Dubbla ljudkort i Vista?

Permalänk

Dubbla ljudkort i Vista?

Just nu har jag kopplat mitt nuvarande ljudkort till mitt stora stereosystem. Snart tänkte jag dock skaffa mig ett mindre högtalarsystem (Z-2300) till datorn och vill gärna ha båda systemen inkopplade samtidigt. Jag tänkte då även köpa ett nytt ljudkort.

Det absolut bästa vore om det är möjligt att styra så det på applikationsnivå, så att allt ljud från Media Player Classic går till stora stereosystemet och allt annat går till datorhögtalarna. Självklart ska det vara möjligt att skifta om man vill köra musik på de stora istället.

Möjligt?

Permalänk
Medlem

I de applikationer där du kan styra output så går det bra.

Jag använder Media Player Classic Home Cinema, och i Options -> Playback -> Output-DirectShow Audio kan du ställa in vilket ljuddevice som ska användas.

Är det så att du har ett inbyggt ljudkort du använder nu? Annars kanske du kunde slå på det och testa för att se om de program du behöver använda stödjer att välja output.

En annan metod är att använda två olika output från ljudkortet. Det har jag, en S/PDIF som går till förstärkaren och en analog som går till datorhögtalarna/förstärkare.