Problem med G-sync + G-sync compatible på tre skärmar

Permalänk

Problem med G-sync + G-sync compatible på tre skärmar

Jag har väl egentligen redan accepterat mitt öde, men tänker slänga in en fråga här som en sista utväg.

Mycket felsökning men skall försöka hålla mig kort:

Grafikkort: EVGA GTX 1080ti

Kört tre skärmar i åratal, har två G-sync skärmar XB270H samt XB271HU A. Tredje skärmen har varit en gammal 1080p skärm utan stöd för sådant. Allt har fungerat fint. Börjat få problem med panelen på XB271HU A och införskaffade då en LG Ultragear 27GL83A baserat på Thomas recension av den lite biffigare brorsan till min skärm.

Har jag tre skärmar inkopplade, får jag någon typ av blinkande effekt när G-synk är påslaget, endast på LG skärmen. Jag har felsökt alla konstellationer jag kan komma på. Swappat kanske 5st olika DP kablar mellan skärmarna, testat med LG + en G-sync skärm och en gammal skärm utan adaptiv synk, LG + två g-synk skärmar, samma flicker när G-synk är aktiverat. Bytt drivrutiner, ändrat spannet på skärmen med CRU, det går inte. Kör jag dock LG skärmen samt en G-synk fungerar det ypperligt. Det är när en tredje skärm, oavsett modell eller anslutning (HDMI/DP) så får jag problem.

Jag märkte även i början att när jag bootade datorn med min nya konfiguration så började Q-led för grafikkortsproblem lysa på moderkortet. Manualen säger inte mer än att det indikerar på ett problem men jag vet inte vad. Efter lite labbande fram och tillbaks har jag hittat en kombination av DP-kabel och port på grafikkortet (GTX 1080ti) som inte tänder upp denna Q-led.

Allt slutar egentligen med två frågor.
1. Är det möjligt att kombinationen G-synk + G-sync compatible är grunden till problemet?
2. Är det möjligt att mitt grafikkort har någon defekt i sig som ger upphov till dessa problemen? Främst då med tanke på att moderkortet varnade när jag körde någon kombination av DP kabel / port på grafikkortet.