Vilket batteri till barnens rc bil?

Permalänk
Medlem

Vilket batteri till barnens rc bil?

Hej!

Barnen fick en fantastisk bil i julklapp av svärmor men tyvärr så verkar batteriet vara lite klent och ta slut snabbt samt jag undrar om inte själva effekten är lite lägre än vad den klarar dessutom.

Detta är bilen:
http://toyshock.com/trucks-scale-three.php (den röda stora Phantom).

Vi behöver ett nytt batteri och om det är möjligt att samtidigt få bilen lite snabbare så är det uppskattat.
Bilen kom med ett batteri med dessa specc:
7,4Volt
1200mAh
18650 batteri (2st inpackade i ett litet blått paket så att säga)
Lithium-ION.

Jag kan tänka mig köpa från både svenska handlare samt utländska bara det blir bra / rätt.
Utrymmesmässigt så får det plats ett nästan dubbelt så stort batteri i lådan på längd och bredd men höjden är det inte lika gott om.
100*60*22mm, kan nog gå att klämma i upp till 22-23mm om man har tur.

Vad tror ni, några tips?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Kolla här, brukar vara bra priser på batterier till RC:
https://www.kullagergrossisten.se/category/batterier--tillbeh...

Viktigt att det är 7.4V du köper (annars riskerar du bränna elektroniken) och typ så din laddare fungerar. Sist är det kontakttyp som ska stämma (om du inte flyttar befintlig kontakt då)

Visa signatur

Dator: Mac

Permalänk
Rekordmedlem

Det går att nå ungefär dubbla kapaciteten med de bästa 18650 men måste det vara den storleken eller funkar det med nått större och vilken kontakt har du på det och hur ladda det ?
Ungarna vill ju kanske köra en lite längre tid utan att behöva stanna och ladda så flera batterier är kanske roligast, jag brukade ha åtminstone 3 på den tiden jag höll på för då kunde man köra ungefär 4 batteripackar i tid i en följd om man snabbladdade den första medan man tömde de andra 2.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Lite tråkigt inlägg men jag skulle nästan avråda från att börja uppgradera en mellanmodell av radiostyrt. Visst man kan byta motor och batteri och fjädring och allt möjligt på den där phantom och den blir snabbare och bättre. Men för samma pengar är det bättre att spara till t.ex. en traxxas 1/16 e-revo eller liknande: https://rcland.se/rc-bilar/tillverkare/traxxas/e-revo/traxxas...

Jag förstår att just denna kanske var lite speciell för att den var från svärmor, men lägg kanske inte alltför mycket pengar på den bara för det. Om barnen tycker det är kul så låt dom spara till "nästa modell upp" och sedan 2 extra batterier till den bilen, då är de igång på riktigt.