Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Räcker dessa delar för gaming och streaming?

Permalänk
Medlem

Räcker dessa delar för gaming och streaming?

Hej, jag är inte den vassaste på datorer även om jag vet en hel del.
Skulle dessa delar kunna räcka till hög fps gaming samt lättare streaming såsom league of legends m.m.?
Vill inte ha förslag på andra delar utan vill veta det som frågan gäller, kommer de att funka/räcka till?

De delar jag kollat på är:
CPU: i5-9600KF
GPU: ASUS TUF RTX 2060 6G gaming
PSU: 700W 80+ bronze
Ram: Kingston HyperX Fury 2x8GB 2666MHz
Lagring: 1000GB SSD

Uppskatta gärna vad fps/prestanda skulle ligga på.
Tacksam för svar och hjälp!

Permalänk
Medlem

Nej det räcker inte för gaming och streaming, inte utan prestandaproblem på spelsidan eller på streamens sida.

Gränsen för CPU-streaming går vid 10 kärnor 20 trådar~ för att inte påverka spel med stream, och stream med brist på prestanda. För standard stream inställningar ligger kraven på 3900X eller 10900K för felfri stream i normal kvalitet. Tummar du ned på stream-inställningar till h264 fast och begränsar bandbredd för strömmen kan du komma undan med 8C16T för 1080P. Men då får du fråga dig själv med, varför streamar du? Folk tittar inte på streamar med brister.

Permalänk
Medlem

@str8forthakill: Jag har spelat ett bra tag och på väldigt hög nivå, vilket över en längre tid dragit till uppmärksamhet utav både kompisar och eventuella jobb möjligheter inom branschen som jag sedan ett tag tillbaka släppt tanken om. Jag skulle vilja prova på lite streaming då jag har en enorm passion för spelandet och att "bli den bästa", och lära ut eller ha folk runt omkring under en sådan resa kan vara väldigt kul. Det största problemet som du kanske förstått är budgeten då jag har dåligt om pengar. Den dator jag spelar på har ett gtx 650, köpt när den var sprillans runt 2012 som definitivt har sätt bättre dagar än just nu. Jag har inte haft pengar för att uppgradera då det måste gå till annat i livet. Jag har lyckats komma upp till rank 40 challanger i league med en dator som droppar frames i team fights och väljer att stängas av ibland, och känner att det äntligen är dags att lägga pengar på min hobby som trots lagg inte verkar gå att tappa intresse för. Jag har i dagsläget en budget upp mot c.a 10.000 och skulle vilja hitta stabila val som skulle klara av att t.ex. streama inom den budget jag har, med viss grund till att eventuellt uppgradera i framtiden.
Hoppas du förstår varför jag undrar om detta system har möjlighet att streama. Skulle du kunna uppskatta t.ex. frames osv, eller vad som kan hända om den inte pallar med att streama?

Permalänk
Medlem

Du lär komma undan med att streama i 720p åtminstone utan större problem.

Är du helt låst till delarna du angivit? Du kan få bättre lämpade delar för streaming till samma pris annars.

Permalänk
Medlem

@Sessan1:

1% lows, stutter, inkonsistenta frametimes med många spikar. Antingen kommer spelet rycka och kännas slött för dig, eller så kommer streamen tappa frames/rycka en hel del och tappa "skärpan" ofta och bli ett blockigt blur tills CPUn hinner ikapp.

Så CPU-streaming ligger utanför din budget. Men Nvenc streaming kan vara en bra balans,

https://www.youtube.com/watch?v=h8dv0LT06qU
Detta klipp visar att en processor som 9700K inte ens duger till x264 fast encoding med begränsad bandbredd för 1080P. Spikar i frametimes är väldigt obekvämt för spelaren och tittaren. Sätter man målet till 720P 30FPS blir kraven mycket lättare dock.

Permalänk
Medlem

@Dud3: Vad skulle du ändra isf? Har redan lätt tillgång till vissa utav delarna då en kompis har ganska mycket nytt hemma och vad jag förstår låter det som ett stabilt gaming system för min budget.

Permalänk
Medlem

@str8forthakill: Skulle man försöka lägga extra pengar på att inferskaffa en AMD Ryzen 7 3700x istället tycker du? Den har mycket fler källor och trådar, vilket jag förstått är viktigt för streamande?
Hade den vart bra nog?

Permalänk
Medlem

@Sessan1:
Med tanke på att det är LoL som spelas kommer det nog definitivt klara 1080P 30FPS streaming med CPU-encoding, kanske inte på Medium men absolut på fast encoding. Kanske till och med 1080P 60FPS med en del tweakande. Ett markant bättre val än en i5 9600.