5.25" fläktar eller hotswap-vagga

Permalänk

5.25" fläktar eller hotswap-vagga

Hej!

Jag har nyligen blivit med tre tomma 5.25" fack i en workstation.

Har du en 3.5-tumsvagga med hotswap eller en fiffig fläktlösning för att göra om 5.25"-facken till kylluftskanal att kränga bort?

Läs hela annonsen här

Permalänk
Medlem

3 x 5,25 fack är lika med ett hål på 12,8cm x 14,9cm.

Har du lite utrymme bakom 5,25 ovan så kan du bara sätta dit en 140mm fläkt och klämma dit något emellan på vardera sida så den sitter.

Visa signatur

[Phanteks Enthoo Pro TG] [ASUS ROG Strix 850W Vit] [Delidad i7 7700K] [Corsair iCUE Hydro H150i ELITE CAPELLIX Vit] [Corsair Vengeance RGB PRO SL DDR4 16GB 3200MHz/CL16 Vit] [ASUS Z270-F] [Gigabyte RTX 2070 Super 8GB GAMING OC Vit] [C:WD Black SSD 256GB M.2, E:Seagate Firecuda 1TB, F:Samsung 860 EVO 1TB, G:Seagate IronWolf 4TB & H:Seagate Momentus XT 7200.1 500]

Permalänk
Avstängd

Hej precis min tanke kring Dimmensionerna, själv har jag custom moddat chassit då jag tycker om att arbeta med kylningslösningar och att bygga system ö.h.t. Jag har kapat bort HDD buren som normalt sitter därbakom samt tre st 140 MM insugsfläktar i fronten samt 2 st 160 MM där den tidigare buren slutar för att passera luft så snabbt det går ovan och under GPU'n.

Varför jag skulle rekommendera Starkt att du kör på (om du har, i annat fall kan jag gå igenom den låda med fläktar jag har) på en relativt kraftig 120 mm fläkt helst med PWM samt montera luftfilter då det sparar en hel del service, har antagligen båda i det fall du är intresserad kan jag nog hjälpa dig med filter, fläkt etc för nun hundrlapp

Permalänk

Tack för tipsen! Det lutar åt att göra något liknande. @Myrtle jag blev väldigt nyfiken på hur du har gjort med din maskin. Har du någon bild att visa för omvärlden?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Solhatten:

Tack för tipsen! Det lutar åt att göra något liknande. @Myrtle jag blev väldigt nyfiken på hur du har gjort med din maskin. Har du någon bild att visa för omvärlden?

Hej givetvis, jag har tonvis runt ikring, har haft planer till att använda det dokumenterade materialet till "Gör-det-Själv". instruktioner, tyvärr har jag inte använt enhetlig molnlagring eller något rigoröst system sedan jag slutade arbeta på datorbutik för typ 7 år sedan så det är inte så enkelt att sammanställa i efterhand varför min plan varit att införskaffautrustning för att prodda denna typ av media.

Disclaimer Aside: I dagsläget arbetar jag med att tillverka en custom plåt till chassit då jag ej vill se PSU, Kablarna därifrån O.S.V. Den nya sidan ska ersätta den gamla tyvärr flyttade jag från mitt boende med verkstad för ett år sedan så avvaktar att min Farbror ska bygga klart sitt garage igen, varför jag har behövt vara kreativ i tillverkningen av ny plåt (jag är utbildad Konstruktör och har arbetat med det) så jag har kämpat som en i ca ett dy ggn med att få till plåten och var sedan tvunget att avvakta då jag en han till glasmästeriet (Sidan och framsidan är tempererat/härdat Glas) och den nya plåten är konstruerad för att ta ut varmluft från PSU'n i botten så snart som möjligt så Glaset ska lämnas in för skärning & montage av Lister & fläktgaller för den nya fläkten.

Så Ska ta bilder på datorn precis som den står nu så får ni en ide. Ska se vad jag kan hitta dokumenterat samt skicka efter bilder sedan.

Permalänk
Avstängd

Tilläg: kan hålla er uppdaterade med bilder i det fall intresse kvarstår.

Permalänk
Skrivet av Myrtle:

Tilläg: kan hålla er uppdaterade med bilder i det fall intresse kvarstår.

Gärna! Det låter i och för sig som att du förtjänar en egen byggtråd istället för en undanskuffad tillvaro i en gammal marknadstråd.