Hämta användare från Mysql till FTP server

Permalänk
Medlem

Hämta användare från Mysql till FTP server

Hej

Det är så att jag driver ett gratis webbhotell men ny hade jag tänkt att rationalisera lite då jag har planer på att återlansera det till den stora massan. Det är så att jag har ett forum på sidan och användaruppgifterna lagras i en databas. Nu skall jag vilja veta ifall att man kunde göra så att FTP-servern hämtar uppgifterna från databasen. Detta skulle underlätta mitt arbeta betydligt då jag slipper skapa en till användare på ftp-servern med ett annat lösenord än det som dom har på forumet. Jag har för mig att det fans någon server med detta inbyggt, stämmer det? Annars vad är det lättaste sättet att åstadkomma det jag vill åt? Jag skulle vara glad om ni skrev så utförliga svar som möjligt. Den så ger en fungerande lösning kommer att få VIP-konto på sidan, allt vad det innebär är inte bestämt än. Men det kommer att vara värt den tid ni lägger på detta, det kan jag säga.

Tack på förhand // Exittor

Permalänk
Hedersmedlem

Vilken FTP-server kör du? Finns ett antal FTP-servrar med den här möjligheten. Själv kör jag Pure-FTPd, men även ProFTPd och vsftpd (med hjälp av PAM) klarar det, bland andra.

Dessa är dock för *NIX, och känner inte till några för Windows, men det borde finnas ett par stycken där också.

Visa signatur

Vim
Kinesis Classic Contoured (svart), Svorak (A5)
Medlem i signaturgruppen Vimzealoter.

Permalänk
Medlem

Kör filezilla nu men jag skulle kunna byta. Jo jag har sett att det fin till linux, men nu kör jag windows och har haft planer att byta till linux. Men jag har inte ork att lära mig ett helt nytt os bra. Skulle vara super ifall någon vet om det finns till windows.