Netgear ReadyNAS Ultra 6 RNDU6320

Permalänk
Medlem

RAID5 arrays låter dig vanligen expandera dem!

Citat:

Önskar man exempelvis utökat utrymme på en RAID5-array så måste man i de flesta fall kopiera data till en annan volym, uppgradera, och sedan kopiera tillbaka. X-RAID2 har här en fördel jämfört med RAID5 då den automatiskt kan utöka den aktuella volymen om man lägger till hårddiskar till enheten. Med endast två hårddiskar så speglas data automatiskt.

Vad är det här för skitsnack?!

Jobbar med RAID5 arrays hela dagarna och det normala är inte alls att man behöver kopiera undan någonting. Man stoppar i den nya disken och allokerar denna till RAID5 arrayen som då expanderas och låter dig då utöka LUN's (virtuella diskar) i den.

Har fungerat så i många år. Kör själv en Adaptec 3805 SAS/SATA kontroller hemma i min egen NAS med 8st diskar som jag gjort detta moment många gånger på förutom på jobbet

Permalänk

Netgear ReadyNas

toppen beskrivning ocjsp på den ZyXEL NSA-220 NAS Har läst inläggen från Pacman angående NAS;ar, och beskrivningen är toppen, men kan någon förklara för mig hur gör jag om jag köper en begagnat hur anullerar jag lösenord resp användernamn utan att behöva gamla password? Är det bara att reseta eller ?

inlägg
Permalänk

Har jag gjord fel igen???

fattar inget vill ju inte citera n¨got bara fråga