Problem med Cyberduck 1.6 (Mac) och bildspel.

Permalänk
Hedersmedlem

Problem med Cyberduck 1.6 (Mac) och bildspel.

En vän till mig bad att posta detta inlägg åt henne då vi själva ännu inte lyckats knäcka vad som är problemet.

Citat:

Jag använder mig av Cyberduck v1.6 till Mac.
Jag skulle fixa ett bildspel tidigare kväll och laddade av den anledningen upp två bilder (se länkar nedan). Men dessa bilder funkar inte, jag får enbart upp länkadressen istället för en bild.

Jag testade sedan att flytta två andra bilder som redan låg på hemsidan till test-mappen där jag för tillfället jobbar och där jag försökt ladda upp de andra filerna. Detta fungerade.

Jag har självklart kollar url:erna och det BORDE fungera. I ett annat forum fick jag tipset att kolla rättigheterna och för bilderna är det "rw-r--r-- (644)" samt för test-mappen är det "rwxr-xr-x (755)" vilket det alltså skulle vara.

Länkarna till bilderna är
http://synvinklar.se/test/bild1.jpg
http://synvinklar.se/test/bild2.jpg

Hoppas att ni kanske kan ha bättre idéer än vad vi har haft.

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk
Medlem

Tror inte att det är Cyberduck som bråkar... och eftersom jag får exakt samma HTTP-svar både på http://synvinklar.se/test/bild1.jpg och http://synvinklar.se/test/, så misstänker jag att det är något annat som bråkar. Det ligger inte någon .htaccess och skräpar i mappen? Kolla i så fall om det ligger några knasiga RewriteRules i den, och vilka Options mappen får.

Permalänk
Hedersmedlem

vi har kollat .htaccess samt RewriteRules och de är som de ska vara, vi gjorde ett test alldeles nyss där hon laddade upp en bild med FileZilla, tro fan att bilden fungerade då... Mystiskt, helt klart.

http://synvinklar.se/test/DS2_5212_v1web.jpg

EDIT: det hela verkar vara löst nu, det som failade i grunden verkade vara att teckenkodningen hade blivit ASCII av någon anledning och sedan lite småpil i scriptet. Nu ska vi bara lyckas knäcka varför det inte visas något i Chrome eller Safari men FF funkar fin fint...

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?