Krånglar din dator? Behöver du hjälp? Tänker du posta i forumet? Läs detta först

Permalänk
Geeks
SweClockers

Krånglar din dator? Behöver du hjälp? Tänker du posta i forumet? Läs detta först

1. Prova att söka i forumet först
Det finns hundratusentals trådar i forumet och med lite tur är din fråga redan besvarad. Om du inte hittar vad du letar efter, fortsätt till steg 2.

2. Skapa en tråd och beskriv ditt problem
För att få bästa möjliga hjälp, är det viktigt att du kan beskriva ditt problem noggrant och inkludera så många detaljer som möjligt. Kom ihåg att medlemmarna inte har direkt tillgång till din dator och utrustning, och de måste därför basera sina lösningar på den information du tillhandahåller. Ju mer omfattande och detaljerad information du ger, desto större är chansen att någon kan hjälpa dig att lösa problemet. Försök besvara följande frågor:

  • Vad är problemet?

  • När inträffar problemet?

  • Har du själv någon misstanke om vad som orsakar problemet?

3. Beskriv ditt datorsystem
För att medlemmarna ska kunna ge en kvalificerad bedömning, är det viktigt att de känner till vilka komponenter som finns i din dator. Försök att skriva ned allt du vet om ditt system. Om det finns vissa delar som du inte är säker på, är det bra att även nämna detta. Du kan använda följande mall:

Operativsystem:
Skärm:
Processor:
Processorkylare:
Moderkort:
Minne:
Grafikkort:
SSD/Hårddisk:
Nätaggregat:
Chassi:
Övriga komponenter:

4. Var trevlig och tillmötesgående!
Tänk på att medlemmarna tar av sin tid på att hjälpa just dig. Om du har en vänlig och tillmötesgående attityd kommer fler att uppmuntras till att delta i tråden och hjälpa dig att lösa problemet.

När problemet i din tråd har lösts, uppskattar vi om du kan uppdatera ditt första inlägg eller skapa ett nytt inlägg med lösningen. Detta kan vara en stor hjälp för andra som stöter på samma problem i framtiden!

Se även exempel på hur man inte får hjälp

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015