Permalänk
Medlem

Blir toking på router!

Har ett smärre problem som jag undrar om nån här har varit med om innan. Skulle confa min router, visar sig att helt plötsligt vägrar min D-Link DGL-4300 router öppna några som helst portar, stört omöjligt. Det roliga är att jag har haft port 55000 öppen sen tidigare och den är mycket riktigt öppen. MEN....körde en total återställning till factory defaults som då rensade alla inställningar jag hade gjort på routern och då försvann även port 55000 naturligtvis. Men när jag försöker öppna 55000 igen förblir den stängd. Så jäkla konstigt, ingen som helst logik i det hela (som om elektronik nånsin varit logisk då) Hur som helst detta är mycket frusterande då hela hemnätverket är direkt beroende av min router. Det mest mysko är om jag har UPnP aktiverat och kör igång uTorrent som e inställd på port 55000 öppnar han gladeligen porten utan och bråka!

Har även testat o flasha om till senaste firmware, utan framgång naturligtvis. Så jäkla trött på D-Link altså,,,detta är mitt andra exemplar då den förra låste sig blev helt obrukbar. Bara o köpa nytt eller va e det som gäller ? Funderar starkt på en sån här bara för och få kvalitet. Grr..va jag e irriterad nu!

Permalänk
Medlem

Har du testat portforward.com ...tror att det är rätt adress i alla fall. Har ett jäkligt lätt program som gör att du kan öppna dina portar för routern. Var länge sedan jag använde det, men då fungerade det fint.

Lycka till

Permalänk
Medlem

knuspaflex: Tack för tipset...men jag tror routern min e defekt. Men hur som helst tog jag till en nödlösning genom att istället använda den s.k trigger funktionen i routern o fått det o funka.

Permalänk

Provat att uppgradera firmware?
mvh G

Visa signatur

"Tvångsmata dig med nitroglycerinkabbare"