Laptop till desktop, behöver lite hjälp!

Permalänk

Laptop till desktop, behöver lite hjälp!

God morgon!

Jag har under några års tid facinerats av datormodifikationer byggt mina egna datorer sedan 10 år tillbaka, dock utan att ta ut svängarna. Nu känner jag mig dock redo för ett lite mer omfattande projekt.

Kortfattad projektbeskrivning
Jag tänker bygga om min laptop till en liten, tyst och stilren stationär dator.

Syfte
Den största anledningen till ombyggnationen är mitt genuina intresse för datorer och utmaningen i att få jobba med att forma material efter eget tycke.

Mål
Målet är först och främst att bygga en tyst och stilren laptop som jag kan använda till surfning, lite spel och programmering. Jag har också förhoppningar att lära mig mer om både de material jag arbetar med och om bärbara datorers hårdvara.

Beskrivning av offret
Laptopen jag tänkte utgå ifrån är en Zepto 6214W 14,1" med följande hårdvara:

CPU: Intel Core Duo 1,86GHz
RAM: 2GB DDR2 PC5300 (ska uppgraderas)
DVD: Samsung DVD-RW
GPU: NVidia Geforce Go 7600 512 MB
HDD: 100 GB 2,5" 7200RPM SATA
LAN: Zepto wPro 300Mbit BGN

Saker jag behöver veta innan jag börjar
Okej, det finns några "show stopers". Till att börja med så ansluter jag idag datorn till en extern skärm via en vanlig D-SUB VGA-kontakt. Bilden är därmed inte den bästa och jag vill ha en digital signalkälla. Jag undrar hur jag enklast kan förmå detta.

Jag antar att den interna skärmen är kopplad till grafikkortet digitalt, går det att konvertera detta till en vanlig DVI-koppling?

Annars måste jag byta grafikkort

Fler frågor är på G.

Permalänk
Medlem

Det kan sätta en adapter från VGA -> DVI men källan kommer fortfarande analog - vilket innebär att du inte kommer att vinna något på det.

Alternativet är att du byter grafikkort till en som stöder DVI. Men då det är en bärbar dator är denna troligvis intergrerad i moderkortet och att byta dessa är varke lätt eller roligt - för att inte tala om priset endast för grafikkortet. Enklaste alternativet är att byta dator.

Men du säger att datorn ska användas till surfning, spel och programmering och då känns det kanske lite overkill att behöva skaffa en ny dator/grafikkort bara för DVI:ns skull.

Visa signatur

"Claiming Java is good because it works on all OS' is like claiming anal sex is good because it works on all genders"

Permalänk

Tack för svaret,

Jag tror att grafikkortet är ett externt dito. Det var ju ett av de vassare korten för några år sen med rätt mycket dedikerat minne. Men jag får väl skruva isär för att kolla.

Tycker det låter konstigt om ett 3 år gammalt grafikkort inte alls skulle stöd för att skicka en digital signal, därför funderade jag på om kopplingen till laptopskärmen var digital och kunde göras om med en adabter eller en lödkolv

Jag antar att man kan köpa ett nytt grafikkort med stöd för DVI annars? Ska undersökas under eftermiddagen