Permalänk

Hur ska jag installera nytt RAM

Har införskaffat mig 2 nya RAM till min dator av samma modell som dom jag redan har i datorn. När jag ska installera dem nya ska jag flytta på mina gamla minnen så dem är bredvid varandra eller ska jag låta dem sitta där dem sitter (dem sitter med en socket mellanrum), samt något annat att tänka på vid installationen? Sedan måste jag göra något efter jag installerat det nya RAM? Tänker BIOS vis eller sådant? Är inte så jätte ''high'' på alla pc grejer

Specs:
Power Supply: Corsair TX650M, 650W PSU
CPU: AMD Ryzen 7 2700X Processor
GPU: Gainward GeForce RTX 2080 Phoenix GS
MOBA: MSI B450 TOMAHAWK, Socket-AM4
RAM: HyperX Fury DDR4 2666MHz 8x2GB (sen dem nya jag köpta som är samma)
SSD: Samsung PM981 SSD 512GB M.2 PCIe
HDD: Seagate Barracuda 2TB 3.5'' HDD KPC

Permalänk
Medlem

Låt de gamla minnena sitta där de sitter, och placera de nya minnena i de lediga platserna.

Har du överklockat minnena så kan du kanske behöva sänka hastigheten för att få det stabilt med 4 minnesmoduler. Annars borde det inte vara något särskilt du behöver göra.

Permalänk
Medlem

@gregoramus: Om det är av samma modell så kan du bara koppla in dem i de tomma platserna. Om datorn startar inte gör en "Clear CMOS" för att återställa BIOS.

Clear CMOS, sid 36: https://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/E7C02v1.4-GSE-LIT...

Visa signatur

😑

Permalänk
Medlem

Förutsagt att de gamla stickorna sitter på rätt plats är det bara att stoppa de nya i de platserna som finns kvar. Oftast är platserna parade 2-1-2-1 så dina gamla stickor sitter troligen i 1ans platser, så då ska de nya i 2ans platser. I ditt fall, då det är samma sorts RAM, borde det inte spela någon roll iofs.

Mest troligt kommer datorn säga att ny CPU eller RAM är installerat och nollställa BIOS. Är bara gå in dit och aktivera XMP/DOCP profilen.
Behöver inte installera om Windows eller nåt.

Visa signatur

13600KF, RTX 4070 FE, B760I, 32GB DDR4, NR200P