Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Öl+vin!=sant

Öl+vin!=sant

De flesta säger att man inte ska blanda öl med vin för man blir riktigt berusad av det. Fast när sökt på ämnet har det främst handlat om bakfyllor, något jag aldrig verkar ha problem med.

Just ikväll har jag inmundigat både öl och rödvin och känner mig kraftigt berusad men även andra gånger då jag brukat de båda samtidigt känns det som jag blivit mer berusad än vanligt(om ni tänker er två glas vin + fyra öl istället för sex öl, så känner man sig mer berusad på vin+ölkombinationen än bara öl.

Nu vet jag att det finns MYCKET intelligenta person här på sweclockers. Skulle ni kunna berätta vad som händer i kroppen just när man blandar rödvin och öl för att man blir "fullare" än att man dricker samma mängd öl eller vin.

Det är någonting jag har funderat på en längre tid och jag hoppas att ni skulle kunna besvara den här frågan en gång för alltid.

Tack på förhand!

Jag är ingen expert, men jag har några teorier.

1: Du dricker ölet/vinet på olika sätt. T.ex. så kanske du dricker det olika fort.

2: Till skillnad ifrån vad många tror så sjunker resistansen emot alkohol för varje gång du dricker. Att man kan känna sig tåligare är för att man blir "van" vid att vara full. Skulle kunna vara så att det går en viss tid mellan gångerna du dricker och hinner därmed bli av med/få in vanan.

3: Eftersom du bevisligen är osäker över detta och det då finns en viss tro på det, så kanske du upplever dig "fullare" (ungefär som en person som får alkoholfria drinkar och blir full ändå).

Sen handlar det ju såklart om humör och vad du ätit innan du dricker, som alltid. Måste ju även tänka över hur mkt alkohol det finns i de där 2 glasen vin i förhållande till ölen. Alkohol är alltid alkohol, finns inga olika former (om vi refererar till alkoholen "etanol"). Har hört om detta "fenomen" förut, att vissa blir annorlunda av olika drycks-sorter, men jag tkr det låter helt befängt. Som sagt är jag ingen expert utan detta är mina teorier sen jag själv funderat en del på saken.

Senast redigerat 2010-04-11 03:51

Ugh baksmällor på rödvin... ^^

rödvinsbaksmällor är som sagt anledning nog att hålla sig borta från rödvin öht.

Antagligen hjälper kolsyran i ölet till att transportera ut alkoholen från vinet i blodet så man känner sig berusad fortare.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av davidrone
Antagligen hjälper kolsyran i ölet till att transportera ut alkoholen från vinet i blodet så man känner sig berusad fortare.

Snarare sockret i så fall, om det nu finns socker i vin eller öl. Förstår inte hur luft skulle kunna transportera spriten till kroppen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lappa
Snarare sockret i så fall, om det nu finns socker i vin eller öl. Förstår inte hur luft skulle kunna transportera spriten till kroppen.

Vin är gjort på druvor som innehåller sockerarterna glukos och fruktos. Dock beror det på vinet om dessa finns kvar. Om vinet får jäsa längre så försvinner sockret.

Om det påverkar hur full man blir vet jag inte. Men det är klart att blodsocker-nivån kan ha något med saken att göra.

Vin är starkare och därmed får du antagligen i dig alkoholen under kortare tid.
Jag har aldrig märkt att jag skulle bli fullare på kombinationen vin+öl.

Vin har ju större konc alkohol så det går ut i blodet snabbare. dessutom misstänker jag att socker har nåt med hur snabbt alkohol går ut i blodet att göra...

Tycker personligen varken fyllor eller bakfyllor påverkas av om det är öl eller vin eller nått annat jag druckit.

Vin öht. Usch.

Sen rubriken, operatorn !=
Bara jag eller? (Not equal)

öl e fan värre än rödvin

Citat:

Ursprungligen inskrivet av scienta
2: Till skillnad ifrån vad många tror så sjunker resistansen emot alkohol för varje gång du dricker. Att man kan känna sig tåligare är för att man blir "van" vid att vara full. Skulle kunna vara så att det går en viss tid mellan gångerna du dricker och hinner därmed bli av med/få in vanan.

Jag tvivlar inte på att detta stämmer men har du nån källa?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fenix
öl e fan värre än rödvin

Så talar en riktigt man ^^... hehe

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SirMacke
Vin öht. Usch.

Sen rubriken, operatorn !=
Bara jag eller? (Not equal)

You are correct, sir!

Hmm konstigt, det kanske är en sån där livsmedelsmyt man har blivit indoktrinerad

Nästa gång det blandas alkohol kan jag tänka på saken och på så vis försöka ta bort en placebo-effekt.

Skrivet av davidrone:

Antagligen hjälper kolsyran i ölet till att transportera ut alkoholen från vinet i blodet så man känner sig berusad fortare.

Skrivet av Lappa:

Snarare sockret i så fall, om det nu finns socker i vin eller öl. Förstår inte hur luft skulle kunna transportera spriten till kroppen.

Lite sent kanske men... Det är faktist kolsyran i ölen som sätter fart på det hela! Kolsyran skapar tryck i magen som "tvingar" magen att bryta ner det du i den snabbare.