Har grafikkortet gett upp?

Permalänk
Medlem

Har grafikkortet gett upp?

Hej. Nu har jag under en längre tid haft ett problem som totalt förstör spelupplevelsen. Vad jag vet så är det ganska vanligt. Texturerna i spel ersätts till någonting svart, och vissa texturer drar ut sig. Här är två exempel på hur det kan se ut:

http://data.fuskbugg.se/skalman01/error1.png
http://data.fuskbugg.se/skalman01/-error2.png

Oftast ser det ut som på bild 1, att det dyker upp svarta "objekt". I vissa fall blir det som på bild 2, och då är det rätt ospelbart. Detta inträffar i de flesta spelen jag spelar, så det gäller inte bara detta spel som jag har screenshots ifrån. Jag vet att många har löst detta problem genom att testa att installera om grafikdrivrutinerna eller hämta en senare/äldre version, men detta har inte hjälpt för mig.

Grafikkortet är ett nvidia geforce 7900GTX. Kan det vara så att det har börjat ge upp, eller är det något med drivrutinerna som inte stämmer?

/mvh daniel

Permalänk
Medlem

kan vara drivisar, temperaturer eller så håller kortet på ge upp!

Visa signatur

Fujitsu Esprimo Q510

Permalänk

klocka ned kortet lite med n-tune, å prova, kolla så kortet inte är fullt av damm, du bör kunna skruva av plasten ovanför flänsarna och sedan bara dammsuga ur dem,

Visa signatur

xfx780i, e8500, corsair 650w, 4gb 6400 corsair, 2xleadtek9600gt extreme, vista 64, x-fi extrememusic. 17222 3dmark06 @3,8ghz (för länge sen)

Permalänk

jag fick ungefär likadana problem.
det hjälpte med att installera om drivrutinerna.
akta dig för att dammsuga datorn, den är full med statisk elektricitet.

Visa signatur

Antec Performance P182 | Intel Core i7 920 | Gigabyte GeForce GTX 660Ti | Gigabyte GA-EX58-DS4 | Corsair XMS3 1333 MHz 6 GB | Samsung SpinPoint F3 | Corsair 650TX | Windows 7 x86-64 | QPAD MK-50

Permalänk
Medlem

Tackar för era svar, ska kolla av detta. Temperaturen ligger på mellan 50-55. Speedfan säger att den är 55 grader och då har jag ett spel igång (sen hur mycket man kan lita på det är väl en annan sak). Nåja, får blåsa av lite damm senare någon dag och se om det hjälper något. Tycker dock inte temperaturen är jättehög för att orsaka problem. Att installera om drivrutinerna gick tyvärr inte (som jag nämnde i första inlägget). Har testat både nyare och äldre.
Tack tack, har ni andra förslag så hojta gärna till.