Emulera NES/SNES/486 på hemsida

Permalänk
Medlem

Emulera NES/SNES/486 på hemsida

Idé:
Att på hemsidan ge besökare möjlighet att spela gamla klassiker från tiden då spel var som bäst: Nintendo-, Super Nintendo- och 486-eran.
Har sökt runt lite, men inte hittat det jag söker. Det som verkar finnas till buds är diverse emulatorer och hastighetssänkare (för frekvensberoende gamla pc-spel), men det stora problemet är att inget av dessa verkar ha stöd för att köras på annat sätt än på den lokala datorn och då med endast en användare i taget.
En lösning på problemet skulle vara något i stil med en applet som helt enkelt emulerar en 486-miljö (med givna parametrar för minne och hastighet) och sedan därifrån startar spelen.
Beräkningsmässigt borde det väl inte bli tyngre än att min gamla XP2200 borde klara hålla igång <10 applets i taget iaf..
Idéer någon?

Permalänk
Medlem

köp en nes, snes, o en 486:a

Visa signatur

Bättre sent än tidigt (på morgonen)

Permalänk
Sötast

kan tyvärr inte komma ihåg adressen.. men det var nån sida som hade MAME/C64 som man kunde lira från deras sida.. svensk var den också... om du kan hitta den kanske du kan ta lite ideer?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fisksnor
köp en nes, snes, o en 486:a

Och då skulle man kunna spela via en hemsida?

Visa signatur

- "ZyberZone är min nya hjälte." - LazyDroog, 2004-09-12 13:23
- "Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders"

Permalänk
Medlem

Tycker det verkar som en riktigt bra idé. Vore kul att testa på också för att se hur bra man är nu mot då när man var aktiv

Permalänk
Medlem

vissa nes och snes emulatorer stödjer spel via nätet. Har prövat det en gång , bör nämnas att det ej fungerade då .