Permalänk
Medlem

Kan man fixa denna tv?

https://paste.pics/ETP1F

Hur lätt kan det fixas eller borde man lämna in den?

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av dwadw:

https://paste.pics/ETP1F

Hur lätt kan det fixas eller borde man lämna in den?

Ja, Ja.
Lämna in den på reparation går men är troligen inte ekonomiskt försvarbart för det är nog panelbyte så lämna in den på återvinningen.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Du skiver inte vad det är för modell så kan inte söka på vad en ny panel skulle kosta om den går att köpa. Men med största sannolikhet är det som @mrqaffe skriver skrot

Visa signatur

Du behöver inte vaccinera dina barn, bara dom du vill behålla.

Permalänk
Avstängd

Det är ytterst sällan värt det. Panelen är en så stor del av BOM:en för en TV och du kommer inte att få ett särskilt bra pris på en ny panel, lägger man till kostnaden för arbetet att byta den så lär du hamna bra mycket högre än vad teven kostade ny för att inte nämna att köpa samma begagnad idag.

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av dwadw:

https://paste.pics/ETP1F

Hur lätt kan det fixas eller borde man lämna in den?

Åh, TV:n är rökt. Den är redo för återvinningen Att byta själv är tekniskt komplext och reservdelar för en ny panel inte helt lätt att finna – samt dessutom kostsamt där sjunkande priser som regel gör att du både sparar pengar och undviker väldigt mycket besvär genom att helt enkelt köpa nytt.

Däremot kan försöka "fixa" den om du har:
(1) Garantitid kvar
(2) Använda den treåriga reklamationsrätten
(3) Försäkring(ar) som täcker skador av den sorten, vilket kan vara en köpt försäkring för den TV:n men också hemförsäkringar

I fall (1) är det som minst problem och jobb. Beorende på tillverkare kommer de hem till dig och byter panel eller att du får en ersättningsvara. Med (2) är det i grunden samma effekt, men det är mer upp till dig att visa att det inte är du som orsakat problemet. Man kommer vara mer vaksam på yttre skador på panelen, likt ifall det är märken som indikerar att något har slagit i eller kastats mot panelen. Med (3) varierar det ned försäkringens natur. En butiksförsäkring ger ofta samma effekt som en förlängd garanti. En hemförsäkring kan istället ge reducerad ekonomisk ersättning baserat på hur gammal TV:n är.

Men själva TV:n är alltså att betrakta som kasserad.