DVD-ROM (eller CR-ROM/RW) som läser CDDA utan fel?

Permalänk
Medlem

DVD-ROM (eller CR-ROM/RW) som läser CDDA utan fel?

Jag hoppas nu att detta inte är ett brott mot reglerna. Det är ju en tolkningsfråga, såklart, men överföring till bärbara mediaspelare är ju tillåtet (om jag tolkar rätt), och överföring till stationär mediaspelare borde ju vara samma sak? (Annars får väl någon moderator låsa denna tråden...)

Jag brukar ta backup på alla mina musikskivor, både i rent backupsyfte, men även för att spela upp via "mediadatorn" i vardagsrummet i FLAC (smidigt att kunna göra playlists).
Jag är dock väldigt mån om att backupen ska vara så lik originalskivan som möjligt...
I dagsläget har jag en Plextor PX-32CS som gör ett utormodentligt jobb vad gäller att läsa skivorna utan fel i EAC, däremot så gör min NEC 3550A (och många andra enheter jag testat) inte ett alls lika bra jobb.
Nu ska jag emellertid byta datorlåda och funderar på att samtidigt kasta ut SCSI-kortet och således åxå plextorläsaren. Frågan är vad för enhet jag ska ersätta den med?

Vilka enheter är bra? Finns det bra DVD-läsare som klarar biffen vad gäller CD-skivor, eller bör man satsa på en CD-läsare eller CD-brännare?
Vilket märke? Vilken modell?

Jag köper av principskäl inte skivor med kopieringsskydd, så det spelar inte någon roll hurvida den klarar komma runt sådana.