Permalänk
Medlem

Byta från PVA till TN?

Närmar mig datorköp så smått. Planerar att köpa en ny speldator för ~12000kr inkl. skärm, problemet är mest skärmen. För ett tag sedan köpte jag en Dell SP2309W, men var tvungen att returnera den pga displaykvaliteten. Den var en TN såklart. Sitter just nu på en föråldrad Samsung 193p+ (notera plus) som använder PVA. Trots storleken och åldern är jag fruktansvärt nöjd med den och trodde aldrig att det skulle vara så stor skillnad mot en TN som det var. PGA budgeten måste jag nog hålla mig till en TN ändå, men finns det någon som helst möjlighet att jag blir nöjd med en kring 2200-2500kr? Eller bör jag vänta på köpet tills jag har råd med ytterligare en skärm i 5000kr-klassen för att inte få ögonsår?

Vill gärna ha 22-24"W. Tänker spela en del, men inte titta på film.

Permalänk
Medlem

Det är ett svårt val, har själv en syncmaster 920T 19 tum från 2005 med PVA-panel. Den är fortfarande bättre en multimediaskärmarna som vi har från Samsung.

De har TN, 24 tum, 1920x108p, kostade mellan 3000 och 4000 kr, men dem slår inte min gamla skärm.

Permalänk

Du har alltså redan returnerat en nyare TN-skärm men undrar trots det om du inte ska satsa på TN igen?

Känns dumt att lägga pengar på nåt som du kommer uppleva som halvdant, men kanske ändå behålla... ett år. Risken är stor att det blir dyrare i slutändan (om du nu inte skulle lyckas sälja den tillfälliga TN-skärmen för nära fullpris).

För liten peng finns Dells 2209WA för 2500, det är bara att gå tillbaks några sidor här på forumet så hittar du mycket.
Annars har det just kommit en ny NEC-skärm som ska vara bra, den är en hel tusenlapp dyrare men har å andra sidan högre upplösning, ogrynig antiglare-coating och verkar inte ha så stora problem med mörka färger sedda från vinkel som 2209WA trots samma paneltyp i grund och botten.
Det är väl de skärmarna du har att välja på i dagsläget om du vill komma undan billigt men ändå få en bra panel.

Visa signatur

««« »»»

Permalänk
Medlem

HP har en skärm "2275W" med PVA panel för ca 3500:-
Den verkar ha fått bra betyg överlag.

Permalänk
Medlem

Dell 2209WA eller BenQ 2420HD, Dellen är en IPS BenQn är en Tn, annars har nec en 24a för ca 3500, IPS.