så låter det som att nätaggregatet vibrerar.. eller något i den stilen i alla fall.

När jag spelar så "tjuter" det hela hela tiden. Sitter man med hörlurar är det lugnt, men så fort man tar av dessa så är ljudet alldeles för tydligt för att man inte ska bry sig. En annan komisk sak är att det låter i stort sett konstant under Linux (Arch). Och när jag hämtar uppdateringar av programvaran över nätet (med pacman -Suy för er som är insatta) så är ljudet som värst (och det är INTE hårddisken).

Nu tänkte jag, är det någonting jag kan testa härifrån med nätaggregatet eller blir det att skicka upp det direkt? Någon som varit med om något liknande? Jag har haft ett annat corsair (inte i samma dator dock) och då har jag inte haft detta problem.

Tack på förhand
/Daniel

EDIT: Glömde skriva vad jag sitter på för nätaggregat: Corsair TX 650W 80+

Permalänk
Medlem

Detta har jag vart med om och det beror på dåliga komponenter i nätagget. Oftast är det billiga nätaggregat som har det problemet. Jag tycker du skall byta till ett bättre och inte ett nytt av samma sort.

Permalänk
Medlem
Skrivet av D-light:

Detta har jag vart med om och det beror på dåliga komponenter i nätagget. Oftast är det billiga nätaggregat som har det problemet. Jag tycker du skall byta till ett bättre och inte ett nytt av samma sort.

Tack så mycket för svaret! Jag missade att skriva vad jag har för nätaggregat också, ett Corsair TX 650W, och detta tycker jag borde fungera. Har du förslag på något annat nätaggregat i sådana fall =)?

/daniel

Permalänk
Medlem

Jag har också problem med mitt Corsair TX650, låter elektroniskt från den så fort musen rör sen, eller laddar något på datorn. Riktigt irriterande... vet dock inte vad jag ska göra? har haft det i 1 vecka.

Permalänk
Medlem

Det är förmodligen en självsvängning.

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Avstängd

Klassiska felet Corsair TX 650W. De flesta får samma eller liknande problem kan vara fabriksfel, eller defekta.

Permalänk
Medlem

Coil whine?
Ta och maila/ring Corsair. Dom finns ju här på forumet förresten, ta och skriv i deras forumdel.
Jag har haft liknande med mitt HX620 men det brukar endast uppkomma efter en bluescreen eller liknande.

Vet inte om sådant går på garanti men som sagt, skriv i Corsairs forumdel.
http://www.sweclockers.com/forum/127-corsair/

Visa signatur

O2+ODAC - Denon AH-D2000
MiniDSP SHD - Emotiva UPA1 - Had Oy högtalare