Bygge tillsammans med en åttaåring, budget ~ 6k

Permalänk
Medlem

Bygge tillsammans med en åttaåring, budget ~ 6k

Byggde mycket för flera år sedan och tycker det var kul. Systerns son börjar bli lite äldre och är snart nio år gammal. Tanken är att bygga en dator som klarar Fortnite och dylikt, men budgeten är begränsad då föräldrarna är separerade och kommer ha en dator hos varje hushåll. Går det att bygga något vettigt för runt 6k? Tänker att det blir kul att sätta sig ned och bonda med grabben och bygga den tillsammans. Är detta ett alternativ eller ska jag spana runt på marketplace och Blocket (som jag för övrigt köpte min egna dator på, för ett bra pris)

Tacksam för svar,
/Y

Permalänk
Medlem

Kan ju mixa och köpa begagnade delar på marketplace och sen bygga själva. Mer utvecklande för han att vara med och bygga det själv tycker jag, speciellt om det är hans första dator.

Permalänk
Medlem

Om budgeten är 6k per hushåll kanske det kan vara bättre att köpa en bärbar för 12k istället. Då har han alltid samma var han än här och behöver inte flytta filer etc eller vad det nu kan vara. Då kan han även ta med den lätt till kompisar om tillfälle uppstår.

Normalt sett förespråkar jag stationära och att bygga själv men i det här fallet ser jag många fördelar med att föräldrarna går ihop och köper en bärbar istället.

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

6k blir lite tight, men du kan ju försöka få ihop något om du kombinerar begagnat och nytt Typ 10400f + b460 + ram + något billigt nätagg nytt, sedan ett begagnat gtx 780 eller 970 och begagnat chassi på det?

Du kan säkert få bättre prestanda om du köper en begagnad dator, men som 8-åring hade jag älskat att få bygga ihop min egna dator!

Visa signatur

Intel i7 10700KF (Noctua NH-D15) | Asus RADEON RX 7900 XTX TUF | 32 GB DDR4 HyperX Fury | Corsair RM1000X | Fractal Design R3 | Arch Linux, Win11