Permalänk
Medlem

ComHem eller Bredbandsbolaget

Hej.

Jag har idag Bredbandsbolaget och är väll inte jättenöjd.
Har beställt 20/3 men efter mycket trixande från kundtjänst, nytt modem etc så går det i max 10/0,7 ungefär... Verkar som det är mycket störningar på min lina.

Tycker också att det går segt att surfa (svarstider) och funderar därför på att byta till ComHem.
Problemet är att om man inte skall tvingas betala för modemet så måste man binda upp sig 12 Månader bad jag förstått, och då fungerar inte min första ide som var att beställa ComHem och testa båda ett tag.

Hur skulle ni göra, är ComHem (8/8 eller 24/8) att föredra framför Bredbandsbolaget ADSL?
Någon i Abrahamsberg, Bromma som köra ComHem och kan ge lite feedback på hur det fungerar?

Jag jobbar en hel del hemma så jag skulle vilja ha mer uppströmshastighet, visst då ser ju ComHem ut att vara enda alternativet, men det vore än värre än långsam upphastighet om linan går ner ibland. Bredbandsbolaget är iallfall stabilt men inte jättesnabbt.

Permalänk
Medlem

Jag har Comhem 8/8 och jag tycker det funkar mycket bra. Får dom hastigheter jag ska ha om inte bättre. Så jag skulle chansat på Comhem före BBB ADSL ialf. Man brukar få mer av dom hastigheterna det står i papprena via Comhem oftast ialf. Nu vet jag att det vart lite krångel i Göteborgs området för några här på forumet.

Men för mig personligen har det fungerat klockrent.

Visa signatur

"Jag är inte dum, jag har bara lite otur när jag tänker."

Permalänk
Medlem

Aldrig mer comhem

Jag har precis sagt upp mitt 8/8 comhem efter 1 år av svajjigt ping och enorma paketförsluster vid spel på servrar utanför sverige.
Nu är det skillnad på comhem och comhem eftersom jag tidigare hade UPC/Chello som sen comhem köpte.. så jag misstänker att mitt comhem är sämre än orginalet.
Men min erfarenhet av kabelinternet är att det funkar bra inom sverige med mindre bra utanför.. framförallt är det pingtider som hoppar rejält 40-200 och inte ovanligt med helt galna 30% paketförluster på kvällar när man ska spela.

Comhem säger förståss att så länge det ser bra ut på TPTEST (som testar mot svenska sevrar) så är det inte deras fel... även när man säger att vänner med adsl får stabila och fina pingtider på samma server.... dessutom har dom en hopplöst kass support och ska ha 55 öre för att dom svarar och sen 23 öre/m för att du ska vänta i 20-30 min på att få ställa en fråga och sen bli kopplad tillytterligare en kö för att få prata med rätt avdelning.

Dessutom verkar det som om dom stryper torrenttrafik.. inget jag har belägg för iof men det påtagligt dålig fart på just torrents... för några veckor sen hände något och torrents öste på i tjusiga 950kb/s i ca 3 dagar... sen var det tillbaka till sura 20-50kb/s igen.

Jag hade BBB 8/1 adsl tidigare och då var ping bra och aldrig paketförluster.. så nu har jag beställt BBB 20/3

ALDRIG mer comhem.

Permalänk

jmx Helt rätt

Visa signatur

Jag är bäst på det som jag är bra på.

Permalänk
Medlem

Bor i Abrahamsberg bromma och har väldigt bra pingtider under 5ms till gateway och alltid över 7.5Mbit åt båda hållen i tester(betalar för 8/8). Det var i princip omöjligt att ha Kabel-TV internet med gamla UPC i området, var alltid nere dagtid på helger och kvällar när nätet användes som mest, men nu så funkar det perfekt. Synd att du inte bor i hyresrätt alla hyresrätter har ju fått(eller ska iaf få) "riktigt" bredband.

Permalänk
Medlem

för det första. comhem stryper ingen trafik för torrents! . för det andra. alla bredbandsleverantörer stöter på problem som kan skapa ostabil uppkoppling. själv jag har haft comhem nu i drygt 6år och stabilare lina har jag aldrig haft.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jycken
för det andra. alla bredbandsleverantörer stöter på problem som kan skapa ostabil uppkoppling.

Sant, sant.

I think it all comes down to - Do you feel lucky, punk ?

Att byta leverantör är en chansning, I vissa fall fungerar det perfekt. I andra fall mindre bra. Dessutom har du nästan alltid en bindningstid efter ett byte.
Många som klagar på comhem här, men jag har hört många som är nöjda också.
Själv har jag en fullt fungerande comhem anslutning 24/8, men det betyder inte att det kommer bli så för dig eller någon annan.

Permalänk

Alla med UPC/ som köptes upp till Comhem skiter i allt. Där finns det torrent begränsning bland annat.

Visa signatur

Jag är bäst på det som jag är bra på.

Permalänk
Medlem

Razerrazer jag skulle säga tvärt om alla jag vet som haft UPC tidigare är 100 ggr lyckligare med Comhem, nu äntligen har de inga långa ner tider, bättre hastigheter(även torrents), finns inget som någon tycker har blivit sämre efter att UPC blivit Comhem.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razerrazer
Alla med UPC/ som köptes upp till Comhem skiter i allt. Där finns det torrent begränsning bland annat.

men man ska ju inte kasta skit på comhem för att UPC ev hade en sån begränsning i sitt nät. den begränsningen kommer säkert comhem ta bort då dom fått nätet stabilt. det är väl ingen hög prioritering på den saken i dagsläget då nätet funkar som det gör för FD UPC:are UPC:s nät var dessutom i katastrofalt dåligt skick då comhem tog över av vad jag har förstått. jag är säker på att comhem gör sitt bästa för att få fram en lösning på den punkten, men tyvärr tar vissa saker längre tid än väntat. beroende på problemen som kommer fram hela tiden med det gamla nätet. tråkigt? visst! men som sagt, kontentan är att ingen nät är felfritt.

Permalänk
Medlem

nu snackas det så mkt skit.
razerrazer, jag tror inte det finns en enda människa på detta forumet som har undgått vad du tycker om comhem
(vad jag menar med skit är att jag under alla år med upc aldrig märkt av nån sorts shapeing alls)

själv har jag haft kabelmodem sedan 1999. bodde i en av dom stadsdelar i sthlm som var först med att byggas ut. på den tiden var det stjärn-tv som driftade nätet, som sedan köptes upp av UPC, som sedan köpts upp av comhem.

jag har även 5 andra "mycket internetanvändande" kompisar som sitter på comhem.

svaret blir tyvärr att det är helt lotto. 3 av oss har svajjiga linor och 3 har bra linor.

jag förstår inte varför det ska behöva vara såhär, att det funkar kanon för vissa och sämre för andra.

"problemen" är av lite olika karaktär.
det är väldigt sällan nätet ligger helt nere.

men för att ta exempel på saker som jag anser som "problem" senaste tiden:
1. så sent som igår kommer disconnects, man tappar nätet i kanske 1-2 minuter ett par gånger i timmen. pågick under ett par timmars tid. detta fenomen uppkommer några dagar i månaden ungefär.

2. vissa sidor / världsdelar går inte att komma åt. pågår precis nu. har problem att komma åt stora mängder av .com adresser. dns-uppslag funkar, så måste vara nån sorts routing-knas. detta händer sällan, men kanske nån gång varannan månad iaf.

3. utlovad hastighet uppfylls inte:
jag kör tp-test mot referens.sth.ip-performance.se varje natt
antal tester: 91
medel upp: 7.03868131868
medel down: 7.80373626374

downstreamen är väl okej, men jag _Förstår_ inte varför jag tappar 0,8mbit upstream när downstreamen är såpass okej.

4. som tidigare UPC-kund med 4 ipn har vi haft sjukt mkt strul med detta.
vår/sommar var katastrof. ofta fick vi inte ett _enda_ ip ö.h.t.
efter ca 10 timmar med support / telefonkö (blev så lack och antecknade tid för varje samtal) så fick vi tillslut 2 månaders kompensation på avgiften.
hade jag ägnat min energi på att jobba i 10 timmar hade jag säkerligen tjänat mer pengar än så.

under årens lopp har jag däremot även hört/hjälp kompisar/släkt/bekanta med diverse ADSL-anslutningar. och det är precis samma sak där, för vissa strular det som fan, för andra inte.

slutsatsen av allt är:
som jag alltid säger:
ADSL & kabel är bara ett fattigt jävla försök att tjäna pengar, och ett mellansteg mot indragning av riktig Fiber till _varje_ hushåll. själv tycker jag att det är förvånande att det funkar såpass bra ändå att köra internet över kablar/tjänster som inte alls var påtänkta för det från början.

comhem/adsl är ett lotteri, för vissa funkar det bra, för andra funkar det mindre bra.

för att säga hur jag har det:
jag anser inte i närheten att min 8/8-lina är värd dom 379:- den kostar varje månad. ABSOLUT inte med tanke på att polarn som har 100/100 stadsnät pröjsar 149:- i månaden.

men, man har inte så många val. såhär skulle jag generellt sätt ändå rangordna det.

1. försöker för allt i världen att få din förening/hyresvärd att dra in LAN
2. adsl
3. comhem

enda skälet att sätta comhem före adsl, är om man behöver och kan få 8/8.
jag "står ut" med en tidvis svajjig lina eftersom 8/7 i mina ögon är bättre än 24/1.

men som sagt, hela bredbandsmarknaden är idag ren skit. problemet är att man inte har så mkt val. . . har vid 2 tillfällen (senast för några månader sen) skickat ut inresse-anmälan i fastighjeten för LAN, men är bara runt 20% som är intresserade, resten är "svenssons" som surfar ~1h om dagen och betalar räkningar, och därför väldigt sällan märker av "disconnects när man raidar wow" ungefär

längtar efter den dagen när 80-90 talisterna är utflyttade, och styr i världen, så att det dras in LAN överallt. då kan alla jevla ADSL/comhem-operatörer stå där med skägget i brevlådan och försöka övertyga folk om att "deras" tjänster är bättre än 1gbit+ dubbelriktat ethernet

nu blev det värsta utlägget här men hoppas ni orkar läsa och anser det informativt

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wiped
...
Någon i Abrahamsberg, Bromma som köra ComHem och kan ge lite feedback på hur det fungerar?
...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Endors
Bor i Abrahamsberg bromma och har väldigt bra pingtider under 5ms till gateway och alltid över 7.5Mbit åt båda hållen i tester(betalar för 8/8). ...

Bor också i Abrahamsberg och är riktigt nöjd med ComHem (2/2). Har slutat fungera en gång sedan jag flyttade in för ett år sedan. Då skickade de en tekniker dagen därpå och fixade det på en gång.

Kan verkligen rekommendera ComHem.

Visa signatur

Min dator: Intel i7 2600K@4.5GHz // 8GB RAM // GTX 780 | Frugans: Intel i7-6700K // 16GB RAM // GTX 1080

Permalänk

BasseBaba : innstämmer. på dagen har jag dock full 8/8 men efter 18.00 åker uppload ner till 2 eller 3 sen så åker ping tiderna upp i spel i mera en 70 ms en innan när det var 20

Visst det kan anses som att man snackar skit. Men va fan Comhem skiter värkligen hur jävla dåligt deras nät är. Väntar på att få det fixat. Är de inte det i februari kommer jag garanterat att gå till konsumetverket. Tror det är den enda lösningen på Comhems sätt att sköta ett företag bra.

Sen kan jag bara tillägga att Comhem köpte upp UPC. Så har det varit lika illa som nät UPC hade nätet. En ny instatts av hårdvara skulle nog lösa dessa problem jag sitter på.

Visa signatur

Jag är bäst på det som jag är bra på.

Permalänk
Medlem

Jag kör bredbandsbolaget 100mbit resultatet hittar ni här
Resultat 1:http://www.speedtest.net/result/213431379.png
Resultat 2:http://www.speedtest.net/result/213595932.png
Notera: det är en finsk server då de inte har stockholms server.

Visa signatur

||I9 13900kf, 96gb DDR5 5600MHz, Gigabyte RTX4090||
||Nikon Z6ii, 24-200 f4-5.6||
https://www.speedtest.net/result/16090287443.png
--------------------------------------
http://www.speedtest.net/result/213595932.png