Liten mp3-spelare. Rekommendationer

Permalänk
Medlem

Liten mp3-spelare. Rekommendationer

Jag har spelat sönder mina bruksspelare (iaudio U3, iriver T20) och behöver en liknande spelare. Dags att titta på vad som för tillfället finns på marknaden.

Krav:

* LITEN spelare. Inga stora skärmar, ingen filmvisning. Ju mindre dess bättre.
* Bra codecstöd: skall köra åtminstone mp3, ogg och (helst) flac.
* UMS - skall anslutas som en hårddisk, absolut inga program typ iTunes.
* Användbar radio.
* Hjälplig batterilivsländ, och INBYGGT bratter - vill inte hålla på med externa batterier.

Det här verkar för tillfället vara en produktkatogori där det inte finns så mycket att välja på. Jag kar kikat på Zen Stone Plus och Sansa Clip, men de torskar båda på att inte kunna köra ogg eller flac-filer. En ipod shuffle är utesluten pga itunes. iriver t50 och t60 går bort pga det externa batteriet. Kvar blir egentligen bara iaudio 7 vars gränssnitt jag egentligen inte är förtjust i, eftersom jag ogillar touchknappar, men som jag kan leva med, och iriver S10, som dels har ett i mitt tycke oerhört jobbigt skärmgränssnitt (texten "bryts" över flera rader på skärmen istället för att scrolla) dels har kass batteritid, även om dess d-clicksystem för att hantera spelaren är jättebra.

Just nu lutar det åt iaudio 7. Den är inte minst, men går att ha i en kavajficka, den har utmärkt ljudkvalité och bra codecstöd, den har UMS och fantastisk batteritid för en så liten spelare. Jag ogillar knapparna och radion är klart sämre än på både min gamla U3:a och min gamla T20, men det verkar ändå vara det som närmast uppfyller mina krav för tillfället.

Finns det något annat förslag i den här klassen? Film, foton och sådant spelar ingen roll och jag vill inte ha stora spelare, så förslag av typen iriver Clix2 eller iAudio D2 är inte intressanta.

Permalänk
Medlem

Sitter i samma sits som du, och har samma krav också.
Precis som du har jag som enda alternativ hittat IAudio 7, uppfyller flesta kraven utom att knapparna verkar vara lite smått kassa. Förmodligen blir det en sådan ändå så fort dom kommer in i lager igen. Men under tiden får någon gärna komma med förslag ;p

Permalänk

Har just köpt en Iaudio 7 16GB. jag är rätt nöjd.
Batteritiden är kanon, ljudet bra och den är smidig.
Tycker det är smart att man kan använda Volymknappar till annat när man använder knapplåset, tex att byta låt!
Tror dock det är en liten bugg där, om du har den i fickan och Touchknapparna ligger lite emot tyget så fungerar inte Volymknappen

En annan bugg är Shufflefunktionen är helt kass. Kör Ungefär 200 låtar därifrån du startar. Tex om du startat på abba, då shufflar den låtar till kanske Green Day. Hoppar nästan aldrig så långt som Ultravox tex.
Väldigt dåligt och för väldigt viktigt att det fungerar. Men läste att lösning ska vara på gång

Visa signatur

Intel Core i7-4770K@4Ghz, NZXT H440, ASUS Z87-DELUXE, Corsair HX1200i, ASUS GeForce STRIX GTX 980 4GB , Corsair Dominator DDR3 1866MHz 16GB, Corsair H60 Hydro Series, Samsung SSD 850 EVO och lite mer hdd

Permalänk
Medlem

Tack för synpunkterna. Det förefaller onekligen som om iaudio 7 är det enda alternativet som uppfyller kraven i dagsläget.