Dator för videoredigering till föräldrar.

Permalänk

Dator för videoredigering till föräldrar.

Mina föräldrar har bestämt sig för att bli YouTubers och behöver en bra laptop för att redigera videoklipp på. De ville först göra detta på en platta, men jag lyckades snacka dem till att köpa en laptop istället (om videoredigering är rimligt utförbart på platta säg gärna till). Dock vet jag inte vilka specs som behövs och söker era rekommendationer. Jag söker även rekommendationer på lämplig, lättanvänd redigeringsprogramvara till Windows (sekundärt till laptop rekommendationer).

Mina föräldrar spelar inga datorspel och tänker bara surfa och redigera video på laptopen. De är även något hårdhänta (sprickor i varenda skärm på varenda telefon och laptop de någonsin ägt) så en robust laptop som håller länge och tål mycket stryk skulle vara bra (laminerat i gummi?). De planerar även att ha med laptoppen på diverse resor (fukttålig laptop?), så en stationär dator fungerar ej. Budgeten är ca 15 000 kr, men vill helst inte spendera så mycket på ett första köp om ej nödvändigt. Kan man får rekommendationer för diverse olika prisgrupper?

Permalänk
Medlem

funkar jättebra att redigera video på en iPad. Vet inte hur det är på Android plattor.

Några bra appar https://www.stuff.tv/features/pocket-spielbergs-12-best-video...

Permalänk

@muki91: Jag är något skeptisk till att ta rekommendationer från en top 10 sida, men jag ska kolla. Ett köp kommer inte att hända än på länge.