Permalänk
Medlem

Helkonstigt! Ingen bild...

Hallå!

Sonens röda dator slutade fungera. Den lät, men det blev ingen bild på skärmen. Eftersom konfigurationen (Athlon XP1800+) var dryga sex år gammal, tänkte jag uppgradera till lite nyare hårdvara. Jag skaffade nytt moderkort (Elitegroup P4M890) med inbyggt ljud, nätverkskort och grafikkort (VGA). Till detta köpte jag en Intel Dual Core E2140 med kylning. Minnet blev 1GB 533MHz DDR2 mot tidigare 512MB DDR266.

När jag monterat allting, skulle jag testa.
- Fortfarande ingen bild.

Så jag testade med en annan bildskärm.
- Samma resultat.

Jag plockade bort allting utom CPU och minne från moderkortet.
- Ingen bild.

Testade med den gamla konfigen med allt bortkopplat utom CPU, minne och grafikkort.
- Ingen bild.

Jag testade båda konfigurationerna med ett annat nätagg.
- Samma sak.

Slutligen har jag testat både den gamla och nya konfigen med grejorna liggande på plastlådor, alltså inte monterat i lådan, skiftat nätagg och skärmar och t o m testat i ett annat rum.

Allting låter som om det startar upp. Jag borde få åtminstone en bild som talar om vilket BIOS det är, men ingenting syns.

Jag har t o m testat att montera mitt eget grafikkort (PCI-E) i det nya moderkortet utan resultat.

Vad kan det vara som strular?

Jag inbillar mig att jag har testat allting. Alla nätagg och skärmar jag testat med fungerar. Kan båda moderkorten vara brända? Och hur gick det till i så fall?
Jag har tyvärr inte fler moderkort att försöka med. Men om det är det som är felet, hur kommer det sig att allting låter som om det startar upp? Och varför får jag inga varningspip?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Moderkortets namn skulle vara bra att veta, men P4M890 är ett VIA chipset iaf, det stöder P4, P4 D samt celeron och Celeron D, Moderkortet har förmodligen alltså inte stöd för den Core 2 duo/Core duo? processor du har köpt!

Permalänk
Medlem

Jodå, moderkortet har stöd för CPU. Jag beställde dem tillsammans i ett uppgraderingspaket från Komplett.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

På samma paket har dom ändrat lite nyligen också!
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=337020

Kontakta Komplett och "prata" lite om dom med detta inkompabilitetsfel på ett uppgraderingspaket du köpte, var beredd med faktura med kollinummer, ordernummer osv. Du ska ha tillräckligt med bevis för att kunna bevisa att du köpte ett paket som delarna inte passar i!

OBS! Mejla inte dem, ring, det ger mycket mer trovärdighet eftersom du då vågar prata med dem.

Permalänk
Medlem

Kul...eller vad man nu ska säga jag fick ungefär samma problem med en "PC i delar" http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=337022)jag köpte åt en kompis och lovade bygga ihop. Skillanden från ditt problem var att den bootade första gången och visade bild, men problemet uppstod när windows skulle installeras efter att den läst in alla drivare och skulle gå över till det grafiskaläget av Windows Xp installationen, så gav den bara blå skärm. Konstigt tänkte jag och provade ett par ggr. När jag väl insett att det inte skulle funka så tänkte jag kanske ngt knas i bios så jag valde att ladda felsäkra inställningar "load failsafe defaults". Efter detta blev det aldrig mer någon bild på skärmen. Har efter detta intäffat testat det mesta bla. 2 olika grafikkort då jag inbillade mig att bios hade stängt av det inbyggada grafikkortet, men utan framgång. Har även testat med ett annat nätagg och testat CPU och minne i min HTPC och de funkar jätte bra i den. Så nu funderade jag på om det går att auto flasha bios utan att man har tillgång till ngn bild?

Någon som har koll på detta? Tror själv att det inte går men skulle bli överlycklig om det fanns en sådan funktion.

Edit: Har även testat att Rensa bios igenom att flytta jumper och tagit ut batteriet.

Visa signatur

i7 3770K | Asus 77-pro | 16GB Corsair | Gigabyte 290X | Corsair Force 120GB SSD |

Permalänk

har samma problem fast på ett gigabyte kort p34-ds4 rev 1.0 .

cpu 6850.

skickade in moderkortet till komplett för felsökning de hittade ingen fel + de passade på och flasha bios till en bättre version.

har fått tillbaka moderkortet nu men jag får fortfrande ingen bild.

det ändå som återstår är princip graffikortet (fläkten på grafikkortet snurrar) kan påpeka att det är radeon hd2600xt.
aja ska inte s'ga att det är hel hopplöst för mig ska testa med ett annat graffikkort men något säger mig att inte det heller komemr hjälpa.

Permalänk
Medlem

Har ni alla tittat så att ni har stoppat in 4-pinskontakten från nätaggregatet till moderkortet? på det p4m890 jag köpte från datorbutiken.se finns det 2st 4-pinskontakter som sitter ihop.. sära på dem och stick in ena i moderkortet.