Ny smidig förförstärkare med bra hörlursdel

Permalänk
Protectera AB

Ny smidig förförstärkare med bra hörlursdel

Hej,
Jag är på jakt efter en smidig förförstärkare som kan ta emot in signal via RCA och samtidigt skicka ut signal till mina aktiva Yamaha studiomonitorer. Dessa använder antingen XLR eller 6,3mm plug som input. Jag har hittills hittat Pro-Ject Pre Box RS Digital, men den har ett stort fokus på sin DAC vilket jag inte är intresserad av. Jag har hittat RCA till 6,3mm kablar så det borde fungera att driva högtalarna med antar jag?

Har någon nåt bra tips, hade inte tänkt betala mer än 5k för den men det går att justera något om det behövs.

Visa signatur

protectera.se

Permalänk
Rekordmedlem

Ett äldre försteg av vettigare typ är antagligen det som ger mest för pengarna om du inte ger dig på att leta upp nått kinaförsteg eller hörlursförstärkare med försteg.
Personligen så har jag alltid gillat Sentec och de dyker upp lite då och då tex https://www.tradera.com/item/340874/410539936/sentec-sc-9-pre... som visserligen är sålt men det är ju rätt typ av pryl och pris för det du frågar efter och det kommer flera, SC 9an är ju dessutom i midiformat vilket är modernt idag till skillnad från fullformat.

Ett annat alternativ är att bygga nått typ att skaffa en O2 och förse den med en ingångsväljare och en linjeutgång, Man köper O2 som kort i stället för färdigbyggd och så en bra omkopplare typ en ELMA, lite kontakter och en låda.
http://www.headnhifi.com/diy-kits
Det går ju även att bygga det med balanserad utgång tex genom att använda
https://sjostromaudio.com/pages/index.php/hifi-projects/148-u...
Eller nått annat halvfabrikat, det finns en hel del "byggblock" på Ebay och man behöver egentligen mest kombinera dem rätt och montera dem i en låda så det är snarast mekaniskt byggande som behövs.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Skrivet av tomas_protectera:

Hej,
Jag är på jakt efter en smidig förförstärkare som kan ta emot in signal via RCA och samtidigt skicka ut signal till mina aktiva Yamaha studiomonitorer.

Hur många källor behöver du kunna växla mellan? Är alla RCA?

Skrivet av tomas_protectera:

Jag har hittat RCA till 6,3mm kablar så det borde fungera att driva högtalarna med antar jag?

Om det är en RCA-kontakt till en 6,3mm-kontakt så funkar det, oavsett om det är en trepolig eller tvåpolig 6,3mm-kontakt.
Notera att det finns adaptersladdar för 2 st RCA-kontakter till 1 st trepolig 6,3mm-kontakt. En sådan vill du inte ha.

Trådrubriken nämner en bra hörlursdel. Hur vill du att omkoppling mellan monitorer och lurar ska fungera? Knapptryckning, eller funkar det att den växlar till monitorerna när hörlurssladden dras ut?
Ska volymkontrollen på förförstärkaren reglera utnivån till monitorerna eller bara hörlursutgången?
Vore det kul att kunna lyssna på bakgrundsmusik i monitorerna samtidigt som hörlurarna används för något annat, t ex samtal?

Permalänk
Medlem

Pro-Ject Pre Box S2 Analogue kanske? **EDIT* Missade att det skulle vara med hörlursförstärkare också. En sådan jag länkat och en separat hörlursförstärkare kanske?