Permalänk
Medlem

DIY Dual-Layer LCD monitor

Den här var ju lite spännande:

DIY Dual-Layer LCD monitor

Lite jobbigt och kanske inte blev helt perfekt, men kul DIY hur som helst

Permalänk
Avstängd

Jo såg den också. Rätt coolt men ganska avancerat. Över 200 W bara för LED:erna känns lite jobbigt också förstås.

Känns som det borde gå att lösa lite smidigare, typ någon diffusionslager istället för en massa luft mellan belysningen och panelen.

Permalänk
Medlem

Borde det här inte vara nått för skärmproffset @Laxpudding?
Kan vi inte bara ta våra gamla skärmar, klistra ihop dom och få en oled?

Permalänk
Bildexpert 📺

Dual Cell LCD.

Hisense försökte med en TV med dubbla LCD-paneler på den nordamerikanska marknaden med U9DG-modellen. Oklart hur mycket det är en proof-of-concept eller lockmodell jämfört med något som praktiskt kan produceras. Blev ett försök, så lutar åt proof-of-concept.

Har du fått tillbaka rejält på elstödet finns annars Eizo CG3146: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1655028-teddis-testar-.... Den har dubbla LCD:er och går inte av för hackor någonstans. Tyvärr inte 120 Hz. Modellen finns på prisjakt men man köper nog inte den skärmen via den butik(en) i frågan...

Dual Cell är ingen dum idé. Tills man i praktiken börjar titta på hur mycket energi, starka lysdioder och aktiv kylning som krävs för att hålla ljusnivåerna ens i närheten av vad en enkel-panel kan ge. Så lösningen har tyvärr i praktiken diskvalificerat sig själv för konsumentbruk. Var i ropet där runt 2018-2019 men alltså ytterst få som lyckas få en ruljans på en sådan modell.

Blir för övrigt en lustig effekt i vinklar. Blir som ett slags emboss/relief-effekt på djupet sett från sidorna. Syns inte framifrån. Denna bild överexponerad så att kameran skulle kunna fånga effekten.