Permalänk

windows vista!

Hej! jag har windows vista på datorn (ingick när ja köpte den) och är tvungen till att installera om datorn, men när ja köpte datorn fick ja ingen skiva till windows vista eller något annat som hör till datorn

hur kan jag installera om datorn utan skiva? tack på förhand.

Permalänk
Hedersmedlem

Det finns väl en kopia som ligger dold på en partition som du kan göra backup på, tex en eller flera DVD-skiva/or, det står säkert någonstans hur du skall göra detta, annars kollar du med tillverkaren av burken

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk

hm... partion vad är de? finns de inget program i datorn som man kan bränna på en skiva som man kan bara stoppa i sen och installera om??

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

tror inte det finns nåt som heter partion i datorterm men däremot partition vilket betyder att du har delat upp din hårddisk i 2 eller fler delar.
Partitionerna syns precis som vanliga hårddiskar fast det bara är en fysisk hårddisk (om du ni inte har flera då förstås)

Brukar ligga en mapp med drivrutiner och en mapp med en recoveryfil eller recoverymapp (recovery=återställning). Drivrutinsmappen borde brännas på dvd/cd likaså mappen eller partitionen med återställningsfilerna..

Det du gör är att du bränner recoverymappen precis som vanligt, förutsatt att det är en mapp och inte en imagefil(spegling) då måste du bränna den som iso..

Kanske låter krångligt men så farligt är det inte.

quickedit: jodå borde finnas nåt bränningsprogram i Vista om inte så får du köra t.ex cdburner 4 @ http://cdburnerxp.se/
eller annat valfritt