Tester av hygienska alt tysta tangentbord och möss

Permalänk
Medlem

Tester av hygienska alt tysta tangentbord och möss

Hej

Har tidigare letat efter ett tyst och hygieniskt tangentbord + mus och landade då i

Logitech K310: Den går både att dränka och spola i vatten, tangenterna har lite kortare slaglängd och låter som ett vanligt tangentbord finns säkert tystare. Ok för mig , när man spelar är det ju ofta musen som används mest men har jobbat hemma nattetid en del så hade önskat ett tystare tangentbord ur det perspektivet (skriver mycket). Tycker inte att det är speciellt "tvättbart" tangenterna måste fortfarande plockas bort och råkar man få ner något sött så kladdar det igen (räcker inte med att spola i vatten) har inte diskmaskin.

https://www.inet.se/produkt/5322010/nexus-silent-mouse-wired-...
NEXUS SM-8500B: Körde mycket dota en gång i tiden och det är ju konstanta klick , min granne bankade i taket och reagerade själv på att om man bor i en låda som inte är speciellt möblerad så låter det en hel del. Vi har väldigt lyhört började själv reagera på att min mus lät mycket och att det kanske stör grannen (ja den andra musen jag hade lät som fan) , bytte då mus till denna och den är 90% tystare lite annan känsla som krävdes lite användning innan jag ställde om (själva feedbacken vid klicket är mycket mjukare men det finns någonting i alla fall) och rätt skönt att den knappt hörs. Relativt lätt att tvätta. Ca 2års användning och v.musknapp fungerar inte speciellt bra längre är då ute efter en ny mus som är tyst och kanske ännu lättare att hålla ren.

Kan varmt rekommendera musen men inte tangentbordet, försöker hitta bättre ersättare till båda men tror inte att musen "ljudmässigt kan ersätta" och har hittat varianter med silikonmembran men dom är sjukt dyra. Samt kan även tänka mig att slaglängden och känslan är lite annorlunda. Mainstream går ju ofta på free to play/loot boxar, mekaniska tangentbord med lång slaglängd, leds etc tysta och hygieniska produkter som går ifrån detta som samtidigt är kostar såpass mycket är nog inte så vanligt och det är helt omöjligt att hitta bra tester, jag har haft mekaniskt tangentbord innan och gick ifrån det då det inte passade mig, sen har jag gått till mindre och mindre slaglängd (är inte bekväm med laptop men vet inte om det är slaglängden eller "hela paketet" tror att nedanstående kan vara lite åt det hållet så har inte vågat lägga pengar på det ännu)

Hade då önskat en recension på ett hygieniskt tangentbord, samt tyst eller hygienisk mus med silikonmembran liknande dessa med lite för och nackdelar (alla varianter på sidan har inte silikonmembran framgår på beskrivningen och syns nog rätt tydligt på bild men easylcean varianten ser ju intressant ut om man får med alla tangenter samtidigt när man plockar bort skalet).
https://www.corima.se/ergonomiprodukter/hygieniska-tangentbor...
https://www.corima.se/ergonomiprodukter/hygieniska-tangentbor...
https://www.corima.se/ergonomiprodukter/hygieniska-tangentbor...
https://www.corima.se/ergonomiprodukter/hygieniska-tangentbor...

Tror inte att detta är ett populärt förslag men slänger ut den i alla fall. Finns det inget intresse köper jag nog åtminstone ett tangentbord i framtiden om ekonomin tillåter och kör ett inlägg, måste byta musen snart tangentbordet håller ett tag till