Permalänk
Medlem

Hur bra är trådlösa nätverk?

Jag har nyss flyttat till en ny lägenhet och i fall jag ska ha internet på min dator måste jag dra kabel tvärs över hela lägenheten. Därför funderar jag på att skaffa ett wlan, men då undrar jag:

Hur bra är de trådlösa nätverken? fungerar det lika bra att tanka med dom som de kabelförsädda. Klarar de t.ex. bit torent och videokonvesationer utan problem?

Permalänk
Hedersmedlem

flyttad.

Nej, du får i bästa fall ut hälften av den specifierade länkhastigheten och du kan behöva leva med sporadiska fördröjningar och tappad kontakt ibland. Det beror på hur din radio-miljö där du ska ha wlanet ser ut, och hur dyra/bra grejer du köper.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem

Kabel är alltid bäst och mest pålitligast, men har du bra trådlösa produkter så kommer du knappt märka någon skillnad sålänge du inte för över filer från en dator på ditt nätverk till en annan som du har lokalt, då kanske trådlösa inte riktigt hänger med. Men och andra sidan så har det ju kommit 11n, eller Draft N kanske det heter som levererar betydligt högre hastigheter.

Kolla in den här sidan för throughput på olika routers:
http://www.tomsnetworking.com/2006/03/31/hardware_router_char...

Som jag ser det verkar Netgears WPNT834 RangeMax 240 Wireless Router vara den som presterar bäst, enligt sidan iaf. Enligt de får du ut 94mbit/s trådlöst under gynsamma förhållanden.

Länk till test på den routern: http://www.tomsnetworking.com/2006/01/17/review_wpnt834/page1...

Visa signatur

Asus Maximus VIII Hero | i7-6700k@4.6Ghz@H115i | ASUS RTX 3080 TUF OC | Corsair Dominator 16GB | Corsair AX860