Permalänk
Medlem

VPN router Hjälp

Hej,

Jag har idag fiber i min bostadsrätt, routern jag fick från min leverantör är technicolor (TG799vac Xtream). Är det något jag kan installera NordVPN på ?

Någon annan som har ett bra tips annars på en bra router som klarar wifi också men behöver inte vara någon värsting, hellre funktion och prisvärd än överdrivet dyr rackare som jag inte har nytta av.

Permalänk
Vila i frid

Ja, kanske, nej. Det beror på. Om du är SuperUser kan du förmodligen hitta på något kul med upplåsta funktioner - men är du "vanlig" och inte vill spendera dagar/veckor på problemet. Fixa en router som kan vara OpenVPN-klient mot t.ex. NordVPN.

https://www.techradar.com/news/best-vpn-routers

Observera, din router skall agera VPN-klient mot NordVPN och inte agera VPN-server (som du iofs kan konfa om du vill ansluta säkert till ditt hem om du är ute på vift.

Permalänk
Hedersmedlem

Svenska OVPN har ju också en hemmarouter som heter Vilfo. Kostar en slant men om det är VPN du är ute efter är den mer eller mindre ultimat.

Visa signatur

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today ::
WS: Gigabyte Z690 UD DDR5 :: Core i5 12600K :: 32 GB RAM :: Geforce RTX 3060 Ti :: 10 GbE NIC :: AOC C32G1 32" :: Seagate FireCuda 530 1TB :: Deepcool Matrexx 55
NAS: SM X10-SLM-F :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+